Categories: Blog

Két hónap alatt megtanítalak angolul. A kamu angol nyelvtanfolyam esete

Két hónap alatt megtanítanak angolul. A kamu angol nyelvtanfolyam esete

Jómagam is rengeteget találkozom ezzel a hirdetéssel. Megmondom őszintén, hogy módfelett bátor kijelentésnek tartom, azon kívül, hogy végtelenül félrevezető.

Egy dolgot biztosan el tudok mondani azokról az emberekről, akik ezt így kimerik rakni a világhálóra: pontosan értik és látják, hogy az egyik legfontosabb igénye a tanulni vágyóknak a gyorsaság.

Most arra vállalkozom, hogy ezt a hirdetést kibontom, és megtanítalak Téged arra, hogy mire kérdezz rá egy ilyen szolgáltatónál, hogy biztosra menj. Természetesen majd Te eldöntöd a válaszok alapján, hogy vajon a fenti kijelentés megállja-e a helyét.

Íme a kérdések listája:

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítanak nekem alkalmazni írásban és szóban közel 3000 szót?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni ennek a közel 3000 szónak a brit és amerikai kiejtését?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban az egyszerű jelen idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban az egyszerű múlt idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban az egyszerű jövő idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban a folyamatos jelen idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban a folyamatos múlt idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban a folyamatos jövő idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban a befejezett jelen idő összes definícióját?

–       Ezek szerint két hónap alatt megtanítják nekem alkalmazni írásban és szóban a befejezett múlt idő összes definícióját?

És a lista itt még nem ér véget. Egy megjegyzést azért még hozzátennénk: nagyon jó lenne, ha végre elkezdene diktálni a józan ész, és rájönnénk, hogy mennyire felelőtlen ez a kijelentés. Annyira, hogy a teljes listát még külföldön sem lehet két hónap alatt maradéktalanul elsajátítani. Nyomtasd ki a listát, vidd magaddal, és válaszoltasd meg ezeket a kérdéseket azzal a szolgáltatóval, aki azt állítja, hogy két hónap alatt megtanít Téged angolul. Miért? Mert képtelenség. Többet nem is fűznék hozzá.

Ha valódi tudást szeretnél, ha valóban el akarod érni a céljaidat, akkor elindulhatsz egy másik úton. Mi, a Speak! Nyelviskolában az új generációs, beszédközpontú angol nyelvtanfolyam és angol nyelviskola eszményében hiszünk, amely sok gyakorlásra, folyamatos beszédre, a csoportos nyelvtanulás közösségi erejére épít. Az a célunk, hogy megszólaltassunk angolul és olyan nyelvtudást adjunk a kezedbe, amellyel sikeresebb, magabiztosabb, boldogabb lehetsz az életben. Mi nem árulunk zsákbamacskát, nem ígérünk se “csodát”, se “akciós tanfolyamokat”. Egy valamihez értünk: meg tudunk tanítani angolul, ha te is akarod.

A válasz ott van a fejedben: Speak! angol nyelvtanfolyam.

Mi készen állunk. És te?

Share

Recent Posts

5 fantasztikus olvasmány angol nyelvű filmváltozata, ami tanuláshoz is tökéletes

Minden egyes pillanat, amit angoltanulással töltesz, értékes! Még akkor is, ha most csak annyi fér…

2024. április 17.

Az „at” fajtái az angol nyelvben [PéldáulPéterrel]

Péter (a Speak! Nyelviskola egyik alapítója és jelenleg szakmai vezetője) folytatja az elöljáró szavak kivesézését.…

2024. április 5.

Mi az amerikai álom?

Az amerikai álom az a hit, hogy bárki, függetlenül attól, hogy hol született, vagy milyen…

2024. április 5.

Érdekességek a brit történelemről Ötórai tea: Az Angol Kultúra Ikonikus Pillanata

A brit történelem nagyon gazdag. Sorozatunk ezen részében a Ötórai teáról, az angol kultúra ikonikus…

2024. április 1.

Angol idiómák és eredetük: Néhány népszerű angol idióma, jelentésük és a mögöttük álló történetek: 5. rész

Az idiómák olyan kifejezések vagy mondatok, amelyek jelentése túlmutat az őket alkotó egyes szavakon. Ebből…

2024. március 14.

Látogatás és interjú a CONTUM Kft. tulajdonosaival, ahol a Speak! tartja az angolórákat a munkatársaknak

A Contum Kft. munkatársai a Speak! angol nyelviskolában tanulnak angolul. Őket látogattuk meg és készítettünk…

2024. március 12.