Kép forrása: drobotdean – www.freepik.com

Azt szokták mondani, hogy a zene egy univerzális nyelv, amit mindenki ért. De így van ez az angollal is, amit ha jól beszélsz, akkor zenerajongóként is könnyebb dolgod lesz.

Legyünk őszinték: a legtöbb híres zenében angol nyelven énekelnek. Szóval hiába univerzális nyelv a zene, angoltudás nélkül nem fogod ugyanolyan jól megérteni. 😉 De ennél sokkal több dologból maradsz ki nyelvtudás nélkül, amikre talán nem is gondolnál.

Szóval ha igazi zenerajongó vagy, akkor szeretnélek ezzel a 3 dologgal motiválni arra, hogy megtanulj angolul. Hidd el, hogy megéri!

1) Megérted a dalszöveget és megérted kedvenc előadóidat

Ez a legegyértelműbb előny, de mégis muszáj ezzel kezdenem. Hiszen a zenében óriási szerepe van a mondanivalónak, és annak, hogy a művészek mit üzennek a dalszövegek által. Így ahhoz, hogy kedvenc angol nyelvű dalaid megérthesd egyszerűen óriási előnyt ad a nyelvtudás. (Az pedig már csak az én egyéni véleményem, hogy a zene még sokkal élvezetesebbé is válik, ha érted a szöveget és tudsz vele azonosulni.)

Amire talán már kevesebben gondolnak az az, hogy mennyi más zenei információ is megnyílik előttünk jó angoltudással. Tömérdek videóinterjú, újságcikk és életrajzi írás létezik angolul, amikkel közelebb kerülhetsz kedvenceidhez. Arról nem is beszélve, hogy micsoda élmény, amikor egy koncerten az előadó minden szavát pontosan érted két dal között.

2) Megismerkedhetsz más rajongókkal a világ minden tájáról

Ha van egy (vagy néhány) kedvenc előadód, akkor könnyedén barátságokat köthetsz más rajongókkal. A zene egy csodás közös alap lehet ahhoz, hogy jókat beszélgessetek és megismerjétek egymást.

Ha pedig még az angol is megy, akkor szinte korlátlan lehetőségeid nyílnak az ismerkedésre. Hiszen rengeteg a rajongóknak szóló internetes fórum és csoport. (Én két legjobb barátnőmet is így ismertem meg hosszú évekkel ezelőtt.)

Arról nem is beszélve, hogyha kedvenced koncertjén külföldiek mellett állnál, akkor velük is simán el tudsz dumálni, és együtt bulizhattok egy jót. Képzeld el mennyire fel tud dobni ez például egy fesztiválélményt…

3) Nem fog gondot okozni egy külföldön tartott koncert sem

Az angoltudás megnyitja előtted a határokat, hiszen a segítségével elboldogulsz a világ bármely táján. Így nem fog gondot okozni az sem, hogyha egyik kedvenc előadód nem jön el hazánkba a turnéja keretein belül. Simán menni fog a jegyvásárlás, szállásfoglalás, és az utazásod megszervezése angolul. Majd – ahogy az előző pontban is felmerült – a koncerten is el tudsz beszélgetni a körülötted bulizókkal, hiszen az angol pont annyira univerzális nyelv, mint a zene.

Ugye már érted, hogy miért mondom, hogy egy igazi zenerajongónak meg KELL tanulnia angolul? 😉 Mi szívesen segítünk ebben a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel, amivel a tanulás is buli lesz. Próbáld ki:

Jelentkezem

Share This