Az angoltanulással kapcsolatban nagyon sok kérdés szokott felmerülni – mint például az, hogy online vagy offline hatékonyabb-e a nyelvtanulás?

Ebben a videóban szeretnék minden, online nyelvtanulással kapcsolatos hiedelemre, tévhitre, kételyre és kérdésre röviden, tömören és markánsan reagálni.

Online vs offline: melyik a hatékonyabb?

Nem akarom túlságosan elhúzni a téma kifejtését, ezért első körben egy gyors és nagyon egyszerű kérdést szeretnék feltenni neked: milyen módszerrel tanultál meg magyarul beszélni?

(Megvárom, amíg végiggondolod.)

(Csak nyugodtan, nem hajt a tatár.)

(Na, megvan a válasz?)

Nincs több kérdésem. Teljesen egyértelmű, hogy gyerekként offline tanultál meg az anyanyelveden kommunikálni. 

Nem mindegy, hogy mire gyúrsz (és milyen sorrendben)

Felmerül a kérdés: valami baj van az offline tanulással, amiért most az „online angol a menő”?

Hadd nyugtassalak meg, az offline tanulással nincs gond.

Ha a beszédet szeretnéd fejleszteni, akkor egy beszédcentrikus „offline” tanfolyam lesz számodra a legjobb megoldás.

Az online angol pedig remek kiegészítő eszköze lehet egy beszédközpontú tanfolyamnak, hiszen általa remekül tudod edzeni az íráskészségedet, az olvasott és a hallási utáni szövegértésedet.

Ha kizárólag online tanulod az angolt, akkor viszont egy valamire fel kell készülnöd lelkileg: nem fogsz tudni megtanulni angolul beszélni.

Fontos a helyes sorrend.

Az ember társas természeténél fogva először beszélni tanul meg, majd ehhez a tudáshoz „hozzátanulja” azokat a készségeket, amelyekkel teljessé teszi a kommunikációját. Fordítva sajnos nem megy.

Tehát hamis szembeállítás (offline vs online) helyett én a fontossági sorrend betartását és természetes egyensúlyt ajánlok neked nyelvtanárként.

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkettől? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké az elméleti oktatás? Iratkozz fel YouTube csatornánkra és kövesd a Például Péterrel sorozatot, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

 

Share This