Sajtószoba – Speak! Nyelviskola hírei

Üdvözöllek a Speak! Nyelviskola sajtószobájában!

Az oldalon megtalálhatod a legfrissebb sajtóközleményeinket, és a legfontosabb háttér-információkat. Ha kérdésed van, vagy további információra lenne szükséged, kérlek fordulj közvetlenül hozzám, és segítek.

Dunay Péter

alapító, szakmai vezető
Speak! Nyelviskola
1134 Budapest, Klapka utca 11.
e-mail: speakman@speaknyelviskola.hu
telefonszám: +36 1 255 22 22

Hol találkozhattál velünk a médiában?

logok_weblapra2

Sajtóközlemények

Rádió interjú Dunay Péterrel a Speak! online angol nyelviskola szakmai vezetőjével az ÉrdFM rádióban (2023.11.17.)

2023.11.17-én jelent meg a rádió interjú Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével az ÉrdFM rádióban.

 

Cikk Dunay Péterrel a Speak! online angol nyelviskola szakmai vezetőjével a profitline.hu weboldalon (2023.11.18.)

2023.11.18-án jelent meg a cikk Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével a profitline.hu weboldalon.

 

 

 

 

 

 

 

https://profitline.hu/aki-nem-tud-megszolalni-angolul-az-nem-mondhatja-hogy-beszeli-a-nyelvet-455238

Angolul Péterrel rovat a MEX rádióban
2023.március 22-től minden szerdán 9-10 óra között Lantai Tamás állandó vendége Nyelviskolánk alapítója, Dunay Péter. A téma minden, ami az angol nyelvtanulás.

Rádióinterjú Dunay Péterrel a TrendFM rádióban

Az alábbiakban egy rádióinterjút hallgathattok meg Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével amely a TrendFM rádióban került műsorra.

Cikk Dunay Péterrel az origo.hu weboldalon (2023.05.23.)

2023.05.23-án jelent meg a cikk Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével az origo.hu weboldalon.

 

https://www.origo.hu/itthon/20230523-nyariszunet-johet-de-nem-az-angoltanulasban.html

Cikk Dunay Péterrel a hirado.hu weboldalon (2023.05.16.)

2023.05.16-án jelent meg a cikk Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével a hirado.hu weboldalon.

 

https://hirado.hu/2023/05/16/a-nyelvtanulas-megszakitasa-tavolabb-sodor-a-celunktol/

Interjú Dunay Péterrel - Új szemléletmód a nyelvoktatásban a Mex rádióban (2022.08.22.)

 

Az interjút megtekintheted itt.

Interjú Dunay Péterrel - Az angolnyelv-tanulás alegjobb befektetés a Mex rádióban (2022.10.26.)

Az interjút megtekintheted itt.

Cikk Dunay Péterrel a HR Globe Magazinban (2022.11.10.)

2022. november 11-én jelent meg egy cikk Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével a HR Globe Magazinban

https://hrglobe.hu/munka/attol-meg-hogy-nem-kell-papir-ugyanugy-kell-a-nyelv-ismerete/

Cikk Dunay Péterrel a KKV Magazinban (2022.10.11.)

2022. október 11-én jelent meg egy cikk Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével a KKV Magazinban

https://kkvmagazin.com/v/tanulas-angolnyelv-legjobb-befektetes-versenyelony/

Interjú Dunay Péterrel a Civil rádióban - 117 perc - civilradio.net (2022.07.27.)

Az interjút megtekintheted itt.

20 részes interjú sorozat Dunay Péterrel a Mex rádióban (2022.06.30.)

 A Mex Rádióval egyúttműködünk. Lantai Tamás (Mex), a rádió alapítója közel fél évig, 20 alkalommal beszélgetett, beszélget és fog beszélgetni Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével az angoltanulásról.

