Miért tapogatózol a sötétben? Egy angol nyelvtanfolyam, ami segíthet felkapcsolni a lámpát

Árnyékok mozognak a sötétben. Kivehetetlen, fenyegető, ismeretlen alakok. Nem tudod mit akarnak. Nem tudod mi fog történni a következő pillanatban. Egy valamiben vagy biztos: bármi áron nyitva kell tartanod a szemed. Várod a legrosszabbat. A szíved vadul kalapál, az arcod kipirul, zsibbad a nyelved és valami furcsa fémes-savanyú ízt érzel a szádban. Az adrenalin ízét. Megbénít a félelem, de nem vagy képes megmozdulni. Tehetetlenül fekszel, a félelemtől béklyóba zárt tested börtönében, hosszú-hosszú percekig, órákig, amelyek napoknak, sőt heteknek tűnnek, amíg a rád zuhanó ólmos fáradtság el nem ragad, és mély álomba zuhansz. Nem érted mi történt és csak reméled, hogy a következő éjjel nem fog megismétlődni. De miért tapogatózol a sötétben, ha egy angol nyelvtanfolyam segíthet felkapcsolni a lámpát, ami fényárba borítja az ismerős-idegen világot?

angol-nyelvtanfolyam-lámpa

Legtöbben ma félünk a „sötétben”. Félünk az ismeretlentől, az újdonságtól, a nem ismert dolgoktól, a jövőtől. Bevált szokásokba és a mindennapi rutinba kapaszkodunk, mert mindennél fontosabb számunkra a túlélés. Túlélni a napot, a hetet, kihúzni a hó végéig, az egyre rövidebb és fapadosabb nyaralásig, az áruhitellel megváltott „boldog karácsonyig”. Rettegve gondolunk a konyhaasztalon kiterített számlák erdejére, a hétvégi nagybevásárlásra, a gyerek osztálypénzére vagy a nagyi gyógyszereire. Félünk telerakni a mosógépet, mert mi van, ha a 15 éves gép egyszer csak bemondja az unalmast- mégis miből vegyünk újat? Félünk attól, hogy a hetedik osztályos fiunk milyen technikai csodát lát meg valamelyik osztálytársánál, mert tudjuk, hogy ha akarnánk se tudnánk megvenni, mert egyszerűen nem fér bele a költségvetésbe. Félünk, mert nem tudjuk mit hoz a holnap, hogy mikor és honnan jön a következő csapás, amitől végleg megindulunk a lejtőn.

A félelmeink irányítják az életünket, mint annak a gyereknek, aki kígyót képzel a sötétbe, amikor kicsit „sziszeg” a régi magnó, vagy krokodilt az ágy alá, ami miatt nem mer átszaladni a szülői ágyba. Botorkálunk a sötétben, beleveszve a homályba, beletörődve az állandó gyomorgörcsbe és észre sem vesszük, hogy egy idő után mer nem is keressük a kapcsolót. Pedig mindenkinek van legalább egy, csak nem szabad feladni a keresést. Miért? Mert, ha valaki félelemben és a félelmeiért él, az nem él, csak túlél. Nem irányít, csak sodródik. Nem néz szembe az ismeretlennel, hanem előre leteszi a fegyvert. Nem álmodik, nem tervez, csak várja a csodát. Ami soha nem jön el.

Mert a végzet erői nem a lemondást és a beletörődést, hanem a kemény munkát és a kitartást támogatják. Azokat, akik képesek átlépni a saját árnyékukat és remegő térdekkel elbotorkálva a falig, felkapcsolják a lámpát. Akik tanulnak, fejlődnek, keményen hajtanak, terveznek, törekednek, próbálkoznak, vállalkoznak, akkor is, ha minden ellenük szól, vagy egyszer-egyszer meg-megbotlanak. Akik a kudarc után megrázzák magukat; akik 50 évesen is visszaülnek az iskolapadba; akik plusz munkát vállalnak a főállásuk mellett, hogy nyáron elmehessen az egész család a Balatonra. Akik évekig spórolnak egy 2-3 éves autóra, mert nem akarnak nyakig eladósodni; akik mindent elkövetnek, hogy visszafizessék a tartozásaikat; akik számára a gyermekük jövője fontosabb, mint a személyes szükségleteik. Egyszóval: akik élnek.

angol-nyelvtanfolyam-lámpa

Miattuk hoztuk létre a Speak! Nyelviskolát. Miattuk törekszünk arra nap, mint nap, hogy újraírjuk az angol nyelvtanfolyam íratlan törvényeit. Miattuk tettük 100%-ban beszédközpontúvá az órákat és dolgoztunk ki egy olyan módszert, amellyel az angol nyelvtanfolyam végére magabiztosan meg lehet szólalni angolul. Azok miatt, akik többet akarnak és jobb életre vágynak. Miattuk akartunk visszatérni az angol nyelvtanfolyam eredeti ideájához. Ahhoz az egyszerű igazsághoz, hogy egy angol nyelvtanfolyam nem a nyelviskoláról, nem a tanárokról, a pénzügyi és szakmai háttérről kell, hogy szóljon, hanem egyes egyedül a diákokról és az ő motivációjukról.

Nekünk ahhoz kell minden technikai, szellemi és lelki segítséget megadnunk, hogy az angol nyelvtanfolyam ezeket a személyes célokat váltsa valóra. Hogy erőt adjunk a legnehezebb pillanatokban, biztonságot adó támaszt az első, bizonytalan lépéseknél, biztatást a kisebb kudarcok után és egy lehetőséget, amivel megváltozhat az életük. Mert egy angol nyelvtanfolyam is lehet az a kapcsoló, ami megszabadít minket a félelmeinktől, segít kitörni a szürke, nyomasztó és fenyegető hétköznapokból, bevilágítva előttünk a boldogabb, biztonságosabb jövő felé vezető ösvényt.

Share This