Hogyan kezdődött a Speak! angol nyelviskola története?

Minden történetnek van kezdete. A mi történtünk Péterrel 2003-ban, egy álmos szeptemberi délután kezdődött. Fiatal vállalkozóként meg akartam tanulni angolul és a véletlen egy olyan nyelviskola bemutatóórájára vezetett, amit Péter tartott. A második percben tudtam, hogy azzal a módszerrel és szemlélettel, ahogy Péter tanít még az is lehet, hogy sok rossz élmény és kudarc után még én is meg tudok tanulni angolul. Az ötödik percben pedig már abban is biztos voltam, hogy egyszer még együtt fogok dolgozni ezzel az emberrel. Akkoriban egy olyan vállalkozást vezettem, ami minden időmet és energiámat lekötötte, ezért elraktároztam magamban az élményt és vártam. Először 2006-ban kerestem meg Pétert az ötlettel, hogy szívesen csinálnék vele közösen egy nyelviskolát, hogy még több emberhez el tudjuk juttatni azt a különleges módszert, amivel először azon a szeptemberi napon találkoztam.

Emlékszem, amikor Józsi felhívott és leültünk beszélgetni. Nagyon meglepett, hogy ennyire komolyan gondolja ezt a projektet. Akkoriban elég nagy munkában voltam, sok helyen tanítottam, sok diákom volt és abban az időben kezdtem el leírni azokat a tapasztalatokat és ismereteket, amiket 15 év tanítási gyakorlata során szereztem. Elégedett voltam az életemmel és nem tudtam neki igent mondani, de azt a bizonyos bogarat már akkor elültette a fejemben. Lehet, hogy tényleg bele kellene vágni? Aztán 2011 elején ismét csöngött a telefonom és Józsi volt. Azt mondta nekem: “Péter, rájöttem, hogy az embereknek tudás kell. Kevesen beszélnek angolul. Mivel az általad alkalmazott módszer nekem működött, biztos vagyok benne, hogy másoknak is fog, mert a lehető legnagyobb problémát kezeli: a beszédet. Lenne kedved ehhez?”

Akkoriban rengeteget beszélgettünk Józsival. 2 évig tervezgettünk, ötleteltünk, álmodoztunk, és közben éltük a magunk életét, dolgoztunk. De mindig vissza-visszatértünk a témára.  2013 januárjában már tudtam, hogy itt az idő: most vagy soha. Kezembe vettem a telefont és csak annyit mondtam neki: „Vágjunk bele.” Akkor még nem volt neve, de nem is ez volt a fontos. Elindult a tervezés, augusztusban már volt helyünk – Klapka utca 1. – szeptemberben elkezdtük tolni a bemutatóórákat, és október 14-én, hétfőn 17 órakor elindultak az első tanfolyamok.

Elkezdtünk adatokat gyűjteni és összeállítani az első üzleti tervünket egy kilométeres teendőlistával és eszközigénnyel. Elkezdtük végiggondolni, hogy mit hogyan fogunk csinálni a marketingben, az értékesítésben, és a tanításban. Hát azt el kell ismernem, hogy nagyon másként csináljuk a dolgokat ma, rengeteg mindenen kellett az első két év alatt változtatni, de szerencsére mára minden tevékenységünknek összeállt a masszív váza, kerete. 30 diákkal, 2 tanárral és 2 teremmel vágtunk bele, napra pontosan két évvel később pedig már közel 500 diákunk, 30 munkatársunk és 15 termünk volt. És ez még csak a kezdet.

Szerintem Péter is egyetértene azzal, hogy ezt az egészet a gyerekeinkért csináljuk. 3 lányom és egy kisfiam van, Péternek pedig 3 lánya, és én azt szeretném, hogy egy olyan országban nőjenek fel ők, ahol a tudás a legnagyobb érték és a nyelvtudás hiánya miatt nem záródik be senki előtt a lehetőségek kapuja. Ezért alapítottuk a Speak! Nyelviskolát és ezért fogjuk sikerre vinni.