Speak nyelviskola interjú sorozat (16 részes)

MEGJELENT EGY RIPORT Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével a HIRADO.HU-N! (2022.06.27.)
2022. június 27-én jelent meg  egy cikk Dunay Péterrel, nyelviskolánk szakmai vezetőjével a HIRADO.HU-N
Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója az Eduline.hu-nak nyilatkozott (2022.02.28.)
2022. február 28-án jelent meg az Eduline.hu Nyelvtanulás kiadványa, mely kiadvány vezércikkében Dunay Pétert kérdezték a nyelvtanulásról. A cikket és Péter gondolatait az alábbi linken tudjátok elolvasni.
Elképesztő mennyiségű adománnyal aranyozza be a rászorulók karácsonyát egy budapesti nyelviskola (2020.12.16.)

A budapesti Speak! Angol Nyelviskola szerette volna megszépíteni a hátrányos helyzetű gyermekek számára az ünnepeket, így rekordmennyiségű adományt gyűjtöttek össze: 3.597 könyvet és 1.011 játékot adtak át a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A legtöbb ember, amikor visszaemlékszik gyermekkora karácsonyaira, akkor eszébe jutnak a csillogó ajándékok, a gondtalan boldogság és az ünnepi finomságok. Nehéz elképzelni, hogy mégis mennyi olyan kisgyermek van, aki a karácsonyt is éhesen, ajándékok nélkül tölti. 2017-es adatok alapján Magyarországon több mint 125 ezer gyermek él mélyszegénységben. Nekik óriási kincs minden karácsonyi ajándék. A könyvek pedig különösen sokat jelenthetnek számukra, hiszen segítségükkel többé válhatnak és kicsit közelebb kerülhetnek egy gondtalan élet reményéhez.

Ezért döntött úgy a budapesti nyelviskola, hogy idén is jótékonysági könyvgyűjtést szervez. Ugyan az angoltanításban a tankönyvmentességben (és a beszédközpontúságban) hisznek, de ettől még tudják, hogy a könyvek óriási értéket adnak.

Azóta, hogy az iskola 2013-ban megalakult, már a negyedik alkalommal rendezett adománygyűjtést. Idén a vírushelyzetre való tekintettel nehezebb dolguk volt. De érezték, hogy ebben a megpróbáltatásokkal teli évben még a szokásosnál is nagyobb szükség van a segítségükre.

Talán ennek köszönhető, hogy a 2020. novemberében zajló gyűjtésen a rekordmennyiségű adomány gyűlt össze, egész pontosan 3.597 könyve és 1.011 játék, plüssállat. Ezeket 2020. december 3-án adták át a Baptista Szeretetszolgálatnak, akik gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek.

A Speak! Angol Nyelviskolától begyűjtött könyvek és játékok nagy része a Szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz Akciójához kerül felhasználásra. Az akció keretein belül cipősdobozokat töltenek meg ajándékokkal, majd a dobozok rászoruló gyerekek karácsonyfája alá kerülnek. Gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, és civil szervezetek kapnak belőlük.

A nyelviskola vezetői, Dunay Péter és Hrncsár József különösen hálásak, hogy a járványhelyzet sem tudta megállítani az összefogást, és ilyen hatalmas adománycsomagot adhattak át. Köszönik mindenkinek, aki velük jótékonykodott!

A nyelvvizsgázásról adott elő a Felvételizők Hétvégéjén Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója (2020.12.13.)

2020. december 11. és 13. között ismét megrendezésre került a Felvételizők Hétvégéje: a pályaválasztás, a tudatos karrierépítés, és a pályaorientáció ingyenes online konferenciája. A Speak! Nyelviskola alapító tanárát, Dunay Pétert is felkérték a konferencia neves előadói közé.

Péter a sikeres nyelvvizsgázás témájában adott elő a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Előadása visszanézhető ide kattintva. Köszönjük a meghívást, örülünk, hogy segíthettünk a diákoknak.

Fókusz riport az RTL Klubon a Speak! Nyelviskola alapító tanárával, Dunay Péterrel (2020.11.28.)

