„Mindenképp érdemes elkezdeni mert ha már tudnak angolul, akkor kinyílik előttük a világ” – interjú Pannával.

 

Névjegy: Panna, 11 éves és 2018 április óta a diákunk. A célja az volt, amikor beiratkozott hozzánk, hogy megszerezze a későbbiekben a felsőfokú angol nyelvvizsgát és körbejárja az egész világot. Érdekli a turizmus és az egyetemen is turizmus szakra szeretne jelentkezni, amihez kihagyhatatlan az angol nyelvtudás. 

 

 

SpeakMan: Emlékszel még, hogy hol bukkantál ránk, hogyan találtál a Speak!-re? Miért döntöttél mellettünk?

Belák Panna: A Facebook-on találtalak meg titeket és szóltam Anyának, hogy ezt mindenképpen muszáj megnéznünk mert szerettem volna intenzívebben tanulni.

SpeakMan: Milyen volt az első órád? 

Panna: Az első órán kicsit megvoltam illetődve mert én voltam az egyedüli lány és az egyedüli gyerek is a csoportban, viszont a felnőttek nagyon kedvesek voltak és az első órán még ismerkedtünk, de utána elkezdtünk tanulni.

SpeakMan: Mi az, amit megszerettél az angolban? 

Panna: Amit nagyon megszerettem, az az volt, hogy ez egy világnyelv és ezt országokban beszélik és ez nagyon megtetszett benne, hogy bárhova elmész utazni, vagy külföldre mész, akkor ezt majdnem mindenhol beszélik, majdnem minden országban.

SpeakMan: Milyen változást veszel észre az iskoládban az angol órákon?

Panna: Sokkal többet jelentkezem, az órákon is sokkal aktívabb vagyok, tudok segíteni az osztálytársaimnak is, hogyha valamit nem értenek, igazából nagyon jó hatással volt, mert ugye én a suliban első óta tanulok angolt és szerettem volna intenzívebben is tanulni és azt vettem észre, hogy amikor nézek angol videókat, akkor sokkal jobban értem a szöveget és egyre jobban kezdem érteni, ahogy haladok előre.

SpeakMan: Miből merítesz motivációt? 

Panna: Amikor pörgetem a YouTube-ot, akkor nézem ezeket a videósokat és látom, hogy de jó, hogy ők perfekt beszélnek angolul és ebből merítek motivációt hogy én is szeretnék így megtanulni angolul, hogy ilyen pörgősen tudjak már én is beszélni és hogy megmerjek szólalni.

„Mindenképp érdemes elkezdeni, mert rá fognak jönni, hogy ez egy nagyon jó dolog és ha már tudnak angolul, akkor kinyílik előttük a világ és oda utaznak ahova szeretnének, mert az angolt már majdnem mindenhol beszélik és így már ők is jobban tudnak kommunikálni a világban és érteni fogják, hogy miért is volt jó belevágni és én csak bátorítani tudnám őket, hogy nem érdemes feladni.”

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Hogy mi a gond a nyelvvizsga-központú oktatással? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Iratkozz fel YouTube csatornánkra, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

Share This