Tudod mit tartogat számodra ez a nyár? – Speak! angol nyelviskola

Mi az első 5 szó, ami eszedbe jut a nyárról? Hőség, nyári szünet, Balaton, fagyi, légkondi? Közel járok hozzá? Szeretnéd, ha lecserélnénk ezt a listán szereplő 5 hétköznapi szót 5 varázsszóra, amiből megtudhatod, hogy mit tartogat számodra ez a nyár? Igen? Akkor olvasd tovább a Speak! angol nyelviskola mai bejegyzését…

Az első varázsszó az álom. Az ébren álmodott álom, amit évek, évtizedek óta szövögetsz magadban, mint szorgos pók a hálóját. Ahhoz, hogy megtudd, mit tartogat számodra ez a nyár, először is meg kell álmodnod az álmodat, vagyis azt a célt, amit ezen a nyáron el szeretnél érni.

angol-nyelviskola-summer2

A második varázsszó a terv. Ha van egy álmod, ismered a kitűzött célt, akkor a következő lépésben tervet kell készítened. Ahogy egy gyakorlott túrázó sem veti bele magát a vadonba térkép, felszerelés és tájékozódási pontok nélkül, úgy neked is meg kell tervezned a célhoz vezető utat és fel is kell készülnöd rá.

A harmadik varázsszó az elhatározás. Ha már van álmod, ismered a célt és beállítottad a „lelki GPS-t”, akkor nincs más hátra, meg kell tenned az első lépést. Döntést kell hoznod arról, hogy elindulsz-e a választott utadon, vagy inkább visszapakolod a szekrénybe a felszerelésedet, az álmaiddal együtt.

A negyedik varázsszó a motiváció. Álmokkal a szívedben, iránytűvel az elmédben, nagy elhatározással a lábadban elindulni az általad megtervezett úton a világ egyik legjobb érzése. De ahhoz, hogy végig is tudj menni az úton, folyamatos motivációra van szükséged. Azért, hogy az első hullámvölgy ne jelentse automatikusan a végállomást. Hogy az első szembejövő akadályban ne áthatolhatatlan problémalabirintust, hanem szétzúzni való falat láss.

Az ötödik varázsszó a célszalag. A célszalag, amit izomból átszakítasz a testeddel a megérkezés, a célba érés pillanatában. Tudni fogod, amikor megtörténik. És soha nem fogod elfelejteni a pillanatot.

Miért tudhatod meg ebből az 5 szóból, hogy mit tartogat számodra ez a nyár? Mert, ha így futsz neki a következő 3 hónapnak, akkor nem a rekkenő hőség elviseléséről és a nyaralásig hátralévő napok számolásáról fog szólni az életed, hanem a sikerekről és a megvalósult álmokról.

Az életed nem megy nyári szünetre csak azért, mert kicsöngettek az iskolában és a hőmérő higanyszála lassan az egekbe emelkedik. A jövőd nem megy szabadságra csak azért, mert legszívesebben szétrúgnád az irodád falát és meg se állnál Siófokig.

Ez egy angol nyelviskola blogja és nyilván okkal olvasod ezeket a sorokat. Komoly célod van az angollal, szeretnéd fejleszteni a nyelvtudásodat, vagy egyszerűen csak meg akarsz végre szólalni angolul. Tudom, hogy talán nyáron a legnehezebb arra koncentrálni, ami igazán számít. Tudom, hogy ilyenkor az ember már a jól megérdemelt pihenésére gondol és csak egy kis nyaralásra vágyik…

angol-nyelviskola-summer

De azt is tudom, hogy nincs feloldhatatlan ellentét pihenés és tanulás, Siófok és egy angol nyelviskola tanfolyama között. Ha azt szeretnéd, hogy ez a nyár más legyen, mint a többi, akkor Neked is másképp kell kezelned a következő pár hónapot, mint eddig.

Most mondhatnám, hogy a hőség legjobb ellenszere a Szabó Ervin könyvtár ódon olvasóterme, de egyrészt ez elég üres duma lenne, másrészt nem hiszünk abban, hogy könyvből meg lehet tanulni angolul. De, ha az az álmod, hogy magabiztosan, egyre bátrabban, gyomorgörcs és izzadó tenyér nélkül beszélj angolul, akkor ezen a nyáron elő kell venned a varázsszavakat.

Álom, terv, elhatározás, motiváció, célszalag. A Speak! angol nyelviskola nem csak az útvonaltervezésben és a döntés meghozatalában segít, hanem abban is, hogy az első lépés megtételétől a célszalag átszakításáig motivált maradj. A 100% beszéd, 0% könyv módszer nem csodaszer és nem hűti le varázsütésre 25 fokra az irodádat. De segít elérni a céljaidat és mindent megtesz azért, hogy ez legyen életed legjobb, legsikeresebb, legédesebb nyara.

Share This