Józsi az elején úgy kezdte, hogy minden történetnek van kezdete. Én most azzal zárnám, hogy minden jó történetnél azt kívánjuk, hogy bár soha ne érne véget. A Speak! pedig egy ilyen igazi, hamisítatlan, jó történet.

Amit együtt írunk meg.

Veletek.

Dunay Péter, Hrncsár József

A Speak! angol nyelviskola alapítói

Követő a Facebookon

Kitöltött szintfelmérő

Aha-élmény a bemutatóórán

Sikerre ítélt diák

Ismerd meg a Speak! angol nyelviskola alapítóit

Dunay Péter

Dunay Péter

alapító, szakmai vezető

Dunay Péter vagyok, a Speak! angol nyelviskola alapítója és szakmai vezetője. Hiszem, hogy meg lehet tanulni angolul. Hiszem, hogy az embereknek megvannak a képességeik arra, hogy tudjanak angolul beszélni. Hiszem, hogy az akadályokat le lehet küzdeni. Hiszem, hogy megfelelő hozzáállással, profizmussal, elegendő törődéssel és kitartó munkával nincs más esélye az embereknek, minthogy a céljaikat elérjék. Hiszem, hogy az iskolánk a legjobb úton halad afelé, hogy kitűnő szolgáltatást nyújtson mindenkinek, akik minket választanak. A legjobb dolog az egészben, hogy ezzel a hittel itt az iskolában nem vagyok egyedül. Van egy elkötelezett csapatunk. Máshogy nincs értelme.

Hrncsár József

Hrncsár József

alapító, ügyvezető

Hrncsár József vagyok, a Speak! angol nyelviskola alapítója és ügyvezetője. Főiskolás korom óta érdekel a tanítás, az oktatás. Korábbi munkahelyeimen sokat foglalkoztam a munkatársaim képzésével, fejlesztésével. Láttam, hogy a képzés hatására változnak, fejlődnek és a növekvő tudásuk révén képesek változtatni az életük minőségén. Én nagyon szeretném, ha a szűkebb és tágabb környezetemben minél több ember egyre jobb minőségű életet élhetne. Ehhez nagymértékben hozzá tudok járulni azzal, hogy egy olyan nyelviskolát vezetek, ami megtanítja a diákjait angolul beszélni, és ezáltal a világ kinyílik számukra.

Ugorj be egy kávéra

1134 Budapest, Klapka utca 11.

Hívj minket

+36 1 255 222

Speak! Nyelviskola

Akik már tudják milyen a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel angolul tanulni

“Úgy érzem, hogy sikerült átszakítani a gátjaimat, meg merek szólalni angolul anélkül, hogy zavarba jönnék. Ez önbizalmat ad a munkahelyemen is. Talán hamarosan pályázni is fogok olyan pozíciókra, ahol rendszeresen kell szóban használni a nyelvet és bízom benne, hogy ezáltal az itt tanultakat „élesben” is tudom hasznosítani. Nagyon motiváló volt a csapat is és Évi is. Sokat tanultunk egymástól. Van még mit fejleszteni, de úgy érzem ebben abszolút partner a SPEAK!”

Makkos Katalin

“Az összes lehetséges módszert kipróbáltam már, de eddig ettől nyertem a legtöbb tudást és bátorságot. Az A1-2-es szint után nem sokkal beszélnem kellett 5 percig egy cirka 20 fős csoportnak angolul. Mondanom sem kell, hogy nehezen ment az elején, de aztán belejöttem és a tudásszintemhez képest csodásan sikerült. Köszönöm!” Fülöp Sándor

“My English level was a little bit lower when I started my very first session in Speak! school. Although I am a very bold speaker, but I know I made a few mistakes, my teacher has a very patient style and she has a great English and great experience in teaching. One of my favorite part was when we practiced the words in diferent ways, like UK/british, english/US english etc. The accents and dialects are very strange sometimes, but very useful to build our skills.” Garami Gábor

“Ha megállít egy turista az utcán, hogy segítsek neki eljutni A-ból B-be, már nem csak tőmondatokban, szégyenlősen tudok válaszolni, hanem vidáman beszélek. Könnyedén adok tanácsokat, hogy merre érdemes menni, mit érdemes megnézni. Nem zavar, ha hibázok, észreveszem és törekszem arra, hogy kijavítsam magam.”

