[new_royalslider id=”14″]

Hogyan tanítunk meg a 0-ról angolul beszélni?

Kezd cikivé válni, hogy nem tudsz megszólalni angolul? Hogy gyomorgörcsöd van már attól is, ha az angol tanulásra gondolsz? Kínos pillanatokat okoz egy külföldi nyaralás, vagy, ha egy turista véletlenül téged szólít le a Deák téren? És mikor látod be, hogy az egyetlen ember, aki változtatni tud ezen az Te vagy? Tehetsz érte, hogy az angolod ne ciki, hanem ellenállhatatlan legyen. Hogy olyan ösztönösen és felszabadultan kommunikálj angolul mint magyarul.

100% beszéd, 0% könyv: ezt a módszert neked találtuk ki.

Hogyan lehetsz kezdőből profi nyelvtanuló?

Csak és kizárólag rajtad múlik. A 100% beszéd, 0% könyv módszerű angol tanfolyam a kezdetektől egészen az út legvégéig ott lesz veled és támogat az álmaid megvalósításában. A Speak! tanfolyamai nem másokról, mások szempontjairól, a tanárról, a főnökről, a könyvekről, vagy a papírról szól, hanem rólad. A te céljaidról, a te vágyaidról, a te álmaidról és a te életedről.
És ne felejtsd el: minden profi kezdő volt, amikor belevágott abba, amiben most ő a legjobb.

Szeretnél profi nyelvtanuló lenni? A döntés a Tiéd, a többit bízd ránk.

Hogyan tanítjuk meg a kezdőket angolul?

A Speak!-ben minden angol nyelvtanfolyam -legyen az kezdő, vagy haladó- három dologra épül: csapatmunkára, folyamatos beszédre és kitartó gyakorlásra. Miért? Mert a kommunikáció alapja a beszéd, a beszéd alapja pedig a gyakorlás. Egy gép, egy könyv, vagy a tesztek nem tanítanak meg beszélni és nem kérdezik meg, hogy milyen napod volt. A barátaid nélkül a legnagyobb buli is unalmas: miért gondolod, hogy a nyelvtanulásra ez nem igaz? Ezért fontos, hogy jó irányba tedd meg az első lépéseket.

De van egy jó hírem: azzal, hogy itt vagy, már jó úton jársz.

5 + 1 érv a bemutatóóra mellett

speakman-arrow

 Ne egy szórólapnak, hanem a saját szemednek higgy! A bemutatóra jó eszköz arra, hogy működés közben figyeld meg a 100% beszéd, 0% könyv módszert.

 Ha eljössz bemutatóórára, akkor már nem veszel zsákbamacskát: tudni fogod, hogy mire számíthatsz, ha nálunk tanulsz.

 A Speak! bemutatóóráján nincs szereplés: nem fogunk kínos helyzetbe hozni mások, vagy önmagad előtt. A lényeg, hogy Te megismerj minket, mi pedig Téged.

 Személyesen találkozhatsz velünk, megismerheted a Speak! tanárait és a jövendőbeli csoporttársaidat is.

 Kötelezettségek nélkül próbálhatod ki, hogy mennyire fekszik neked a beszédközpontú angol oktatás.

 Az biztos, hogy ilyen angol órában még nem volt részed. Ha másáért nem, már csak ezért is érdemes eljönni.

A bemutatóóráról mondtátok

„Tetszett a közvetlen hangulat, ami fogadott. Ami pedig teljesen meglepett (de kellemesen csalódtam), hogy a nyelviskola neve nem csak egy szlogen. A beszéd folyamatos gyakorlása nagyon tetszett.” (Nóra)

„Nagyon izgatottan érkeztem az első órára, hiszen az angolnyelvtudásom nagyon minimálisnak mondható. Nem vagyok az az ember, aki bátran feláll és szerepel, de már most úgy érzem sokat kaptam e téren is. Nincs visszaút, bátran belevágok. Felvállalhattam azt is, amit nem tudok, segítenek, kijavítanak. Ez szuper! Köszönöm a lehetőséget!” (Milák Ildikó)

„Jól éreztem magam, könnyed, játékos hangulatban telt az idő. Nem nézegettem az órámat és nem éreztem kellemetlenül magam mások előtt. A többiek is szimpatikusak voltak. A tanár nagyon közvetlen és laza. Látszik rajta, hogy nem fásult bele és van türelme, lendülete a tanításhoz. Köszönöm az élményt. :)” (M. Nikolett)

