3 +1 trükk, amit elleshetsz az amerikai focistáktól, ha profi nyelvtanuló akarsz lenni – Speak! angol nyelviskola

Peyton Manning neve a sportszerető fülek számára biztosan ismerősen cseng. Manning az amerikai foci történetének egyik legnagyobb, ma is élő alakja, aki a legtöbb touchdown-passzal és a legtöbb passzolt yarddal rendelkező irányító az NFL történetében. Ha hinni lehet a városi legendákban, Peyton nem akárhonnan küzdötte fel magát oda, ahol most tart. Szeretnéd tudni, hogyan került a csetlő-botló kisgyerek a hírességek csarnokának küszöbére? Hogy milyen trükkökkel lett az amatőr sportolóból profi játékos, profi játékosból pedig élő legenda? A Speak! angol nyelviskola mai bejegyzésében fellebbentjük a fátylat arról a 3+1 trükkről, amit elleshetsz a „nagyoktól”, ha profi nyelvtanuló akarsz lenni.

A legenda szerint Peyton Manning-et, akinek korábban az édesapja is elismert, profi játékos volt (és nem mellesleg az öccséből, Eli-ból is többszörös bajnok lett), gyerekként elvitték egy edzőtáborba. Amerikában nem ritka, hogy az ország legkülönbözőbb pontjain élő, tehetséges, sportoló gyerekeket összegyűjtik, és egy táborban utánpótlásedzők és játékos megfigyelők előtt játszatják, versenyeztetik őket.

Az edzőtáborban a 100 felmért gyerekből Peyton a 97. (!) lett. Bár a korához képest szokatlanul pontosan célzott, gyenge karjával nem tudta messzire dobni a labdát és lassan futott. Felmérés ide, felmérés oda, a 10 éves Peyton minden reggel elsőként érkezett a pályára, utolsóként távozott és minden szabadidejében elszántan gyakorolt. Első edzője egy ilyen reggeli (ön)edzés alatt látta meg őt a pályán, amiről utólag így nyilatkozott: „tudtam, hogy ebből a srácból profi játékos lesz.”

angol-nyelviskola-peyton

És az lett. Rengeteg gyakorlással, felfoghatatlan áldozatok árán (pl. a sok dobás miatt Manning ujjbegyeiben gyakorlatilag elhaltak az idegek és nem tud velük érzékelni) és az edzője segítségével, aki tudta, hogy profit tud faragni a csetlő-botló, de a végsőkig elszánt srácból.

Akár igaz a sztori, akár nem, az biztos, hogy a profi sportolóktól 3+1 trükköt el kell eltanulnod, ha profi nyelvtanuló akarsz lenni.

Az 1.sz. trükk

Legyél tántoríthatatlan. Soha, semmilyen körülmények között ne add fel, és ne hagyd magad lebeszélni a tanulásról. A belső motivációd a legértékesebb fegyvered. Ha sikerül egy jó angol nyelviskola és egy jó módszer mellett kikötnöd, akkor a motivációd a célvonalig repíthet.

A 2. sz. trükk: az edzésszám, ami a végtelent ostromolja

Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, mert csak az edzésszám növelésével érhetsz el igazán látványos fejlődést. Egy angol nyelviskola attól lesz jó, ha az edzéstervvel elmegy a falig: eljuttat a holtpontra, amikor már éppen feladnád és átlendít rajta.

A 3. sz. trükk: az edző, aki hisz benned

A nyelvtanulásban is nélkülözhetetlen az edző, aki hisz benned. A tanárod, aki átsegít azokon a bizonyos holtpontokon, lelkesít és támogat; és a társad, aki nem csak a páros feladatok közben, hanem szünetben, vagy hétvégén is ott van melletted (vagy a skype másik végén) és nem hagyja, hogy „kiengedj”.

+1: a csodafegyver

Gondolkodj csapatban! Peyton Manning a szülei, az edzői és a csapattársai nélkül nem válhatott volna legendává. Ha egyedül maradt volna a motivációjával, lehet, hogy csak a tévében látott volna Super Bowl döntőt.

Egy jó angol nyelviskola is ezekkel a módszerekkel és trükkökkel edzi a diákjait. Mi is így fogunk edzeni téged, ha profi nyelvtanuló szeretnél lenni. Szeretnél?

angol-nyelviskola-trukk

Share This