Wolf Gábor, a sikerember – Speak! angol nyelviskola

„Magyarország első számú KKV-s marketingguruja”. „A marketing megszállottja”. „Az ember, aki megteremtette a kisvállalati marketing alapjait Magyarországon”. Wolf Gábor talán az egyetlen olyan magyar marketingszakember, akit az utcán is felismernek. Igazi sikerember, aki nem csak tanítja, hanem támogatja, neveli és inspirálja az ügyfeleit. Minket is. De mitől lett Wolf Gábor példa és példakép sok ezer vállalkozó szellemű, kreatív ember számára? Mi a sikerember sikerének titka, aki most csütörtökön is több száz ember előtt fog beszélni az év legnagyobb kkv marketing eseményén, a Marketing Expo-n? És mit tanulhatsz tőle és az életútjából Te, aki egy angol nyelviskola blogját bújod hétről hétre, mert szeretnél megtanulni angolul beszélni?

Több mint 95 000 követő a Facebook-on, 30 000 hírlevél olvasó, 5000 vevő, 200 sikeresen lezárt tanácsadási projekt, 1 üzleti bestseller és teltházas rendezvények: ez Wolf Gábor és a 2001-ben alapított Marketing Commando elmúlt 14 évének mérlege.

angol-nyelviskola-wolf

(A kép forrása: reggeliujsag.ro)

De mi Wolf Gábor, a sikerember titka? Nem vagyok Gábor hivatalos életrajzírója, de a posztjaiból, előadásaiból, interjúiból, az általa írt tanulmányokból és könyvekből egy gondolat soha nem hiányozik. Egy gondolat, ami talán a nagybetűs siker apróbetűs titka…

A tanulás.

Wolf Gábor közel 10 évet töltött multinacionális nagyvállalatok marketingeseként, regionális marketing igazgatójaként Magyarországon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, mielőtt 2001 végén megalapította a Marketing Commando-t. Óriási elméleti és gyakorlati tudást és tapasztalatot halmozott fel, mielőtt belevágott a saját vállalkozásának felépítésébe.

De Wolf Gábor nem ettől vált azzá a marketingguruvá, akit ma ismerünk. Attól a számára talán természetes felismeréstől indult el és halad azóta is megállíthatatlanul a siker útján, hogy a tanulás, az önfejlesztés, a tudásszerzés soha nem ér véget. Hogy nincs olyan állapot, hogy eleget tudsz. Hogy soha nem jön el az a pont, amikor hátradőlhetnél, és azt mondhatnád, hogy „igen, nincs szükségem több tudásra”, mert akkor a világ fénysebességgel robog el melletted.

A kritikusai sokszor vetették már a szemére, hogy nemzetközi rendezvényekre utazik, az ott előadó amerikai és európai szakemberek tudását, ötleteit „nyúlja le”, csomagolja újra és adja el egy az egyben magyar vállalkozóknak. Amellett, hogy az ilyen véleményeknek kb. annyi köze van a valósághoz, mint a sumér nyelvnek a magyarhoz, nagyon érdekes látni, hogy a társadalom, hogyan reagál arra, ha egy sikeres ember nyíltan felvállalja, hogy másoktól tanul. Méghozzá folyamatosan. Megállás nélkül. Aki olvas, konferenciákra jár és a reggeli futás közben is szakmai előadásokat, interjúkat hallgat az ipodján.

angol-nyelviskola-wolf-siker

(kép forrása: uzletresz.hu)

Megérne egy misét, hogy miért lettünk ennyire gyanakvóak a sikerrel és a sikeres emberekkel szemben és a büszkeség helyett miért érzünk irigységet egy kis magyar sikertörténet miatt. De ennél is fontosabb a kérdés, hogy mi kivetnivalót látunk abban, ha valaki pénzt, időt és energiát nem kímélve dolgozik saját magán, a saját cégén, azért, hogy utána még több vállalkozónak és marketingesnek segíthessen sikeressé válni? Mikor lett szégyen a tudásvágy és cool a butaság?

Nincsenek válaszaim, de tudom, hogy fúrja az oldaladat egy másik kérdés is, amire viszont tudom a választ. Mi köze a marketingnek a nyelvtanuláshoz, és miért ír egy angol nyelviskola blogbejegyzést Wolf Gáborról?

Nem csak a tudás értéke, a tanulás és a folyamatos fejlődés fontossága miatt. Ennél van egy sokkal prózaibb ok is. A helyzet az, hogy Wolf Gábor sem lehetne az, aki, ha nem beszélne jól angolul. Gábor azért tud lépést tartani a világgal, a legújabb trendekkel, azért tudja elhozni és átültetni (nem mechanikusan lemásolni) az angolszász best practice-eket magyar piaci viszonyokra, mert stabil a nyelvtudása. Mert nem két lábon járó Google-fordító, hanem magabiztos és rutinos kommunikátor.

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ha Wolf Gábor nem tudna angolul, a családján, barátain, ismerősein és kollégáin kívül csak nagyon kevesen ismernék a nevét. És egészen biztosan nem lenne az a sikerember, akinek az élettörténetéből, pályafutásából, írásaiból és előadásaiból ezrek merítenek inspirációt napról napra.

A sikerhez vezető lépcsőfokokat minden ember egyedi módon mássza meg, de az biztos, hogy tudás, folyamatos tanulás és fejlődés nélkül nem juthatsz fel a csúcsra és egyszer elfogynak a lábad alól a fokok.

Wolf Gábor történetéből és pályafutásából rengeteg motivációt és ötletet, a Speak! angol nyelviskola tanfolyamaiból pedig olyan tudást meríthetsz, amivel felléphetsz a következő lépcsőfokra. Mindketten fogjuk majd a kezed és vigyázunk rád.

Share This