Ugye Te sem akarsz így járni? – Speak! angol nyelviskola

Pár évvel ezelőtt az egyik londoni repülőtéren vártam a beszállásra. Szemben a kijelölt kapummal (gate), ahol szinte senki sem volt, belemerültem egy könyv olvasásába. Mikor ráébredtem, hogy igen régóta olvasok, ránéztem az időre, ami legalább 15 perccel volt a beszállási időpont után.

A kapu előtt még mindig szinte senki sem volt, így gyorsan egy monitorhoz siettem, hogy ellenőrizzem, volt-e kapuváltás. Természetesen volt, a reptér másik felében, elég messze tőlem. Ebben a pillanatban be is jelentették a hangosbemondóban, hogy utolsó felszólítás van a járatomhoz a beszállásra.

angol-nyelviskola-gate

Sietni kezdtem az új kapuhoz, de felpillantva az először kijelölt kapuhoz megláttam egy magányosan ülő lányt, aki érkezésem óta ott ült, így gondoltam szólok neki. Szimplán a fővárosunk nevét kérdeztem tőle, hiszen nem tudtam milyen nemzetiségű. Budapest? – kérdeztem. Bólintott, így mondtam neki: „Come with me, our flight has a new gate where to board.”

A kapuhoz sietve derült ki, hogy a lány szintén magyar, és egy kukkot sem beszél angolul. A barátját jött meglátogatni, és kísérő nélkül teljesen elveszve érzi magát. Nem győzött hálálkodni, miszerint ha nem szólok neki, ő még mindig ott ülne kétségbeesve, ugyanis neki is gyanús volt, hogy a kiírt beszállási időpontban semmi sem történik, viszont nem mert senkitől sem információt kérni. Biztosan lemaradt volna a járatról…

angol-nyelviskola-gate2

Ugye Te sem akarsz így járni? A Speak! angol nyelviskola tanfolyamain megszerezheted azt a nyelvi túlélőkészletet, amivel a világ angolul beszélő részein meg tudod állni a helyed a hasonló helyzetekben. Nem az a célunk, hogy nyelvtudóst képezzünk belőled. Azt szeretnénk elérni a tanfolyam végére, hogy magabiztosabb és rutinosabb nyelvhasználó legyél, aki nem lefagy egy váratlan helyzetben, hanem megoldja a problémát.

De ehhez Te is kellesz. Ha hasonló cipőben jársz, mint a reptéri lány, akkor válaszd a Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerű tanfolyamait és kezdj el dolgozni a jövődön. Mert soha nem tudhatod, hogy mikor fog jól jönni, ha nem csak útlevél, hanem magabiztos nyelvtudás is lapul a zsebedben egy reptéren.

k_petra

Koncz Petra, a Speak! angol nyelviskola tanára

 

Share This