Tele az internet olyan átverős hirdetésekkel, amelyek napok, hetek, vagy hónapok alatt ígérnek tökéletes nyelvtudást. Nyelviskolánk alapító tanára, Dunay Péter arról nyilatkozott a Fókusznak, hogy miért nem szabad az ilyen szövegeknek bedőlni. Ide kattintva visszanézhető a riport az RTL Klub oldalán.

Több mint 1000 nyelvkönyvet gyűjtött rászoruló gyerekeknek a Speak! angol nyelviskola (2019. 09. 17.)

A nyelviskola harmadik „Nagy Tankönyvgyűjtési Jótékonysági Akciójában” 1138 db használt nyelvkönyv gyűlt össze. Ezek a könyvek eddig a polcon porosodtak, most viszont kincset érő adománnyá válnak. A Baptista Szeretetszolgálat segítségével hátrányos helyzetű gyermekekhez jutnak el, olyan térségekbe, ahol a tankönyv luxuscikknek számít.

A Speak! angol nyelviskola 2019 nyarán harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági akcióját, amelyben arra kérték az iskola volt és jelenlegi diákjait, illetve az érdeklődőket, hogy hozzanak be magukkal egy használt nyelvkönyvet, szótárt, vagy bármilyen nyelvtanulást segítő kiadványt. Az iskola minden behozott adományt egy 7.990 Ft értékű angoltanulást segítő ajándékcsomag felajánlásával jutalmazott. Az összegyűlt tankönyveket pedig jótékony célokra fordították.

A 2016-os Tankönyvgyűjtésen 567 db tankönyv gyűlt össze, 2017-ben 713 db, idén pedig rekord mennyiségű, 1138 db könyv érkezett a Klapka utca 11-be.

Az akció keretein belül összegyűlt 1138 db tankönyvet piaci értéke meghaladja a kétmillió forintot.

Miért pont tankönyveket gyűjt egy tankönyvmentes nyelviskola?

„Tapasztalatból tudjuk, hogy egy tankönyv nem tud megtanítani angolul beszélni. Mi ezért döntöttünk a 100% beszéd, 0% könyv módszer mellett. De ez még nem jelenti azt, hogy a könyvek nem értékesek.” – mondta Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója és szakmai vezetője.

Az iskola célja, hogy tankönyvmentesítse az angol oktatást és a beszédközpontúságra helyezze a hangsúlyt. De tudják, hogy sajnos vannak olyan térségek, ahol egy nyelvkönyv is igazi luxus, és ezáltal rengeteget segíthet abban, hogy a nehéz sorsú gyerekek elindulhassanak az angoltanulás útján. Ezért döntöttek úgy, hogy újra tankönyvgyűjtést rendeznek. Arra kértek mindenkit, hogy hozzák be a nem használt nyelvkönyvüket, és ajánlják fel a jótékonysági gyűjtésre. Adományukért cserébe pedig olyan értékes ajándékcsomagot kaptak, amivel beszédközpontúan tanulhatnak angolul.

Az összegyűlt könyveket 2019. szeptember 16-án adták át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, akik gondoskodni fognak arról, hogy az adomány lehető legjobb helyre kerüljön.

Rekordmennyiségű tankönyvadományt gyűjtött egy budapesti angol nyelviskola (2017. 09. 13.)
713 db fölösleges porfogóból lett kincset érő adomány: a Speak! Nyelviskola „Nagy Tankönyvgyűjtési Akciójában” idén is több száz angol tankönyvet gyűjtött össze, amelyek 2017-ben is a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutnak el a rászorulókhoz.

A Speak! Nyelviskola 2017 tavaszán, második alkalommal kezdte el a tankönyvgyűjtési akcióját, amelyben arra kérték az iskola volt és jelenlegi diákjait, hogy a beiratkozáskor hozzanak magukkal egy régi angol tankönyvet, munkafüzetet, vagy szótárt.

Az iskola minden behozott tankönyvet egy 5 000 Ft értékű tréning-bónusszal jutalmazott, a tankönyveket pedig jótékony célra ajánlották fel.

Tavaly 567 db tankönyv gyűlt össze, 2017-ben viszont rekordmennyiségű, 713 könyvszekrények tetején porosodó, megunt, vagy talán soha ki sem nyitott angol tankönyv érkezett a Klapka utca 11-be.

