Péter a (Speak! Nyelviskola egyik alapítója és jelenleg szakmai vezetője) most kivételesen nem az angol nyelvtannal kapcsolatos sorozatot hoz el nektek, hanem a kiejtésre fog rákoncentrálni. Első körben az amerikai és a brit kiejtés közötti különbségeket mutatja meg nektek.

Angol kiejtés 1

Az első részben az „er” hangon keresztül.

Angol kiejtés 2

Péter az angol kiejtéses sorozat második részében egy nagyon különleges különbséggel jelentkezik. Az „a” hangot az amerikaika és a britek teljesen máshogy ejtik. Eddig nem tudtad ezt? Akkor nézd/hallgasd végig a videót!

Angol kiejtés 3

Péter az angol kiejtéses sorozat harmadik részében már nem az amerikai és a brit kiejtések közötti különbségeket, hanem a hasonlóságokat hozza el nektek, mégpedig a „th” betűkapcsolattal.

Angol kiejtés 4

Péter az angol kiejtéses sorozat záró részében ismételten a hasonlóságokat hozza el nektek az amerikai és a brit kiejtések között, a „dr” betűkapcsolat által amely sok bonyodalmat szokott okozni a magyaroknak.

Ha szeretnél az angollal komolyabban is foglalkozni és megtanulni magabiztosan és helyesen beszélni, akkor első lépésként töltsd ki a nyelviskola ingyenes online (és kötelezettségmentes) szintfelmérőjét!

Share This