Azt hiszed, hogy csak neked nehéz az angoltanulás? – Speak! angol nyelviskola

Valóságos élet-halál harcot vívsz az angollal, amióta csak az eszedet tudod? Mindig az láttad, hogy másoknak könnyebben, gyorsabban megy? Úgy érzed, hogy hiába minden, Te soha nem fogsz már megtanulni angolul beszélni? Mielőtt feladnád, olvasd el Pető Zsani (Speak! angol nyelviskola) mai bejegyzését. Vagy nincs 5 perced, hogy megelőzd életed eddigi legrosszabb döntését azzal, hogy lemondasz a magabiztos nyelvtudásról?

Van egy óriási félreértés azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik jól beszélnek egy idegen nyelvet, és akik közé magamat is sorolom. Valamiért azok, akik sokszor nekifutottak már a tanulásnak, de még nem kerültek közelebb a céljuk eléréséhez, sokszor azt mondják, hogy „annak könnyű, akinek van érzéke a nyelvekhez, mert azokra csak úgy ráragadnak a dolgok.”

angol-nyelviskola-nemadomfel

Tény, hogy ha valakit, mint engem is, nagyon érdekel egy idegen nyelv, akkor könnyebb napi szinten órákat foglalkozni az angollal. De ugyanúgy nem ment elsőre, ugyanúgy le kellett ülnöm megírni a házit, ugyanúgy küszködtem egy-egy szerkezet megtanulásával, ugyanúgy csiszolnom kellett a kiejtésemen, és ugyanannyi időt és pénzt kellett rászánnom a dologra, mint bárki másnak, aki nagyon magas szinten szeretne megtanulni angolul.

Igen, nekem is voltak rossz jegyeim angolból az általánosban. Igen, a mai napig nem tudok mindent. A mai napig követek el hibákat, mind kiejtésben, mind komolyabb szövegek megfogalmazásánál. A mai napig rá szoktam keresni dolgokra, amikben nem vagyok biztos. És úgy gondolom, hogy ezzel nincs semmi gáz.

Emlékszem az első napomra az egyetemen, az MA képzésen. A nap végén ültem a koliszobában, és komolyan fontolgattam, hogy inkább hagyom az egészet. Mert akkor szembesültem azzal, hogy ez már nem kis pálya, és hogy rengeteget kell fejlődnöm angolból, hogy lépést tudjak tartani a többiekkel.

angol-nyelviskola-feladom

De nem adtam fel, és nem érdekelt, hogy mennyire fog ”fájni”, megcsináltam. Mert akartam. Nagyon. Sok pénzbe, és sok időbe telt, mire eljutottam oda, ahol most tartok, és még mindig nem vagyok maximálisan elégedett. Talán soha nem is leszek az.

És tudod mit? Nem is baj. Mert, amíg elégedetlen vagyok magammal, addig tudom, hogy van annyira fontos számomra az angol, a tanítás és a Speak! angol nyelviskola tanfolyamaira járó diákjaim, hogy tanuljak és tovább fejlesszem magam.

Én nem adtam fel. Te miért akarod?

pető-zsanett

Pető Zsanett, Speak! angol nyelviskola

Share This