Péter (a Speak! Nyelviskola egyik alapítója és jelenleg szakmai vezetője) egy újabb elöljárószóval folytatja a sort méghozzá nem is akármelyikkel, hanem a „for”-ral.

A „for” fajtái az angol nyelvben 1 [PéldáulPéterrel]

Érdekes szó a „for”, önmagában azt jelenti, hogy „-ra/-re”, de mivel ez nem árul el róla sok dolgot, ezért érdemes tisztázni, hogy mire is értendő az, hogy „-ra/-re”. Ez lesz az első rész témája.

A „for” fajtái az angol nyelvben 2 [PéldáulPéterrel]

A második részben azt az esetet vizsgálja meg Péter amikor a „for” azt jelenti, hogy „-ra/-re”. Na de ácsi! Az az első rész volt nem? De az az első rész volt. De mi van akkor, ha a „for” ugyanazon jelentése mégsem ugyanazt jelenti? A videóból kiderül!

A „for” fajtái az angol nyelvben 3 [PéldáulPéterrel]

A harmadik részben; talán már nem meglepően az előző elöljáró szavas sorozatokból, adódóan, most azt a „for”-t mutatja meg nektek Péter, amikor a „for” időt jelöl.

A „for” fajtái az angol nyelvben 4 [PéldáulPéterrel]

A záró epizódban az ő kedvenc jelentését hozza el a „for”-nak, ami nem más mint amikor valamit érted/neked csinálnak meg.

Ha szeretnél az angollal komolyabban is foglalkozni és megtanulni magabiztosan és helyesen beszélni, akkor első lépésként töltsd ki a nyelviskola ingyenes online (és kötelezettségmentes) szintfelmérőjét!

Share This