Miért gyűjt angol tankönyveket egy tankönyvmentes nyelviskola?

„Nem vagyunk tankönyvellenesek, de hisszük, hogy angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni” – mondta Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója és szakmai vezetője.

Kérdésünkre válaszolva ugyanő elmondta, hogy az általuk alkalmazott 100% beszéd, 0% könyv módszer az ember és ember közötti kommunikációra épül, és azért nem használnak tankönyveket a tanuláshoz, mert szerintük angolul beszélni csak gyakorlás, a nyelv használata által lehet megtanulni.

„Azért vágtunk bele idén is a Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióba, mert azt valljuk, hogy a tankönyvek egy bizonyos pontig fontos útitársai lehetnek a nyelvtanulóknak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében pedig kötelességünknek éreztük, hogy a begyűjtött könyvek ne a kukában végezzék, hanem nehéz sorsú, hátrányos helyzetű családokhoz és gyerekekhez jussanak el. Oda, ahol a tankönyv is luxus.” (Dunay Péter)

Az akció keretein belül összesen 713 db tankönyvet gyűjtöttek össze, és több mint 3 millió 500 ezer forintnyi tréningbónuszt osztottak szét a diákjaik között.

 A könyveket 2017. szeptember 13-án adták át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, akik gondoskodni fognak arról, hogy a könyvek a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Oda, ahol igazán szükség van rájuk.

Berze Márton
ügyfélszerzési vezető
Speak! Nyelviskola

Elégedetlenek vagyunk és félünk (2017. 03. 23.)
A többség hosszú évek óta tanul angolul, mégsem mer megszólalni és elégedetlen a nyelvtudásával – ez derül ki a Speak! Nyelviskola által, 1162 résztvevő megkérdezésével végzett kutatásból.

A Speak! Nyelviskola által, 2017. február 1. és március 15. között, online kérdőíves módszerrel végzett „Nagy Nyelvtanulási Felmérés 2017” kutatásból kiderült, hogy 10-ből 8 ember elégedetlen a nyelvtudásával, miközben a résztvevők közel fele 5-10 évet vagy ennél is többet tanult angolul.

Kézzel-lábbal kommunikálunk és nem beszélünk

Arra a kérdésre, hogy mire érzi elégnek a jelenlegi angoltudását, a legtöbb ember (32,5%) azt válaszolta, hogy ha nagyon muszáj, kézzel-lábbal útba tud igazítani egy turistát, de szóban és írásban is csak lassan tudja szavakba önteni a gondolatait.

Beszédes adat, hogy a felmérésben résztvevők 29%-a, saját bevallása szerint egyáltalán nem mer megszólalni angolul, 26%-nak nem jutnak eszébe a szavak, 17% pedig nem hallja ki a kulcsszavakat egy beszélgetésből, vagy filmből.

A válaszadók több mint 2/3-ának nincs középfokú nyelvvizsgája (69%), és csak 100-ból 6 megkérdezett számolt be felsőfokú nyelvvizsgáról.

Az iskolai angolórák semmit sem érnek

Legalábbis a megkérdezettek szerint, akik a 7., vagyis utolsó helyre tették az általános-, vagy középiskolai angolórákat, amikor arra kértük őket, hogy állítsanak fel egy hatékonysági sorrendet a megadott tanulási formák között.

Az 1162 válaszadó szerint az anyanyelvi környezetben való tanulás a leghatékonyabb módja a tanulásnak, több mint 60%-uk pedig eredeti nyelven nézett filmekkel és sorozatokkal fejleszti a nyelvtudását.

„A hozzánk érkező diákokon ugyanezt a belső elégedetlenséget és félelmet tapasztaljuk: elégedetlenek a tudásukkal, és nem mernek megszólalni angolul – mondja Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója, szakmai vezetője. – Ezért döntöttünk úgy 3 évvel ezelőtt, hogy létrehozunk egy olyan nyelviskolát, ahol megtörjük az iskolai angolórák csendjét, kivesszük a tankönyveket a nyelvtanulásból, és beszéd közben tanítjuk meg angolul beszélni a diákokat.”

