Névjegy: Bogi, jogász és közgazdász illetve egy nagy cégnek az igazgatója, tulajdonosa 27 éve. Szabadidejében szeret utazgatni, olvasni, színházba járni, sportolni. Az angolt hobbiból kezdte el tanulni, hogy amikor éppen külföldre utazik, akkor ne legyen gond és meg tudjon szólalni. 

 

SpeakMan: Neked mi volt anno a célod, amikor beiratkoztál hozzánk?

Bogi: Nekem csak hobbiból a nyelvtanulás, tehát én nem akarok már nyelvvizsgázni, mert azt már sokkal előbb el kellett volna kezdeni. Tehát pont amiatt, hogy nagyon sok feladatom volt,  nagyon stresszes munkám van és két diplomát meg tudtam szerezni, de egy nyelvet nem tudtam rendesen megtanulni.

Tehát azért jött az angol leginkább, hogyha külföldre megyek akkor ne olyan hülyén álljak ott, hogy meg sem tudok szólalni. És nagyon sok külföldi barátom van, amerikaiak, kanadaiak, különböző nációk és azokkal jó azért, ha az ember tud beszélni.

SpeakMan: Milyen volt a szintfelmérő és a bemutatóóra? 

Bogi: Húúú, hát azt én soha nem fogom elfelejteni, amikor egy évvel ezelőtt idejöttem. Természetesen Péter tartotta a bemutatóórát, hát én azt mondtam, hogy még életemben ilyen módszerrel nem találkoztam.

Annyira fel voltam utána dobva, mert azért korábban mindig megpróbáltam, hogy nekilendültem, na majd most megtanulok rendesen angolul, de nem sikerült az időhiány miatt is. De ezek után, miután végigültem egy bemutatóórát, utána hazamentem és mondtam a fiamnak, hogy ha most itt nem tanulok meg angolul akkor soha sehol.

És azért azt szeretném elmondani, hogy a fiamat, aki jelenleg itt tanít (Bácskai Csabi), én beszéltem rá hogy jelentkezzen ide. Mert mondtam neki, hogy szerintem ez a te munkahelyed mert ez neked itt tökéletes lesz a te angolimádatodnak, szerintem élvezni fogod és egy év távlatából biztos el tudja mondani hogy élvezi is.

SpeakMan: Milyen volt az első órád? 

Bogi: Mai napig Petrához járok és nagyon élveztem Nagyon furcsa volt először mert teljesen más módszer, de imádtam és azóta is imádom, nagyon szeretem.

SpeakMan: Miből merítesz motivációt? 

Bogi: Engem semmi nem gátol, tehát én eleve egy nagyon céltudatos, maximalista ember vagyok. Meg ez egy sikerélmény is, hogyha beülök egy angol filmre, magyar felirattal, akkor sokkal többet megértek és ez nekem fantasztikus eredmény nagyon sokat számít.

SpeakMan: Mivel biztatnád azokat az embereket, akik még nem mertek belevágni a nyelvtanulásba?

Bogi: “50 felett is van remény, tehát ne adják fel, semmiképpen nem. Mert számomra ez a legjobb iskola, legtöbbet tanultam és nagyon jó a módszer tehát hajrá, ezt tudom mondani”

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Hogy mi a gond a nyelvvizsga-központú oktatással? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Akkor iratkozz fel YouTube csatornánkra, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

Share This