„Nekem újdonság volt. Úgy érzem, hogy pont ez, vagyis a sok gyakorlás hiányzott! Tetszett, jelentkezem a tanfolyamra.” (Richárd)

„Nagyon jól érzetem magam. Azt az élményt kaptam, amit vártam. Jó hangulat, hozzáértés, felszabadultság, motiváltság. Megjött a kedvem hogy elvégezzek egy intenzív kurzust.” (Molnár Böbi)

„Nagyon jól éreztem magam a bemutatóórán. Végre egy olyan nyelviskola ahol lehet és kell beszélni az adott nyelven. Az oktató is fantasztikusan pozitív személyiség. Remélem, hogy ez a többi oktatóóra is igaz lesz. Jó hangulatban telt a bemutatóóra.” (Mónika)

„Tetszik a módszer, dinamikus, egyértelmű, máris tanultam újat.” (Andrea)

„Az első 10 percben gyomorgörcsöm volt és az ajtót néztem, hogy mikor álljak fel és menjek haza, mert rettenetes pánik jött rám, hogy a bemutatóórán nem csak hallgatni kell, hanem beszélni is. Határozottan pozitívan éltem meg, örülök, hogy végig maradtam az órán. A párcserés gyakorlat nagyon jó és az is tetszett, hogy ha hibáztam kijavítottak nem pedig lecsesztek, „hogy na ezt se tudod”! Ilyen jó hangulatban még nem tanultam angolul. :)” (Beáta)

„Nagyon tetszett az óra pörgős menete. Tetszett, hogy nem a megszokott, borzasztó unalmas módon, egy tankönyv feladatait oldják meg a diákok, majd azt a csoport közösen felolvasva ellenőrzi. A mai napon tapasztaltak alapján, úgy érzem ez a módszer valóban az éles helyzetekre, az élő nyelv használatára ösztönöz, készít fel, tréningez. Hogy nem unalmas az biztos!” (Katalin)

„Az elmúlt 25 évben nem tanultam nyelvet, így összehasonlítani csak a régmúlttal tudom, de egészen más jellegű volt ez a bemutatóóra, mint az emlékeimben élő nyelvtanulás. Dinamikus, pörgős, aktív. Mindenképpen könnyebben tanulhatónak tűnik, mint az eddig tapasztaltak.” (Zsuzsa)

„Érdekes volt az óra, végre nem a szokásos „most nyisd ki a könyvet a 32. oldalon és csináld meg a 2-es feladatot!” A gyakorlatok hatásosak voltak és az órát is jókedv jellemezte.” (Pásztori Viktória Eliza)

100% beszéd, 0% könyv: a módszer, amivel megtanítunk angolul

1. Már attól is gyomorgörcsöd van, ha csak rágondolsz az angolra? Nem a Te hibád, ha így érzel, de csak rajtad múlik, hogy ne így érezd magad. Azzal, hogy most ezt a szöveget olvasod, már most többet tettél magadért, mint az emberek 90%-a egy egész életen át: felismerted, hogy milyen fontos a nyelvtudás. Tedd meg a következő lépést.

2. Nem szeretsz nyilvánosan szerepelni? Akkor a legjobb helyen jársz. A Speak!-ben sem a bemutatóórán, sem a tanfolyamon nincs nyilvános szereplés és szerepeltetés. Nem az a célunk, hogy kínos helyzetbe hozzunk. Azt szeretnénk, hogy felszabadultan, ösztönösen és magabiztosan beszélj angolul.

3. Félsz, hogy nem fog beleférni az idődbe a nyelvtanulás? Van egy régi népi bölcsesség: az embernek arra van ideje, amire csinál. Ha elkötelezett vagy a nyelvtanulásban, akkor minden megoldható. A Speak!-ben nem csak délelőtt, hanem munka után, vagy akár hétvégén is tanulhatsz. A döntés a Tiéd, a többit bízd ránk. Hidd el: megtaláljuk a megoldást.

4. Miért jobb a 100% beszéd, 0% könyv módszer a hagyományos angol oktatásnál? Mi azt mondjuk, hogy más módszerrel meg lehet tanulni angolul, csak nem érdemes. Könyveket olvasni, nyelvvizsga feladatokat megoldani és teszteket töltögetni otthon is lehet. Ne dobj ki az ablakon egy csomó pénzt olyasvalamire, amihez nincs szükséged egy tanfolyamra. Mi abban segítünk és azért dolgozunk, hogy magabiztosan tudj kommunikálni angolul.

