Mikor indulnak tanfolyamok?
Minden héten indítunk új tanfolyamokat –akár többet is– kezdőtől haladó szintig, hétköznapi és hétvégi, délelőtti és délutáni ritmusban is. A következő tanfolyam(ok) indulásáig hátralévő időt a főoldalon (https://www.speaknyelviskola.hu/) lévő tanfolyam-visszaszámlálót mutatja.
Milyen szintek vannak?

A Speak! angol nyelviskola jelenleg 17 szinten indít tanfolyamokat teljesen kezdőtől a magasabb, haladó szintekig, de folyamatosan fejlesztjük tovább a tananyagot a felsőbb szintek felé. A diákjaink többsége korábban már tanult angolul, de valamiért nem érte el a tanulással kapcsolatos célját, de vannak, akik teljesen 0-ról vágtak bele az angoltanulásba, és olyanok is, akik csak szinten szeretnék tartani a megszerzett tudást. Ha az a célod, hogy már az első órán megszólalj angolul és folyamatosan kommunikálj a tanfolyamon, akkor szinttől függetlenül jó helyen és jó kezekben vagy.

Mit jelent az, hogy A2-1, vagy B2-3-as szint?
A tanfolyami szintek, modulok elnevezései az Európai Tanács által kidolgozott ún. Közös Európai Referenciakeret útmutatását követik. Ez az útmutató arra szolgál, hogy a nyelvoktatásban Európa-szerte egységes megnevezéseket és azonos tudást elérését igazoló szinteket használjanak a nyelviskolák. A Közös Európai Referenciakeret a nyelvtanulókat három nagy csoportba (A: kezdő, B: középhaladó, C: haladó) sorolja, amelyeket hat szintre (A1, A2, B1, B2, C1, C2) és további modulokra (A1-1, A1-2, A2-1 stb.) lehet osztani. A Speak! angol nyelviskola tanfolyami szintjei ehhez az egységes, európai keretszabályozáshoz igazodnak. Tehát az A2-1-es szint egy alapszintű, de nem teljesen kezdő nyelvtanuló tudásszintjét jelöli, míg egy B2-3-as szint már a középszint felső tartományába eső tudásszintről árulkodik.
Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra?
Az első lépés ingyenes és lézerpontos szintfelmérőnk kitöltése. A szintfelmérőt erre szakosodott tanárunkkal közösen, négyszemközt fogjátok kiértékelni, aki ezt követően ellát majd a nyelvtanulással kapcsolatos hasznos tanácsokkal is. A szintfelmérő kitöltése nem jár további elkötelezettséggel és segíthet felszínre hozni azokat a rejtett buktatókat, amik miatt a múltban esetleg elakadhattál a tanulásban. Ha még nem regisztráltál az oldalunkon, de kipróbálnád magad, tudni szeretnéd a tudásszintedet és elkötelezett vagy a nyelvtanulással kapcsolatban, akkor ezen a linken keresztül tudod megtenni: https://www.speaknyelviskola.hu/beiratkozas/
Hány órás és meddig tart egy tanfolyam?
A Speak! angol nyelviskola valamennyi tanfolyama 60 órás (60×45 perc) és kb. 10 hétig tart, de ez függ a tanfolyam intenzitásától, ritmusától is. A tanfolyamok heti 2×4, vagy 1×6 órásak, de a nyári időszakban (júniustól szeptemberig) 5×4 órás intenzív tanfolyamokat is indítunk.
Mennyibe kerül egy tanfolyam?

Az árak tekintetében 1150-1450 Ft/óradíjjal tudsz számolni, de pontos árat csak az oktatásszervezőinktől fogsz majd kapni a szintfelmérő kitöltését követően. Miért? Mert a tanfolyamok ára sok tényezőtől (a tudásszintedtől, a tanfolyamok intenzitásától, ritmusától stb.) függ, ezért a részletekről érdemes személyesen érdeklődni a Speak! angol nyelviskola ügyfélszolgálatán (1134 Budapest, Klapka utca 11.). Ügyfélszolgálatunk nyitva tartásáról és munkatársaink elérhetőségéről a https://www.speaknyelviskola.hu/kapcsolat/ oldalon tájékozódhatsz.

Milyen napokon vannak tanfolyamok és hány diák van egy csoportban?

Hozzánk elsősorban elfoglalt és dolgozó emberek járnak angolul tanulni, ezért van lehetőség a hétköznap délelőtti és délutáni időpontok mellett hétvégén, szombaton is tanulni. Egy csoportban átlagosan 10-12 diák tanul.

Mit kell tudnom a szintfelmérőről? Miért „lézerpontos” és miben más, mint a többi?

