A beszédközpontú angol nyelvtanfolyam fellép a Nagyszínpadon?

Ha nyár, akkor Sziget. Sok ezer magyar és külföldi fiatal számára legalábbis biztosan. Augusztus elején, Budapest terein és utcáin, lépten-nyomon lengén öltözött, felszabadult, hangos fiatalokkal futunk össze, és a levegő nem csak a sok decibellel ordító erősítők, hanem a forró fesztivál-szerelmektől is megtelik feszültséggel. De mit is jelent a Sziget egy fiatal számára és hogyan lesz jobb egy koncert a Nagyszínpadon attól, ha egy beszédközpontú angol nyelvtanfolyam előtte felturbóztad a nyelvtudásodat?

angol-nyelvtanfolyam-sziget

A Sziget 7 nap szabadság. Távol a szülőktől, együtt a barátokkal. Az iskolakezdésig még majdnem egy hónap van hátra. Minden sarkon ott a megismerésre, felfedezésre váró ismeretlen. Napközben a fesztivál igazi, felnőtteknek szánt játszótér: kulturális programok, külföldi ösztöndíjakat hirdető egyetemek, nagykövetségek, civilek, ügyességi/ügyetlenségi játékok, könnyed és komolyabb beszélgetések, pihenősátrak, kirakodóvásár. A sokszínűség, a békés egymás mellett élés és a tolerancia a Szigeten nem szorul magyarázatra. Természetes, mint a levegővétel. És amikor a nap lebukik a budai hegyek mögé, és az előző estét legnehezebben kiheverők is előbújnak végre a sátrakból, akkor elkezdődik a hajnalig tartó buli. Tucatnyi helyszínen, a legkülönbözőbb zenei stílusú színpadokon lépnek fel zenekarok, DJ-k, rapperek és szólóénekesek. A Nagyszínpad előtt pedig estéről estére világsztárok és a magyar zenei élet legjobbjai szórakoztatják a tombolva örvénylő tömeget…

Abban a pár percben, órában és napban megszűnnek az embereket a mindennapokban láthatatlanul elválasztó korlátok, különbségek és előítéletek. Mert a napközbeni programok és a koncertek nem csak arra jók, hogy hódoljunk a szenvedélyünknek, átadjuk magunkat a szabadság érzésének, vagy, hogy élőben hallgassuk meg a bálványozott bandát. A Sziget az a hely, ahol a közös érdeklődés és a zene minden nap váratlan találkozásokat hozhat létre. Ahol a különböző nemzetiségű, kultúrájú fiatalok kötetlenül, szülői felügyelet nélkül ismerkedhetnek meg egymás világával. Szabadon, előírásoktól és kötelezettségektől mentesen, felnőttként. Európa arra a hétre a Hajógyári-szigetre költözik és a Nyugat és Kelet gyermekei őszinte természetességgel fogják meg egymás kezét, életre szóló barátságokat kötve, vagy forró nyári szerelmeket szőve.

Persze nem mindenki élheti át a Szigetnek ezt az oldalát. Sok magyar fiatal számára a külföldiekkel való beszélgetés riasztó, vagy egyenesen kínos pillanatokat okoz. Miközben az ilyen, nemzetközi szinten jegyzett fesztiváloknak a „hivatalos nyelve” az angol, addig még mi mindig viszonylag kevesen értünk szót a belga, francia, svájci, német vagy éppen angol „szigetelőkkel”.

angol-nyelvtanfolyam-sziget

Az okok ismertek, a probléma adott. Mi lenne, ha elkezdenénk dolgozni a megoldáson? Ha nem csak keseregnénk azon, hogy „jajj de rossz a magyar nyelvoktatás”, hanem tennénk is valamit azért, hogy jobb legyen? Ha az üres kifogások és a használhatatlan nyelvvizsgák sorozatgyártása helyett az aktív, kommunikációképes angoltudás megszerzésére törekednénk? Ha nem csak beszélnénk a kommunikáció fontosságáról, de megtanítanánk angolul beszélni minden egyes embert? Lehetetlen? Nem, és tudod miért nem az? Mert egyetlen racionális érv sincs arra, hogy miért ne sikerülhetne.

A Speak! Nyelviskola a beszédközpontú angol nyelvtanfolyam zászlóvivője. Mi tudjuk, hogy csak beszéd közben, életszerű helyzetekre felkészítő gyakorlatokkal lehet megtanulni angolul beszélni. Nem mondjuk, hogy ez a nyelvtanulás legkönnyebb, „legfájdalom-mentesebb” vagy leggyorsabb módja, csak azt, hogy ez a hatékony nyelvtanulás záloga. 100% beszéd, 0% könyv, sok gyakorlás, folyamatos beszéd és olyan professzionális tanárok, akik törődnek is veled- ez az új generációs, beszédközpontú angol nyelvtanfolyam lényege.

És az, hogyha kilátogatsz az idei Szigetre, akkor semmiről se kelljen lemondanod vagy lemaradnod csak azért, mert nem tudsz angolul.

Share This