Angol nyelvtudás- a sikeres vállalkozás alapfeltétele

A magyarországi kis és középvállalkozások többsége a nehéz gazdasági körülmények miatt a túlélésre játszik és a napi szintű „tűzoltás”, problémamegoldás emészti fel a rendelkezésre álló erőforrások nagy részét. Egy globális gazdasági recesszió idején -érthető módon- alig marad idő a hosszútávú tervezésre, a kulcsfontosságú stratégiai döntések tudatos előkészítésére és talán még ennél is kevesebb figyelem jut a külföldön már bevált jó gyakorlatokra, best practice-ekre. Pedig megéri odafigyelni!

A csatorna túlpartján, vagy az óceán másik oldalán általában egy lépéssel az „Öreg kontinens” előtt járnak, legyen szó technológiai fejlesztésekről vagy vállalati marketingről. Ahhoz, hogy a magyar vállalkozások a hazai és európai piacokon vagy a világ bármely pontján versenyképesek legyenek a külföldi konkurenciával szemben, többet kell meríteni a nyugat-európai és amerikai cégek mindennapi, üzletszervezési gyakorlatából. Ám ehhez olyan munkaerőre és vezetőkre van szükség, akik aktív, magabiztos és kommunikációképes angol nyelvtudással rendelkeznek.

angol-nyelvtudás-üzleti-siker

Miért előnyös egy cégvezető számára, ha jól beszél angolul?

  1. Első kézből juthat olyan információkhoz, amellyel növelheti a vállalkozása értékét.
  2. Angol nyelvtudással a külföldi terjeszkedés, vagy nemzetközi tendereken, pályázatokon való részvétel is sokkal könnyebb.
  3. Megspórolhatóvá válnak a tetemes tolmácsolási és fordítási költségek.
  4. Magabiztosan, külső segítség nélkül kommunikálhat partnerekkel, beszállítókkal, leendő ügyfelekkel, viszonteladókkal.

angol-nyelvtudás-üzlet

Miért előnyös egy vállalat számára, ha a munkatársaknak is magabiztos a nyelvtudása?

  1. A cég profiljához kapcsolódó aktuális információkat gyűjthetnek, tippeket, ötleteket meríthetnek hasonló arcélű, külföldi vállalkozások működésének megfigyelésével.
  2. A vállalat üzleti vagy marketingtevékenységét külföldre is ki lehet terjeszteni.
  3.  Nagy segítségére lehetnek a vállalatvezetésnek az üzleti kommunikációban és a külföldi partnerekkel való kapcsolattartásban (levelezés, konferenciahívás, időpontok egyeztetése etc.).
  4. Egy jó személyi asszisztens, aki stabil angol nyelvtudással rendelkezik, minden cégvezető számára felbecsülhetetlen kincs! Legyen szó akár vállalati, akár személyes ügyek intézéséről (szállodafoglalás, autóbérlés, repülőjegy foglalás etc.)

A Speak! Nyelviskola a beszédközpontú, gyakorlatorientált nyelvoktatásban hisz. Azon dolgozunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk az üzenetünket: a cél nem a papír, hanem a magabiztos, aktív és kommunikációképes angol nyelvtudás megszerzése. Mi megadjuk a kezdőlökést, a többi rajtad múlik!

Lépj előre, tedd sikeressé a vállalkozásodat, fejleszd magad!

Share This