Blog

Hogyan segíthet egy angol nyelviskola a legtöbbet diákjainak?

Készítettünk egy érdekes interjút Péterrel (a Speak! angol nyelviskola alapítójával). Ebben elmeséli, hogyan tudunk segíteni diákjainknak a leggyakoribb problémáikban.

Illetve azt is megtudhatod belőle mi köze a hatékony tanulásnak a betonozáshoz és a filmezéshez. 🙂 És hogy milyen beszélgetésből pattant ki Péter egyik legjobb ötlete – ami azóta rengeteg tanulónknak segített abban, hogy egy életre begyakorolják az angolt nyelviskolánkban.

Hogy látod, mi a Speak! diákjainak a legfőbb problémája az angoltanulással?

Péter: Az egyik leggyakoribb dolog, amivel hozzánk szoktatok fordulni az, hogy mit lehet tenni, ha egy hosszabb, vagy rövidebb kihagyás után azt érezitek, hogy elkezdett elkopni a tudásotok és sokat felejtettetek.

Másik visszatérő panasz volt, hogy jó lenne, ha azokat is át tudnátok ismételni, amiket még nem nálunk tanultatok, és nem a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel vettetek át. Sokan pedig azt jelezték, hogy a tanfolyamuk anyagát gyakorolnák még tovább, hogy igazán elmélyüljenek a tanultak.

És nyilván mindhárom esetben olyan megoldásra vágytatok, ami nem olyan hosszú és költséges, mint egy teljes tanfolyam elvégzése.

Mi volt a megoldásod ezekre?

Péter: A Bebetonozó szeminárium (avagy röviden a BEBE). Kifejezetten azért készült, hogy ezekre a leggyakoribb problémákra megoldást nyújtson. Ráadásul gyorsan és költséghatékonyan, így lett belőle egy 3 órás, baromi tömény és nagyon hatékony szeminárium.

Hogyan raktad össze a BEBÉt, mi a sztorija?

Péter: Jó pár éve egy diákunkkal cigiztem a suli előtt. Ő mondta nekem, hogy amikor az ember újranéz egy filmet, akkor az egy egészen új élmény, mert sokkal több részletet vesz észre. És milyen jó lenne, ha így „újra lehetne nézni” a tanfolyamokat is. Ebből jött a Bebetonozó ötlete.

Ezután már „csak” ügyesen össze kellett állítani, hogy legyen is belőle valami, ami tényleg megoldja a problémáitokat. Nagyon fontos volt az időzítés, azaz hogy maguk a lecketervek hol legyenek megvágva, mi kerüljön bele az anyagból a szemináriumba.

Arra is figyelnem kellett, hogy a Bebetonozó elvégzéséhez elég legyen egyszer eljönnötök, hiszen tudom, hogy elfoglaltak vagytok. Így meg kellett oldanom, hogy egy délutánba belesűrítsem az anyagot, de mégse legyen leterhelő.

És ezzel sikerült tényleg megoldani a diákok fenti problémáit?

Igen, még én is meglepődtem azon, hogy milyen szép eredményeket hozott. Például azt vettük észre, hogy aki megcsinálja a BEBÉt az nem csak bebetonozza az eddigieket, de utána gyorsabban tud haladni a következő szinteken is.

A kedvenc szemináriumotok lett, pedig ez a legkeményebb anyagunk. Mégis a hangulata nagyon motiváló a töménysége és nehézsége ellenére. Mivel más diákokkal és új tanárokkal tudtok megismerkedni. És gyakorlatilag két teljes tanfolyam anyagát nézhetitek újra, a lehető legfontosabb dolgokat gyakoroljátok be a lehető legegyszerűbb módon. Ezért olyan hatékony és ezért szeretitek.

Ilyen jó hangulat szokott lenni szemináriumainkon

Mit tanácsolsz azoknak a diákoknak, akik szeretnének eljönni egy Bebetonozóra?

A visszajelzéseitek alapján ez a legfárasztóbb, de egyben a leghatékonyabb szemináriumunk. Szóval nem érdemes előző este bulizni menni. 😉 De amúgy azt javasolnám, hogy gyertek el „betonozni”, segíteni fog!

 

Remélem tetszett ez a kis interjú és kipróbálod a Bebetonozót! A rossz hír, hogy ez a szeminárium csakis diákjaink számára elérhető. Így ha még nem tanulsz nálunk, akkor azt javaslom első körben jelentkezz hozzánk egy ingyenes szintfelmérőre, hogy megismerhess minket:

Share

Recent Posts

5 fantasztikus olvasmány angol nyelvű filmváltozata, ami tanuláshoz is tökéletes

Minden egyes pillanat, amit angoltanulással töltesz, értékes! Még akkor is, ha most csak annyi fér…

2024. április 17.

Az „at” fajtái az angol nyelvben [PéldáulPéterrel]

Péter (a Speak! Nyelviskola egyik alapítója és jelenleg szakmai vezetője) folytatja az elöljáró szavak kivesézését.…

2024. április 5.

Mi az amerikai álom?

Az amerikai álom az a hit, hogy bárki, függetlenül attól, hogy hol született, vagy milyen…

2024. április 5.

Érdekességek a brit történelemről Ötórai tea: Az Angol Kultúra Ikonikus Pillanata

A brit történelem nagyon gazdag. Sorozatunk ezen részében a Ötórai teáról, az angol kultúra ikonikus…

2024. április 1.

Angol idiómák és eredetük: Néhány népszerű angol idióma, jelentésük és a mögöttük álló történetek: 5. rész

Az idiómák olyan kifejezések vagy mondatok, amelyek jelentése túlmutat az őket alkotó egyes szavakon. Ebből…

2024. március 14.

Látogatás és interjú a CONTUM Kft. tulajdonosaival, ahol a Speak! tartja az angolórákat a munkatársaknak

A Contum Kft. munkatársai a Speak! angol nyelviskolában tanulnak angolul. Őket látogattuk meg és készítettünk…

2024. március 12.