Dunay Péter
alapító, szakmai vezető
Speak! Nyelviskola

Hrncsár József
alapító, ügyvezető
Speak! Nyelviskola

Tudta? Fölösleges porfogóból is lehet kincset érő adomány (2016. 09. 01.)
Tankönyvmentesítettük a nyelvoktatási piacot: a Speak! Nyelviskola Nagy Tankönyvgyűjtési Akciójában 567 db, a polc tetején porosodó, vagy talán soha ki sem nyitott angol tankönyvet gyűjtöttünk össze, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat segítségével juttatunk el rászoruló gyerekeknek.

A Speak! Nyelviskola 2016. június 17-én indította el Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióját, amelyben arra kértük a diákjainkat, hogy hozzák be a könyvszekrényük tetején porosodó, megunt, vagy talán soha ki sem nyitott angol tankönyveiket. Minden behozott tankönyvet egy 5 000 Ft értékű tanfolyambónusszal jutalmaztunk, a tankönyveket pedig jótékony célra ajánlottuk fel.

„Maguk azok a könyvellenes fickók?”

Nem vagyunk tankönyvellenesek, de hisszük, hogy angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni, a beszédhez pedig mindig legalább két ember kell. Ezért nem használunk tankönyveket az angoltanításhoz, és ezért 100% beszéd, 0% könyv a módszerünk neve, és az iskolánk mottója.

Azért indítottuk útjára a Nagy Tankönyvgyűjtési Akciót, mert azt valljuk, hogy a tankönyvek egy bizonyos pontig fontos útitársai a nyelvtanulóknak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében pedig kötelességünknek éreztük, hogy a begyűjtött könyvek nehéz sorsú, hátrányos helyzetű családokhoz és gyerekekhez jussanak el.

Mert a nyelvtudás nem lehet kiváltság: minden embernek jár az a lehetőségekkel teli élet, amit a magabiztos angoltudás nyújthat.

Az akció keretein belül összesen 567 db tankönyvet gyűjtöttünk össze, és 2 millió 835 ezer forintnyi tanfolyambónuszt osztottunk szét a diákjaink körében.

A könyveket 2016. szeptember 6.-án adtuk át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, akik gondoskodni fognak arról, hogy a könyvek a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Ott, ahol igazán szükség van rájuk.

Dunay Péter
alapító, szakmai vezető
Speak! Nyelviskola

Hrncsár József
alapító, ügyvezető
Speak! Nyelviskola

Háttér-információk

Nagy Nyelvtanulási Felmérés 2017 eredményei (infografika)
Nagy Nyelvtanulási Felmérés 2017 kutatási összefoglaló

Elolvasom a Nagy Nyelvtanulási Felmérés kutatási összefoglalóját

A magyarok nyelvtudásáról, nyelvtanulási szokásairól ritkán készül átfogó kutatás. A témáról leginkább külföldi kutatók és kutatóintézetek (pl. Education First, Jakub Marian), vagy nemzetközi szervezetek (OECD, Világgazdasági fórum, Európai Unió / Eurostat) vizsgálataiból kapunk friss statisztikai adatokat.

Ezek az önbevalláson alapuló felmérések ráadásul szinte kizárólag a nyelvtudás szintjére, a tanult nyelvek számára, és az elért eredményekre kérdeznek rá, miközben elhanyagolják a nyelvtanulás „szubjektív” oldalát.

Meggyőződésünk, hogy ez kevés a tisztánlátáshoz egy olyan pillanatban, amikor a magyar nyelvoktatási rendszer komoly kihívásokkal (kb. 50 000, nyelvvizsga hiányában kiadatlan diploma, 2020-tól életbe lépő nyelvvizsga rendelet stb.), rendszerszintű problémákkal küzd.

Ezért indítottuk útjára a Nagy Nyelvtanulási Felmérést, ami egy „állampolgári akció”.

