Sorozatokkal angolul tanulni hatékony és szórakoztató. És ugyan mindenhol a Jóbarátokat (azaz a Friends-t) szokták ajánlani, én most mégis a Modern Családot (avagy Modern Family-t) ajánlanám a figyelmedbe.

Ne érts félre, a Jóbarátok egy klasszikus, amit mi is sokszor ajánlottunk már. Hiszen a hozzá hasonló rövid és vicces szitkomokból, azaz helyzetkomédiákból szuperül lehet fejleszteni a nyelvtudást. (Ehhez csak az kell, hogy az ember angol nyelve nézze őket – ha lehet angol felirattal.) De a Modern Family mégis egy modernebb választás lehet. 🙂

Hogy miért? 3 okot is tudok:

1) Baromi szórakoztató

Egy nagyon aranyos és vicces vígjáték sorozatról van szó. Annyi különböző karaktert vonultat fel, hogy biztosan találsz majd köztük olyat, akinek poénjain vagy viselkedésén nagyokat tudsz nevetni. Így garantáltan megszereted és beszippant. Ez pedig nagyban megkönnyíti az angoltanulást. Hiszen ha jól szórakozol, akkor nem fogod rá sajnálni az időt és könnyebben meg is jegyzed a látottakat és hallottakat.

2) Hétköznapi helyzetek és modern szavak

A szitkomok nagy előnye, hogy egyszerű, hétköznapi helyzeteket mutatnak be. Így a mindennapokban is jól alkalmazható angol szókincset tudsz tanulni belőlük. A Modern Család ezen felül még – ahogy a cím is sugallja – kifejezetten modern is. Van benne például egy meleg házaspár, akik együtt nevelik Ázsiából örökbefogadott kislányukat. Valamint egy kolumbiai bevándorló anyuka és kisfia. És még egy igazán kocka kislány is.

A velük kapcsolatos szituációkból pedig sok olyan kifejezést megtanulhatsz, amik a mai modern világunkban már rendszeresen szembejönnek az emberrel a külföldi híreket böngészve.

3) Vicces és hasznos akcentus

Az egyik főszereplő, Gloria erős kolumbiai akcentussal beszéli az angolt, ami sok humoros pillanat forrása a sorozatban. Neked nyelvtanulóként pedig remek lehetőség arra, hogy megtanuld megérteni a furcsa kiejtéssel beszélőket is. Emellett viszont a többi karakter egyszerűen érthető amerikai kiejtéssel beszél. Így az epizódok nagy részét könnyen megértheted a feliratok segítségével.

Ha kedvet kaptál hozzá, akkor kezdj bele a sorozatba. A Netflix kínálatában megtalálod és választhatsz, hogy angol vagy magyar felirattal nézed-e. Mi azt javasoljuk, hogy kezdőként angol hanggal, de magyar felirattal nézd. Felsőbb szinteken pedig már érdemes a feliratot is angolra váltani.

És ne feledd, ha a beszédkészséged is fejleszteni szeretnéd, akkor a sorozatozásnál többre lesz szükséged. Ebben tudunk mi segíteni az (online is elérhető) 100% beszéd, 0% könyv módszerrel. Próbáld ki:

Jelentkezem
Share This