5. Hogyan segíthet megvalósítani a Speak! a legmerészebb álmaidat? Egy kezdő angol nyelvtanfolyam nem rólunk, a módszerről, a tanárról, hanem csak és kizárólag Rólad szól. Arról, hogy neked mi a célod az angollal. A mi dolgunk az, hogy segítsünk végigmenni azon az úton, ami ehhez a célhoz vezet. Nem csak tanítunk, álmokat váltunk valóra.

A tanfolyamokról mondtátok

„Amikor először eljöttem a nyelviskolába akkor, nagyon nehezen ment az angol, szinte a semmiből indultam. 3 szintet végeztem el, és úgy érzem, hogy sokat fejlődtem, most már jobban ki tudom fejezni magam, mielőtt elkezdtem az iskolát. Előtte meg sem tudtam szólalni. Nagyon jól éreztem magam az órák alatt és nagyon jó tanároktól tanultam.” (Zsuzsanna)

„Nagyon jól éreztem magam az órákon. Még mikor hullán is érkeztem az órára, akkor is feldobva távoztam. Sokat fejlődött a bátorságom, hogy beszéljek, és a tanfolyam rámutatott, hogy mik azok a hiányosságok, amin még javítanom kell. A leckék jól hozzájárultak ahhoz, hogyha nem is volt időm konkrétan leülni a szavakat megtanulni, a mondat alkotásnál, annyit gondolkodtam rajta, hogy észrevétlenül is belement a  fejembe. Zsani nagyon jó tanár, megadta a kellő visszajelzést mindenre, az órán pedig pörgetett és motivált minket.” (Anett)

„Már a második kurzusomon vagyok túl sikeresen. És semmi pénzért nem hagynám ki a folytatást!!! Alig várom,hogy Zsanival folytassuk a tanulást 🙂 Sokkal magabiztosabban használom a nyelvtani elemeket, rengeteg új szóval bővült a szókincsem és számomra sokat jelent, hogy mindig van az óra elején ismétlés, és már az órán betanuljuk a nyelvtani szerkezeteket. A tanulás így vidám időtöltéssé vált egy jó csapatban, egy nagyon szuper csapatkapitánnyal (Zsanival). Szinte észre sem veszem, hogy eltelt 5 óra. Köszönöm hogy kitaláltátok ezt a nyelviskolát és Zsaninak a kedvességét!” (Szabó Beatrix)

„Nagyon elégedett vagyok! Nagyon büszke vagyok magamra amiatt, hogy sikerült ilyen jó dolgot találni, és hogy annak ellenére, hogy mennyire elfoglalt vagyok, tudtam többnyire rendesen jönni és készülni az órákra. Már az első óra után éreztem, hogy az a bizonyos gát, amit az ember érez, amikor nem mer megszólalni angolul, komoly károkat szenvedett. A csoport hihetetlenül jó, és emiatt is nagyon szerencsésnek érzem magam. Tök szívesen jöttem, Zsani is borzasztóan jó tanár. Szeretném majd folytatni, és nagyon remélem, hogy hozzá kerülök. Most már merek olyan állásokra is jelentkezni ahol kell az angol, akár tárgyalóképes szinten is. Szóval nagyon köszönöm.” (Annamária)

„100%-ban elégedett vagyok, Saci pedig zseniális: Ő a legjobb tanár, akivel valaha találkoztam. Tetszik az oktatás metódusa és összeszedettsége. Meg szeretnék tanulni angolul és úgy érzem, itt jó úton haladok.” (Petra)

„A tanfolyam alatt hasznos szavakkal, kifejezésekkel bővültek az ismereteim. Tetszett, hogy sokat beszélgettünk egymással különböző témákról. A célomat úgy érzem elértem, bár sajnálom, hogy pár órát ki kellett hagynom. Ezeket többé- kevésbé sikerült pótolni. A tanárunkkal, Sacival nagyon elégedett vagyok/voltam. Nem csak fantasztikus tanár, de csodálatos ember is egyben. Köszönöm, hogy itt lehettem jó élményekkel és úgy érzem, sikeresen távozom.” (Viktória)

