2019. októberében Viola lett a Hónap Diákja díj egyik nyertese a Speak! Nyelviskolában. Készítettünk vele egy aranyos interjút ennek örömére.

Névjegy: Fürjes Viola a munkája miatt döntött úgy, hogy két gyermek, és a „Télapó segítése” mellett belevág az angoltanulásba is. 2019 tavasza óta jár hozzánk és mára megtapasztalta mekkora előnyt tud jelenteni az angoltudás.

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

Viola: Számítógépekkel foglalkozok. Jelenleg mellékesként a ‘Télapó egyik manója’ vagyok. Játékokat szerelünk össze egy páran egy kis műhelyben.

Bicajozni szeretek. Rossz időben Leslie L. L. könyveit olvasom.

Kezdetek

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

Viola: Rendszerüzemeltetőként kell az angol. Na meg amikor nyaralni megyünk,  pl. Görögországba,nem árt, ha meg tudok szólalni. Jelenleg a munka miatt kell az angol.

SpeakMan: Tanultál már régebben is angolul? Ha igen, akkor mik voltak a tapasztalataid?

Viola: Tanultam már angolt. De az még gimiben volt. Nem igazán tudott lekötni. Nem sok minden maradt meg bennem. A Speak!-ben sokkal jobban megértem az angolt.

SpeakMan: Hogyan találtál rá a Speak! Nyelviskolára és mi volt az első benyomásod rólunk?

Viola: Neten kutattam angol nyelviskola után. Többet is találtam,de a Speak!-nél leragadtam. Sok jót olvastam róla. Imádom,hogy nem kell könyvből tanulni.

Angol tanulási élmények

SpeakMan: Mióta tanulsz nálunk, és mennyit fejlődött a nyelvtudásod azóta? Milyen hatással van az életedre az angoltanulás?

Viola: A1-1 szint óta vagyok a Speak!-ben. Most B1-1 szinten vagyok. 2 gyerek és munka mellett kicsit nehéz az angol tanulás. De igyekszem, amennyire csak tudok.

SpeakMan: Szereztél azóta, hogy nálunk tanulsz bármilyen olyan élményt, amihez az angoltudásod segített hozzá?

Viola: Igen. Nyáron görögbe voltunk. Sok mindent el tudtam mondani, amit szerettem volna.

SpeakMan: Mesélj egy picit azokról, akikkel a legtöbb időt töltötted itt. Milyen a kapcsolatod a tanároddal/tanáraiddal és a csoporttársaiddal?

Viola: Teljesen jó. Állati jó fej a tanárom. Vicces, kedves, nagyon jó tanár. A csoporttársaim is tök jó arcok. Remélem, a kövi szinten is együtt leszünk.

Hónap Diákja cím

SpeakMan: Mit gondolsz miért te lettél a hónap diákja?

Viola: Fogalmam sincs.

SpeakMan: Hogyan fejleszted az angolodat a tanfolyamon felül?

Viola: Próbálom megérteni a Szex és New York című filmet. Jelenleg ez az 1 film van meg nekem angolul. 😀

Motiváció a tanuláshoz

SpeakMan: Miből tudsz motivációt meríteni a tanuláshoz, és hogyan maradsz motivált?

Viola: Nagyon nagy szükségem van a munkához az angolra. Na persze,alapból kell már az angol.

SpeakMan: Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

Viola: Ha elkezdik,ne álljanak meg az alap szintnél. Fontos az angol. Ha valaki a beszéd miatt nem mer belevágni,ne tegye! Én is be voltam fosva. Néha még most is. De már bátrabban beszélek. Mindent bele!

congrats

 

Köszönjük Violának a válaszokat, és csak gratulálni tudunk! 🙂


Ha szeretnéd te is kipróbálni, hogy mekkora élmény a tankönyv nélküli, beszédközpontú tanulás, akkor gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem
Share This