Egy budapesti angol nyelviskola a fejlődés útján

A világ bonyolult. A Földet megszámlálhatatlanul sok élő és élettelen dolog népesíti be, működésére egyszerre hatnak egymásnak ellentmondó erők, mechanizmusok és törvényszerűségek. Ahogy én most ezt a bejegyzést írom, egyszerre vagyok engedelmes eszköz a gravitáció, vagy a Newton által leírt fizikai törvények kezében és ura a saját gondolataimnak. Egyszerre vagyok kémiai kötésekkel egymáshoz kapcsolódó atomok, molekulák összessége és tudattal, lelkiismerettel, összetett érzésekkel teli lény. Egyszóval a világ bonyolultabb, mint, amit az önsegítő könyvek és a Reader’s Digest rövidített regényei sugallnak. De ha elfogadjuk, hogy a világ bonyolult, akkor meg kell barátkoznunk azzal a gondolattal is, hogy a világ megismerésének több útja is lehetséges. Ahogy a japán bölcsesség mondja: a Fudzsira is sokféle ösvényen fel lehet jutni, de a csúcsról nyíló látvány mindenki számára egyforma lesz. Nincs tehát jobb, vagy igazabb út, csak a hegy teteje felé vezető különböző ösvények vannak. Van, aki a hit, a misztika, vagy egyszerűen az intuíció módszereivel törekszik a világ megismerésére, megint mások a tudományhoz, vagy a művészetekhez fordulnak útmutatásért. Ám szinte valamennyi út összetalálkozik egy pontban, pontosabban egy fogalomban, amit fejlődésnek hívunk. Miért közös pont és miért fontos a fejlődés? És honnan tudjuk, ha egy budapesti angol nyelviskola a fejlődés útjára lépett? Olvass tovább és kiderül.

budapesti-angol-nyelviskola-progress

A fejlődésnek sok meghatározását tudjuk megadni. A fejlődés szinonimája lehet a technikai haladás, a korszakalkotó tudományos áttörések, az evolúció, a nyelv és a művészi kifejezőkészség tökéletesedése, vagy a lélek útja a teljesség felé. Attól függően, hogy milyen módszerrel akarjuk „megsejteni a lényeget”. Szerintem a fejlődés lényege és egyúttal mozgatórugója, hogy kitöltsük az űrt. Azokat a hiányosságokat, amelyeket önmagunkban és a környezetünkben tapasztalunk. Kiküszöbölni a hibákat, a korábbiakhoz képest jobb, hatékonyabb megoldásokat találni a problémáinkra, átlépni a saját árnyékunkat. Ez az ösztönös, velünk született motiváció az, ami a fejlődéshez vezet, függetlenül attól, hogy egyetértünk-e abban mit is jelent pontosan a fejlődés, vagy, hogy ugyanazoknak a dolgoknak a tökéletesítésére törekszünk-e.

Számunkra a fejlődés, vagyis az űr kitöltése nem csak öntudatlan belső kényszer, hanem egy tudatos vállalás, ha tetszik, misszió. Miért? Mert hisszük, hogy a fejlődésnek, a változásnak nem elég utat engedni, hanem tudatosan törekednünk is kell az elősegítésére. Azért, hogy hétről hétre, hónapról hónapra, egyre jobb és jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani a diákjainknak. Azért, hogy hétről hétre, hónapról hónapra, egyre jobb és jobb képzést adhassunk a tanárainknak. És azért, hogy hétről hétre, hónapról hónapra, egyre jobb és jobb érzés legyen belépni a Speak! ajtaján.

budapesti-angol-nyelviskola-progress

 A Speak! budapesti angol nyelviskola új ügyfélszolgálata

Sir Francis Bacon szerint „aki nem alkalmaz új megoldásokat, új bajokra számíthat, mert az idő a legnagyobb újító.” Ezért is valljuk, hogy a fejlődést nem csak „elszenvedni” kell, hanem jól felfogott érdekünk is, hogy minden erőnkkel támogassuk a kiteljesedését. Ezért íratjuk le a diákjainkkal a tapasztalataikat a bemutatóóráról, a tanfolyamokról és a tanárainkról. Ezért követeljük meg minden munkatársunktól, hogy ne csak elfogadja a játékszabályokat, hanem tegyen javaslatot az újraírásukra. Ezért gondoljuk azt, hogy egy budapesti angol nyelviskola soha „nem állhat meg” és tárhatja szét elégedetten a kezét. Mert, az az angol nyelviskola, amelyik így tesz, legyen az ország bármelyik pontjában, Budapest vagy Győr, Sárospatak vagy Hévíz, Debrecen vagy Sopron belvárosában, bukásra van ítélve.

Szóval honnan tudhatod biztosan, ha egy budapesti angol nyelviskola a fejlődés útjára lépett? Onnan, ha napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra észreveszed, tapasztalod rajta a változás jeleit. Mert a fejlődés a változás és változtatás soha el nem múló, önmagából táplálkozó folyamata, amely mindig talál magának kitöltendő űrt.

Példának okáért egy új ügyfélszolgálatot, amit azért nyitott meg, hogy neked is hétről hétre jobb érzés legyen belépni a Speak! budapesti angol nyelviskola ajtaján.

budapesti-angol-nyelviskola-progress

A Speak! budapesti angol nyelviskola új ügyfélszolgálatának szintfelmérő-fülkéi
Share This