Ez a(z egyik) garancia arra, hogy meg fogsz tanulni angolul

Elő szokott fordulni, hogy egy csoportba sokféle helyről érkeznek diákok. Vannak köztük, akik az első tanfolyamukat csinálják, vannak, akik régebben jártak hozzánk, és visszatérőként vannak itt, vannak, akik másik időpontban szeretnének járni, ezért csoportot váltanak.

Múlt héten volt szerencsém tanítani egy olyan csoportot, amiben sok olyan diák van, akik korábban más időpontban/csoportban tanultak. Mindegyikük régi motoros nálunk, és elvégezte az előző szintet is.

Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy nálunk tényleg nem számít, hogy kinél tanul az ember, mert az anyag egy adott szinten mindenhol tényleg ugyanaz lesz.

succc

Az egyik gyakorlatnál párba került két olyan diák, akik korábban nem egy csoportban tanultak, és szuper volt látni, hogy a mondatot, amit az egyikük kért, a másik gond nélkül le tudta fordítani, mert ő is pontosan ugyanazt tanulta az előző kurzuson.

A tanár munkáját is nagyban megkönnyíti, hogy teljesen magától értetődő, hogy mit is tanul egy diák egy adott szinten. Nekünk ez természetes, viszont a legtöbb nyelviskolában – ezt tapasztalatból tudom – sajnos egyáltalán nem ez jellemző.

Mielőtt elkezdtem itt dolgozni, én sem tudtam volna elképzelni azt, hogy egy csoport ennyire homogén lehet. Ha nem látnám ezt napi szinten, most sem hinném el.

Teljesen érthető az igény, hogy egy tanár saját magára szabhassa az órákat, de hosszútávon mindenkinek be kell látnia, hogy sokkal könnyebb a diákokra koncentrálni, ha nem magunknak kell napról napra megterveznünk az órákat.

girl sunset

A fix módszer (100% beszéd, 0% könyv), és a sztenderd lecketervek „kötött pályára” állítják a tanfolyamokat, ami:

garantálja, hogy ugyanazon a szinten, ugyanazon a héten, a hétfő reggeli csoportban ugyanaz fog elhangozni, mint a csütörtök délutániban;
garantálja, hogy zökkenőmentesen válthass csoportot/tanfolyamot/tanárt, ha változik az időbeosztásod;
garantálja, hogy nem kell mindig elölről kezdeni a tanulást, ha új tanárt/csoportot kapsz;
garantálja, hogy egy rövid kényszerpihenő, vagy pár hetes kihagyás után pontosan ugyanott tudd folytatni, ahol abbahagytad a tanulást;
garantálja, hogy nem változik a módszer tanfolyamról tanfolyamra;
garantálja, hogy nincs színvonalbeli különbség tanfolyam és tanfolyam között;
garantálja, hogy a pénzedért mindig megkapod azt a szolgáltatást, amit a bemutatóórán megígértünk Neked.

Vagyis ez a garancia arra, hogy meg fogsz tanulni angolul beszélni, ha hajlandó vagy megdolgozni érte.

pető-zsanett

Pető Zsanett
szolgáltatási vezető
Speak! Nyelviskola

 

Share This