Kószó Kitti

“A Speak! módszere és tanárai nagyon sokat segítettek abban, hogy egy rozsdás, sok szempontból bizonytalan nyelvtudás-alapra építve eljussak a felsőfokú nyelvvizsgáig és elsőre sikeresen teljesítsem! Nagyon szuper volt ide járni!!! HATALMAS NAGY KÖSZI A SPEAK! TEAM-nek!!!” Kiss Péter Tamás

“Nagyon jól éreztem magam az órákon. Még mikor hullán is érkeztem az órára, akkor is feldobódva távoztam. Sokat fejlődött a bátorságom, hogy beszéljek, és a tanfolyam rámutatott, hogy mik azok a hiányosságok, amin még javítanom kell. A leckék nagyban hozzájárultak ahhoz, hogyha nem is volt időm konkrétan leülni a szavakat megtanulni, a mondatalkotásnál annyit gondolkodtam rajta, hogy észrevétlenül is belement a fejembe. Zsani nagyon jó tanár, megadta a kellő visszajelzést mindenre, az órán pörgetett minket és motivált.”

Anett

“Ez volt az első nyelviskola, ahová szívesen jártam /járok/ járni fogok. Nem találtam/ kerestem a kifogásokat, hogy miért nem jövök a következő órára. Számomra az a legnagyobb siker, hogy önszorgalomból végigcsináltam és még hasznos is volt, tetszett és eredményes is voltam. :) Mind az oktatási módszerrel, mind a tanárnővel elégedett vagyok teljes mértékben. Pont olyan ütemben haladunk, amit követni lehetett.”

Prépost Edit

“Úgy érzem, nagyon jót tett nekem ez a tanfolyam (is). Egyre jobban kedvelem az angolt és az angoltanulást. Ami régen nyűg volt, az most jó szórakozás. „Utálomból” „imádom” lett. Ez az én success story-m.” Tamaskó Tibor

“Nagyon hasznosnak és szórakoztatónak találtam mindkét tanfolyamot, amin részt vettem. Mindkettőt Samír tartotta, aki kiváló tanáregyéniség, remekül magyaráz és a tudása is megalapozott. Elégedett vagyok a haladásommal, az elmúlt négy, intenzív hónap alatt sokat fejlődött az angoltudásom. Nagyon eredményesnek tartom az oktatási módszert, a sok gyakorlást. Rengeteg új szót, kifejezést tanultam a kurzusokon, sokkal könnyebben olvasok angolul, nézek filmet és igyekszem adott helyzetekben beszélni is. Kemény, de számomra nagyon eredményes négy hónap volt, amit a nyelviskolában töltöttem.”

Nagy Boglárka

“Több, mint 20 év sikertelen megszólalás és bátorság híján a kezdő tanfolyam elvégzése után már leszólítottam és szóba elegyedtem a walesi sógorommal! Kicsit bátortalanul –még- de elmondtam, amit szeretem volna: a walesi kastélylátogatásom élményét (pár mondatban), a kisbabájuk gyönyörűségéről (kicsit bővebben), és saját nyelvén „indítottam útnak” minden nap a munkába menet.Magamhoz képest hatalmas fejlődés! A férjem is megjegyezte, hogy „szépen haladok”! És most már türelmetlen se vagyok az angollal kapcsolatban: nem akarom egyből folyékonyan és tökéletesen, mert rájöttem, hogy „az út a lényeg” :) Köszönöm a lehetőséget, a módszert, és külön köszönet Évinek az odaadó, kitartó lelkesedéséért! Folyt. köv. szeptemberben!” Zsombák Ildikó

