Hogyan kezdődött a Speak! Nyelviskola története?

Minden történetnek van kezdete. A mi történtünk Péterrel 2003-ban, egy álmos szeptemberi délután kezdődött. Fiatal vállalkozóként meg akartam tanulni angolul és a véletlen egy olyan nyelviskola bemutatóórájára vezetett, amit Péter tartott. A második percben tudtam, hogy azzal a módszerrel és szemlélettel, ahogy Péter tanít még az is lehet, hogy sok rossz élmény és kudarc után még én is meg tudok tanulni angolul. Az ötödik percben pedig már abban is biztos voltam, hogy egyszer még együtt fogok dolgozni ezzel az emberrel. Akkoriban egy olyan vállalkozást vezettem, ami minden időmet és energiámat lekötötte, ezért elraktároztam magamban az élményt és vártam. Először 2006-ban kerestem meg Pétert az ötlettel, hogy szívesen csinálnék vele közösen egy nyelviskolát, hogy még több emberhez el tudjuk juttatni azt a különleges módszert, amivel először azon a szeptemberi napon találkoztam.

Emlékszem, amikor Józsi felhívott és leültünk beszélgetni. Nagyon meglepett, hogy ennyire komolyan gondolja ezt a projektet. Akkoriban elég nagy munkában voltam, sok helyen tanítottam, sok diákom volt és abban az időben kezdtem el leírni azokat a tapasztalatokat és ismereteket, amiket 15 év tanítási gyakorlata során szereztem. Elégedett voltam az életemmel és nem tudtam neki igent mondani, de azt a bizonyos bogarat már akkor elültette a fejemben. Lehet, hogy tényleg bele kellene vágni? Aztán 2011 elején ismét csöngött a telefonom és Józsi volt. Azt mondta nekem: “Péter, rájöttem, hogy az embereknek tudás kell. Kevesen beszélnek angolul. Mivel az általad alkalmazott módszer nekem működött, biztos vagyok benne, hogy másoknak is fog, mert a lehető legnagyobb problémát kezeli: a beszédet. Lenne kedved ehhez?”

Akkoriban rengeteget beszélgettünk Józsival. 2 évig tervezgettünk, ötleteltünk, álmodoztunk, és közben éltük a magunk életét, dolgoztunk. De mindig vissza-visszatértünk a témára.  2013 januárjában már tudtam, hogy itt az idő: most vagy soha. Kezembe vettem a telefont és csak annyit mondtam neki: „Vágjunk bele.” Akkor még nem volt neve, de nem is ez volt a fontos. Elindult a tervezés, augusztusban már volt helyünk – Klapka utca 1. – szeptemberben elkezdtük tolni a bemutatóórákat, és október 14-én, hétfőn 17 órakor elindultak az első tanfolyamok.

Elkezdtünk adatokat gyűjteni és összeállítani az első üzleti tervünket egy kilométeres teendőlistával és eszközigénnyel. Elkezdtük végiggondolni, hogy mit hogyan fogunk csinálni a marketingben, az értékesítésben, és a tanításban. Hát azt el kell ismernem, hogy nagyon másként csináljuk a dolgokat ma, rengeteg mindenen kellett az első két év alatt változtatni, de szerencsére mára minden tevékenységünknek összeállt a masszív váza, kerete. 30 diákkal, 2 tanárral és 2 teremmel vágtunk bele, napra pontosan két évvel később pedig már közel 500 diákunk, 30 munkatársunk és 15 termünk volt. És ez még csak a kezdet.

Szerintem Péter is egyetértene azzal, hogy ezt az egészet a gyerekeinkért csináljuk. 3 lányom és egy kisfiam van, Péternek pedig 3 lánya, és én azt szeretném, hogy egy olyan országban nőjenek fel ők, ahol a tudás a legnagyobb érték és a nyelvtudás hiánya miatt nem záródik be senki előtt a lehetőségek kapuja. Ezért álmodtuk meg a Speak! Nyelviskolát és ezért fogjuk sikerre vinni.

Józsi az elején úgy kezdte, hogy minden történetnek van kezdete. Én most azzal zárnám, hogy minden jó történetnél azt kívánjuk, hogy bár soha ne érne véget. A Speak! pedig egy ilyen igazi, hamisítatlan, jó történet.

Amit együtt írunk meg.

Veletek.

Dunay Péter, Hrncsár József

A Speak! angol nyelviskola megálmodói

Csatlakozz a Speak! közösségéhez

Naponta frissülő hírek, érdekességek, ingyenes tananyagok a Facebookon.

Nézz minket a Youtube-on

Nézd meg videós angol leckéinket, interjúinkat és nyelvtanulási tippjeinket.

Olvasd a blogunkat

Hasznos nyelvtanulási tippek, motivációs írások, tanulságos storyk, amik segíthetnek átlendülni a holtponton.

Ismerd meg a Speak! Nyelviskola alapítóit

Dunay Péter

Dunay Péter

a 100% beszéd, 0% könyv módszer megalkotója, szakmai vezető

Dunay Péter vagyok, a Speak! angol nyelviskola szakmai vezetője. Hiszem, hogy meg lehet tanulni angolul. Hiszem, hogy az embereknek megvannak a képességeik arra, hogy tudjanak angolul beszélni. Hiszem, hogy az akadályokat le lehet küzdeni. Hiszem, hogy megfelelő hozzáállással, profizmussal, elegendő törődéssel és kitartó munkával nincs más esélye az embereknek, minthogy a céljaikat elérjék. Hiszem, hogy az iskolánk a legjobb úton halad afelé, hogy kitűnő szolgáltatást nyújtson mindenkinek, akik minket választanak. A legjobb dolog az egészben, hogy ezzel a hittel itt az iskolában nem vagyok egyedül. Van egy elkötelezett csapatunk. Máshogy nincs értelme.

Hrncsár József

Hrncsár József

adminisztratív vezető

Hrncsár József vagyok, a Speak! angol nyelviskola adminisztratív vezetője. Főiskolás korom óta érdekel a tanítás, az oktatás. Korábbi munkahelyeimen sokat foglalkoztam a munkatársaim képzésével, fejlesztésével. Láttam, hogy a képzés hatására változnak, fejlődnek és a növekvő tudásuk révén képesek változtatni az életük minőségén. Én nagyon szeretném, ha a szűkebb és tágabb környezetemben minél több ember egyre jobb minőségű életet élhetne. Ehhez nagymértékben hozzá tudok járulni azzal, hogy egy olyan nyelviskolát vezetek, ami megtanítja a diákjait angolul beszélni, és ezáltal a világ kinyílik számukra.

Ugorj be egy kávéra

1138 Budapest, Karikás Frigyes utca 15.

Hívj minket

+36 1 255 222

Magyarország 1. sz. nyelvtanulási blogja

Minden, amit valaha tudni akartál az angoltanulásról
Belelapozok
Share This