Mikor indítsd meg a csúcstámadást, ha angolul tanulsz? A Speak! angol nyelviskola belső felmérésének kijózanító adatai

Hogyan kezdenél hozzá egy évi 500 millió forintos árbevételt produkáló cég felépítéséhez? Azonnal felvennél 1000 alkalmazottat és kibérelnél egy Dunára néző, körpanorámás irodát magadnak? Rögtön leülnél tárgyalni hazai és nemzetközi beszállítókkal és hitelből finanszíroznád egy romos gyár teljes felújítását? Vagy szerinted elment az eszem, hogy ilyeneket kérdezek? Jogos. Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy ez minimum óriási butaság és felelőtlenség lenne. De, ha 0 km-es vállalkozóként nem indítanál azonnal csúcstámadást, akkor nyelvtanulóként, egy angol nyelviskola diákjaként, miért tűzöl ki magadnak irreális célokat?

Ahogy nem lehet egyik napról a másikra egy 500 milliós céget felépíteni, úgy a nyelvtudásodat sem tudod felturbózni itthon két-három hónap alatt. Egy nem reprezentatív, a diákjaink körében készült, belső felmérés alapján az derült ki, hogy a nyelvtanulóink döntő többségének minimum 180-240 órányi tanulásra van szüksége ahhoz, hogy elérje az angollal kapcsolatos célját. Ez nagyjából 3-4, hatékony tanulással töltött tanfolyamot jelent.

angol-nyelviskola-csucs2

De mit jelent a hatékony tanulás? A hatékonyság általános képlete, amit a nyelvtanulásra is alkalmazni lehet a következő:

HATÉKONYSÁG = MINIMÁLIS IDŐ + MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

A nyelvtanulásban a minimális idő nagymértékben függ a céltól. Ha egy teljesen kezdő nyelvtanuló célja pl. a középfokú nyelvtudás megszerzése, akkor ehhez kb. 500-600 órát kell gyakorolnia. Ha felsőfokú (nem létezik számára olyan élethelyzet, amikor ne tudna megszólalni és/vagy hozzászólni az adott témához a világ bármely pontján) nyelvtudásra vágyik, akkor a csúcstámadáshoz 1000-1200 órányi, hatékony tanulásra és gyakorlásra lesz szüksége.

Mit jelent a maximális teljesítmény a nyelvtanulásban? Elsősorban a jó módszert. A hatékonyság előfeltétele a folyamatos beszéd és sok gyakorlás, ami valósággal beégeti a tudatodba a tanult nyelvtani szerkezeteket és rutinos, magabiztos nyelvhasználóvá tesz. A Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszere egy ilyen módszer.

A hatékonyságot minden olyan órán kívüli gyakorlás is növeli, amikor aktívan használod a nyelvet, tehát angolul beszélgetsz, chatelsz, filmezel, olvasol, vagy egy külföldi utazás során alkalmazod a megszerzett tudást.

De nevezzük nevén a gyereket: a felmérésből az derült ki, hogy az emberek többségének konkrét, határozott célja van, de jelentősen alábecsüli a hatékony tanulásra szánt időt és túlbecsüli a saját haladási sebességét. A minimális idő alatt 60 órát értenek 180-240 óra helyett, a maximális teljesítmény feltételeit (órai és órán kívüli feladatok) pedig túlzónak érzik.

angol-nyelviskola-csucs

A diákjaink döntő többségét a bemutatóórán sikerül meggyőznünk arról, hogy milyen egy valóban hatékony, tehát a cél eléréséhez egyenes utat mutató tanulási rendszer. A továbbra is hitetlenkedők tábora pedig óráról órára csökken és az első tanfolyam végére szinte teljesen el is tűnik.

A Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszere a hatékony nyelvtanulás eszköze. Nem csodaszer, hanem egy működő oktatási rendszer, amivel a megfelelő időben, a megfelelő tudással Te is megindíthatod a csúcstámadást. Azzal a tudattal, hogy el fogod érni a célodat. Kell ennél több?

Share This