A Speak!-ben a szintfelmérő ingyenes, lézerpontos és nem jár semmilyen további elkötelezettséggel. A szintfelmérő két részből, egy írásbeli és egy szóbeli részből áll. Mindkét részben arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tudsz alkalmazni, és hol vannak azok a pontok, ahol meg kell erősíteni a tudásodat. Éppen ezért egy olyan megoldást választottunk –lézerpontos szintfelmérés-, ahol nem engedünk teret a tippelgetésnek és a karikázásnak, mert nem a véletlenre, a sorsra, vagy a matematikai esélyekre akarjuk bízni azt, hogy milyen szinten vágsz bele a tanulásba.

Miért fontos a szintfelmérő? Miért nem lehet szintfelmérő nélkül beiratkozni?

Az írásbeli és szóbeli felmérés után Te is, és mi is pontosan tudni fogjuk, hogy jelenleg mit tudsz és mit nem tudsz alkalmazni, így biztos lehetsz abban, hogy a számodra legnagyobb fejlődési lehetőséget biztosító csoportba fogsz kerülni. De a jó szintbesorolás nem csak a fejlődésed miatt fontos, hanem azért is, hogy ne und, de ne is érezd túl nehéznek az óráidat és olyan csoporttársaid legyenek, akikkel közel azonos a tudásszinted. Emiatt pedig felszabadultabban, kényelmesebben fogod érezni magad az óráidon. Ezért fontos és nélkülözhetetlen a lézerpontos szintfelmérés és ezért nem kezdhetsz enélkül tanfolyamot a Speak!-ben.

Mit kell tudnom a bemutatóóráról?

A bemutatóórán testközelből, a saját szemeddel nézheted meg működés közben a 100% beszéd, 0% könyv módszert. A bemutatóórán megmutatjuk, hogyan lehet sokat beszélni egy órán gyomorgörcsös nyilvános szereplés nélkül. Ezen az órán már tanulni is fogsz és ez a lehető legjobb alkalom arra is, hogy egy profi és felkészült tanárnak feltedd az összes, angoltanulással kapcsolatos kérdésedet. Biztos lehetsz benne, hogy minden kérdésedre választ is fogsz kapni. Nem akarunk zsákbamacskát árulni: az a tapasztaltunk, hogy csak a bemutatóóra után tudsz megalapozott és racionális döntést hozni a tanulásodról és a tanfolyamról. Azt viszont garantálom, hogy nem fogod megbánni, hogy eljöttél, mert nem csak felejthetetlen élményben lesz részed, de a résztvevők visszajelzései alapján valószínűleg Te is többet fogsz beszélni 2 óra alatt angolul, mint a tanulmányaid nagy részében. A bemutatóóra azok számára elérhető, akik már részt vettek egy szintfelmérőn. A bemutatóóra díja egyszeri 1 500 Ft.

Csak egy helyen, a Klapka utca 11.-ben vagytok?

Igen, a Speak!-ben mind a szintfelmérés, mind a bemutatóóra, mind a tanfolyamok a 13. kerület, Klapka utca 11. szám alatt zajlanak. SpeakMan főhadiszállása mind tömegközlekedéssel, mind autóval könnyen megközelíthető. A Speak! angol nyelviskola a Klapka utcában, a 3-as metró Dózsa György úti megállójától 2-3 percnyi sétára található. Pontos útbaigazítást, térképet és további közlekedési információkat a http://speaknyelviskola.hu/kapcsolat/ oldalon találsz.

Speakman naplója

„Úristen, lekéstem a nyelvvizsgát?” (2017-es nyelvvizsga dátumok)

„Úristen, lekéstem a nyelvvizsgát?” Nyugi, a gyors válasz nem, nem késted le a nyelvvizsgát… Vagy várj, lehet, hogy mégis. A válasz igazából attól függ, hogy mi a célod vele. Hadd adjunk néhány tanácsot a nyelvvizsgák határidejével és időzítésével kapcsolatban. A...

Így használd az Erasmus programot nyelvtanulásra

Így használd az Erasmus programot nyelvtanulásra 1987-ben, azaz pont idén 30 éve indult útjára az Erasmus elnevezésű csereprogram, amely tandíjmentesen tette lehetővé a magyar diákok külföldi egyetemeken való tanulását, cserébe a külföldi tanulók itthoni fogadásáért....

Szakmai angol: miért (ne) erre fókuszálj a nyelvtanulásban?

Szakmai angol: miért (ne) erre fókuszálj a nyelvtanulásban? A szakmai angol a nyelvtanítás egyik legnagyobb stresszel járó feladata – és nem csak a diákoknak, hanem a tanároknak is. Megfigyelhető, hogy a munkáltatók részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a...

Így vitatkozz angolul

11 ütős angol mondat, amivel elegánsan teheted zárójelbe a vitapartnered A diákjaink egyik leggyakrabban megfogalmazott célja, hogy angolul is szeretnék pont olyan választékosan kifejezni magukat, mint magyarul. A kitartóbbaknak ez előbb-utóbb sikerül is, de vannak...

Share This