Jéghegynek csapódik a karriered, mert kispóroltad a hajó építésénél a kormánykereket? – Speak! angol nyelviskola

Utálsz lejárt kaját kidobni a hűtőből? Mindig rászólsz a gyerekedre/barátodra/férjedre/lakótársadra, hogy amikor kimegy a szobából, ne hagyja égve a villanyt? Majd’ szétfeszít a düh, ha a hétfőn vett csizmád kedden 25%-al olcsóbban jön veled szembe egy újsághirdetésben? De, ha ennyire gyűlölöd a pazarlást, akkor miért dobod ki felbontatlanul azokat a lehetőségeket, amiket a magabiztos nyelvtudás adhat? Ha meg akarsz spórolni néhány ráncot és szeretnéd megalapozni a gondtalan nyugdíjas éveket, akkor olvasd el a Speak! angol nyelviskola mai bejegyzését…

angol-nyelviskola-waste

A nyelvtudás hiánya pazarlás a négyzeten. Megértem, hogy sokszor nem tűnik ennyire elvágólagosnak a dolog és nem minden élethelyzet fekete vagy fehér. Az sincs a segítségedre, hogy statisztikailag csak minden negyedik ember beszél többé-kevésbé jól angolul a közvetlen környezetedben. De attól, hogy sokan szenvednek a nyelvtudás hiányától, Neked még nem muszáj. Tudod, a Titanicra is sok jegy kelt el…

Nem foglak áltatni: minden nyelvtudás-mentes napra egy elvesztegetett lehetőség jut. Számold ki! Hány lehetőséget buktál el eddig csak azért, mert nem tudsz angolul? Hol tarthatnál a vállalati ranglétrán, ha a nyelvtudás hiánya nem állt volna mindig az előléptetésed útjában? Nem érzed úgy, hogy már így is túl sok esélyt pazaroltál már el?

A legnagyobb hiba, amit most elkövethetsz, ha reflexszerűen leragadsz ennél a gondolatnál. A magyar társadalomban különös kultusza van a sebek nyalogatásának. Mohács, Trianon, rendszerváltás: minden történelmi korszakból fel tudunk hozni legalább öt sérelmet, amikor elbántak, igazságtalanak voltak velünk, igaz?

angol-nyelviskola-iceberg

Én azt javaslom, hogy inkább egyezz ki a valósággal és kezdj el dolgozni. Mert a sikernek nem titka, hanem ára van. Ha meg akarsz tanulni angolul, akkor nem instant megoldásra, vagy csodaszerre van szükséged, hanem egyszerűen csak meg kell dolgoznod érte.

Félelmetesen egyszerű a képlet. Ha megtanulsz angolul, kitárul előtted a lehetőségek kapuja. Ha nem, akkor nem kapsz útlevelet Sikerországba. Egyetlen angol nyelviskola, vagy angol tanfolyam sem hozhatja meg helyetted a döntést, hogy tovább pazarolod a lehetőségeidet, vagy kulcsra zárod a mumusaidat a szekrényben és belevágsz.

Egy angol nyelviskola vezetőjeként csak annyit tehetek, hogy ha a kezünkbe adod ezt a kulcsot, akkor a létező legmesszebbre hajítom és segítek elkormányozni a hajódat mielőtt a jéghegynek csapódnál. Segíthetek?

Share This