A társadalomért felelősséget vállalni akaró vállalkozásként, a Speak! Nyelviskola célja, hogy a kutatással valós idejű és rendszeres visszajelzést kapjon a közvélemény, és az összes érintett (nyelvtanulók, szakmai szervezetek, oktatási kormányzat, piaci szereplők) a magyarok nyelvtanulási szokásairól, nyelvi felkészültségéről.

A felmérést ezért minden évben meg fogjuk ismételni, hogy ne csak pillanatfelvételeket lássunk, hanem nagyobb időegységet átfogó, teljes képet kapjunk a magyarországi nyelvtanulás helyzetéről.

A kérdőívben 17 kérdést tettünk fel, amiben a résztvevőket a nyelvtanulási szokásaikról, az angoltanulásban elért eredményeikről, és motivációjukról kérdeztük.

De nem csak számokra és tényekre, hanem a történetekre és személyes sorsokra is kíváncsiak voltunk.

Arra, hogy a válaszadók hogyan érzik magukat a bőrükben, amikor angolul beszélnek, mi motiválja őket a tanulásra, hogyan viszonyulnak a nyelvtanuláshoz, és mitől remélnek megoldást.

A végeredmény minket is meglepett.

Elolvasom a Nagy Nyelvtanulási Felmérés kutatási összefoglalóját

Bemutatkozóanyag (250 szó)

Speak! Nyelviskola: a hely, ahol meg fogsz tanulni angolul beszélni

2013 őszén, 30 diákkal és 2 tanárral nyitotta meg kapuit a Speak! Nyelviskola, amely az alapítás óta tankönyvmentes, beszédközpontú angoltanítással foglalkozik.

És bejött. Mostanra közel 5000 diákot tanítottak meg angolul beszélni. Jelenleg kb 300 diák tanul velük, akiket több mint 20 munkatárs segít az angollal kapcsolatos céljaik elérésében. Csoportos tanfolyamaink és magánóráink online is elérhetőek.

100% beszéd, 0% könyv

A Speak! Nyelviskola csoportos tanfolyamain és magánóráin a diákok nem használnak tankönyveket, a tanárok pedig egy 17 szintből álló, saját készítésű képzési programból tanítanak, amely folyamatosan fejlődik.

„Az órák 100%-a beszéd, mert angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni. – mondja Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója, szakmai vezetője. – Az elmélet elsajátítása helyett a gyakorlati, azonnal használható tudás megszerzésére koncentrálunk, mert nem nyelvészeket, hanem kommunikáló embereket szeretnénk képezni. Ez 180 fokos fordulatot jelent az iskolai angolórák és a hagyományos nyelvtanfolyamok módszereihez és oktatási szemléletéhez képest, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy megéri szemben úszni az árral.”

A tanfolyamok és órák mellett hanganyagokkal és saját fejlesztésű munkafüzeteinkkel támogatjuk diákjaink fejlődését.

„A gyerekeinkért csináljuk”

„Szerintem Péter is egyetértene azzal, hogy ezt az egészet a gyerekeinkért csináljuk. – mondja Hrncsár József, a Speak! Nyelviskola másik alapítója. – Három lányom és egy kisfiam van, Péternek pedig három lánya, és én azt szeretném, hogy egy olyan országban nőjenek fel ők, ahol a tudás a legnagyobb érték, és a nyelvtudás hiánya miatt nem záródik be senki előtt a lehetőségek kapuja. Ezért alapítottuk a Speak! Nyelviskolát és ezért fogjuk sikerre vinni.”

Arculati elemek

Nagy Nyelvtanulási Felmérés 2017 logó (3353×1496)

Speak! Nyelviskola logó (608×326)

 

Speak! Nyelviskola logó (400×105)

A Speak! Nyelviskola alapítói (képek)

Dunay Péter, alapító, szakmai vezető (fekvő)

 

 

Hrncsár József, alapító, ügyvezető

 

Hrncsár József, alapító, ügyvezető (egész alakos, fekvő)

Share This