„Már most hiányzik az a hangulat, tanulási kedv és öröm, amit itt tapasztaltam a nyelvtanfolyam során. A belső motivációm erősödött a sikerek után és otthon is belevágtam a sűrűjébe: olvastam, hallgattam, néztem a lehetőségeket angolul. Jó érzés volt a tanfolyam közben, hogy az „idegen” nyelvtani tesztek, angol szövegek már nem voltak olyan rémisztőek. Jó volt együtt gyakorolni a csoporttársaimmal, akiket menet közben jobban megismerhettem és akikkel a közös munka mindig jó kedvű és motiváló volt. Egyik este a kislányom leült mellém az asztalhoz és ”angolszavakat” kezdett el írni a lapra. Én is tanulni szeretnék- mondta, mert akkor anya mindig vidám.” (Viki)

„Harmadik tanfolyamom volt itt a SPEAK-nél és szerencsére ugyanazt a remekül összerakott képzést kaptam, mint az előző kurzusokon. Úgy érzem a beiratkozás előtt még rettegett, ismeretlen szerkezetek egyre jobban kezdenek a barátaim lenni, de még sok gyakorlás kell a magabiztos használatukhoz. Összességében elégedett vagyok azzal, amit ezen a tanfolyamon sikerült elérni. Köszönet ezért Zsaninak.” (Pászti Csaba)

„A célomat már egy tanfolyam alatt lényegében elértem. Amikor ide jelentkeztem a kiejtésem borzalmas volt és nem mertem angolul megszólalni. A kiejtésem sokat javult, a gátlásaim feloldódtak.  További tanfolyamokra is fogok jelentkezni, mert érzem, hogy az itt szerzett magabiztosságot még jobban meg kell erősítenem.” (Kasoly József)

Mit mond Samír, miért érdemes a Speak!-ben belevágni egy kezdő angol nyelvtanfolyam elvégzésébe?

„Azért jó dolog a Speak!-ben kezdőként belevágni a nyelvtanulásba, mert a diákok a sok órai gyakorlással nem csak tudást, hanem rutint is szereznek. A rutin pedig elengedhetetlen ahhoz a magabiztossághoz, ami nélkül nem lehet megszólalni angolul. Szóval, ha azon töröd a fejed, hogy beiratkozz ide, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy hajrá, mert minél előbb kezded el, annál gyorsabban érsz célba. És velünk tuti célba érsz.” (Sallam Samír, a Speak! Nyelviskola tanára)

Érdekel a 100% beszéd, 0% könyv módszer,
tudni szeretném a tudásszintemet és letöltöm
az "5 nyelvtanulási mítosz" című tanulmányt

*A csillaggal megjelölt mezőket kérlek ne hagyd üresen.

Tudj meg többet, kövesd Speakman blogját!

Angol világörökségi helyszínek – 3. rész

Angol világörökségi helyszínek – 3. rész

Nagy-Britannia számos angol, skót, ír és walesi lélegzetelállító, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő helynek ad otthont. Blogbejegyzésünk harmadik részében újabb csodás világörökségi helyszíneket látogatunk meg virtuálisan.

Érdekességek az angolszász történelemről – Amerikai étkezési szokások

Érdekességek az angolszász történelemről – Amerikai étkezési szokások

Ahogy az angol kultúrában az ötórai tea hagyománya szorosan összefonódik a társasági élet és az élvezetek kultúrájával, úgy Amerikában is megfigyelhető hasonló szokások kialakulása, bár más formában. Itt az összejövetelek gyakran párosulnak a brunch, azaz késő reggeli és korai ebéd kombinációjával, valamint az Americano kávé jelenségével, amelyek mind a közösségépítést és a kikapcsolódást szolgálják.

Angol világörökségi helyszínek – 2. rész

Angol világörökségi helyszínek – 2. rész

Nagy-Britannia számos lélegzetelállító, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő helynek ad otthont. Blogbejegyzésünk második részében angol, skót és walesi világörökségi helyszíneket látogatunk meg.

Angol világörökségi helyszínek – 1. rész

Angol világörökségi helyszínek – 1. rész

Anglia számos lélegzetelállító, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő helynek ad otthont. Ebben a blogbejegyzésben elbarangolunk azokra az angol világörökségi helyszínekre, amiket mindenképpen érdemes felfedezni, ha a szigetországban járunk.

Share This