Tudod mi az ellenszere annak, ha a félelem csomót kötött a nyelvedre és nem mersz megszólalni angolul? – Speak! angol nyelviskola

Torkán akad a szó. Megbotlik a nyelve. Becipzározza a száját. Elakad a szava. Lakatot tesz a szájára. Csomót köt a nyelvére. A magyar nyelvben sok szólással és közmondással tudjuk kifejezni azt a helyzetet, amikor valaki, valamilyen okból nem tud, akar, vagy képes megszólalni. Előfordult már veled is, hogy nem találtad a megfelelő szavakat? Hogy annyira megdermedtél, hogy képtelen voltál megszólalni? Átélted már a teljes rövidzárlat kínos-nyomorúságos pillanatait? Ha ez a nyelvi katasztrófa a saját anyanyelvünkön is megesik velünk, akkor csodálkozunk azon, hogy angolul is előfordul? Így is annyira meglepő? Aligha. Megoldható? Nagyon is. Mert van egy technika, amivel szilánkosra törheted a hallgatás üvegfalát és elkerülheted a megszégyenítő leblokkolást. És egészen véletlenül a Speak! angol nyelviskola ezzel a módszerrel tanítja meg az embereket angolul beszélni.

Kezdjük a probléma forrásánál. A diákjaink döntő többsége olyan emberekből áll, mint Te: kényelmetlenül érzik magukat, ha meg kell szólalniuk angolul. Izzadó tenyérrel, remegő gyomorral, görcsösen próbálkoznak, vadul zakatol az agyuk, de akár 8-12 év tanulás után sem mernek, vagy tudnak 2-3 mondatnál többet egyszerre, folyamatosan elmondani.

angol-nyelviskola-beszed3

De mitől félnek ennyire a diákok? Az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján a 3 leggyakoribb félelem, ami megbénítja a diákokat a következő:

  1. Félelem a rossz kiejtés miatt.
  2. Félelem a rosszul használt nyelvtani szerkezetek miatt.
  3. Félelem a válasz (!) miatt.

Talán kevesebbet beszélünk róla, de a kiejtés, vagyis a rossz kiejtéstől való félelem az egyik legnagyobb belső korlát, amit a diákoknak át kell ugraniuk az angoltanulás során. Miért? Két lehetőség van: vagy Te érzed annyira cikinek a kiejtésedet, hogy nem fogsz merni megszólalni, vagy tényleg annyira rosszul ejted ki a szavakat, hogy senki nem fog megérteni. Egyik sem túl jó opció, nem igaz?

Pontosan ezért indulunk a hangoknál! Mert, ha a hangok nem stimmelnek, akkor nem lesznek jók a szavak; ha nem jók a szavak, nem születnek jó mondatok; jó mondatok nélkül pedig nem lesz folyamatos kommunikáció és nem jön létre megértés.

A 100% beszéd, 0% könyv módszer és a beszédközpontú angol oktatás lényege az, hogy az alapoktól indulva oldja fel a diákokban a stresszt. Hogyan érjük ezt el? Folyamatos beszéddel, beszéddel és beszéddel. Amíg egy kisbabánál 1-2 évet kell várni a szülőknek arra, hogy elkezdjen beszélni, addig a Speak! angol nyelviskola tanfolyamain ugyanez 1-2 órába telik!

angol-nyelviskola-beszed

A hangok szintjéről tudatosan felépített folyamatos beszéd nem csak a kiejtésedet javítja, hanem feloldja a 2. sz. görcsforrást is, a rosszul használt nyelvtani szerkezetektől való félelmet. A mi óráinkon hibázni nem csak lehet, de néha kötelező is. Miért? Mert mi hisszük, hogy csak akkor tudsz valamit élesben is alkalmazni, ha képes vagy a mások, vagy a saját hibáidat is kijavítani.

Az állandó kommunikáció és a tudatos nyelvtani edzésprogram abban is segít, hogy beszéd közben már ne azon gondolkodj, hogy most milyen igeidőt, vagy kifejezést használj, hanem egyszerűen csak használd. A Speak! angol nyelviskola tanfolyamain nincs „nyelvészkedés” és éppen ezért nincs állandó stresszelés se a tökéletes mondaton. Sok száz és ezer szó és mondat van, hogy a tanfolyamok végére létrejöjjön a kommunikáció és a megértés.

Ha már nem rettegsz attól, hogy nem értenek a kiejtésed miatt és már nem azon agyalsz, hogy második alakba tetted az igét, vagy sem, akkor már elég magabiztosan fogsz kommunikálni ahhoz is, hogy ne félj a másik ember válaszától.

angol-nyelviskola-beszed2

A Speak! angol nyelviskola óráin sok különböző emberrel lesz lehetőséged beszélgetni és ezért, amikor kilépsz a világba, már nem fog gondot okozni a különböző kiejtések, vagy kommunikációs helyzetek kezelése. Készen fogsz állni arra, hogy angolul beszélj a világgal és a világ is angolul szóljon hozzád.

Majd 2 évvel ezelőtt azért hoztuk létre a Speak!-et, hogy megtanítsuk az embereket felszabadultan és magabiztosan kommunikálni angolul, és felszabadítsuk a diákjainkat a beszédtől, a rossz kiejtéstől és megértés hiányától való félelem elnyomása alól.

De vigyázat: a 100% beszéd, 0% könyv módszer és a Speak! angol nyelviskola egy oroszlán bátorságát ülteti el benned. És nem lesz visszaút 🙂

Share This