“My success story is, hogy ezt a mondatot már így el tudom kezdeni:) Korábban több alkalommal nekifutottam az angoltanulásnak. Vagy nyelviskolákban, vagy online felületen, de egyiket sem éreztem úgy, hogy „igen, ez az” „ezt akarom csinálni, nézzük, meg mire jutok”. Eddig ez az első, szóval gratulálok az iskolának és magamnak is :) Az elkötelezettség mellett pedig sikerült sok-sok dolgot strukturálni, helyre rakni a fejemben, amit korábban tanítottak, de nem sikerült megtanulni. Érzem hogy ez a rendeződés és régi kavarodás, kézzel-lábbal angol leváltása még folyamatban van, de már jó úton! :) Emellett egy jó kis csapat jött össze, akikkel remek hangulatú órákon vettünk részt, amiben a tanárunknak is nagy szerepe van :)” Balogh Lívia

Regisztrálj ingyenes szintfelmérőnkre

És töltsd le ingyen 5 nyelvtanulási mítosz c. tanulmányunkat.

Csatlakozz a Speak! közösségéhez

Naponta frissülő hírek, érdekességek, ingyenes tananyagok.

Nézd meg a videóinkat

Nézd meg, hogyan bukdácsolnak hőseink egy angol állásinterjún, vagy sülnek fel az első randin. Neked ki a kedvenced?

Olvasd a blogomat

Hasznos nyelvtanulási tippek, motivációs írások, tanulságos storyk, amik segíthetnek átlendülni a holtponton.

Speakman naplója: minden, amit valaha tudni akartál a nyelvtanulásról

Miért nem hagyjuk, hogy 60 óra után abbahagyd az angoltanulást?

„Miért érdemes továbbiratkozni?” Sok diákom kérdezte ezt már tőlem miután megkapta a következő tanfolyama ajánlatát. Jogos a kérdés, hiszen a diákok sokszor gondolják azt, hogy a nyelvtanulás sprint. Hogy gyorsan (már egy tanfolyam elvégzésével is) el lehet érni a...

Spotify és angoltanulás

Lefogadom azt gondoltad, hogy a YouTube csak arra használható, hogy macskás videókat, vlogokat, vagy klipeket nézz. Brutális tévedés, ahogyan az is, hogy a Spotify csak zenehallgatásra alkalmas. Itt az ideje, hogy új szintre lépjen a Spotify accountod és ne csak...

Hogyan vágj bele a külföldi továbbtanulásba? (2.rész)

Eljátszottál már a gondolattal, hogy külföldre menj tanulni? Nem vagy vele egyedül. Mellbevágóan sok középiskolás dönt a külföldi továbbtanulás mellett.  Ma már nehéz olyan embert találni, akinek ne lenne legalább egy ismerőse, aki külföldre jár/járt egyetemre, vagy...

5 inspiráló film az új évre, amit angolul kell megnézned

Nagyon szeretek filmeket nézni, mert teljes mértékben kikapcsolnak, és segítenek lazítani egy nehéz nap után, vagy egy lusta, lazulós (lazy) hétvégén. Az év első filmes blogjában olyan listát állítottam össze neked, amivel beindíthatod az új évet (és az...

A nyelvtanulás maraton

Sokan gondolnak a nyelvtanulásra mint sprintre. Ha köztük vagy, akkor ez a cikk kötelező olvasmány. Nem egyszer találkoztam olyan kezdő tanulóval, aki egy hónap tanulás után "elvárta", hogy középfokú nyelvvizsgát tegyen. Vagy hibamentesen beszéljen. Minden szót...

Share This