Miért fontos a szezonális szókincs?

Elsőre talán meglepő lehet az elgondolás, hogy pusztán azért kellene bővítened a szókincsed, mert hosszabbak lettek a nappalok, több a napsütéses órák száma és a hőmérséklet is folyamatosan emelkedik, hogy a madarak csicsergéséről már ne is beszéljünk. Pedig valóban léteznek olyan angol mondatok, amelyek fontossága szezonálisan erősödik.

1. We should go out for a walk – Ki kéne mennünk egy sétára

Ez egy teljesen normális reakció, amikor hirtelen jóra fordul az idő, kisüt a nap, és a hőérzet is kellemessé válik. Ilyenkor a legtöbben sétálni szeretnénk, pótolni a D-vitamint, és élvezni a tavasszal járó illatokat. Szóval rajta, most már a magyarul nem beszélő ismerőseidet is rá tudod venni egy sétára.

2. I have to clean my training shoe – Ki kell pucolnom az edzőcipőm

A tavaszi nagy fogadalmak egyike, hogy amint kisüt a nap, és valamelyest felmelegszik az idő, (újra) edzésbe kezdünk. Ehhez pedig feltétlenül elő kell keresnünk és meg kell tisztítanunk a tavaly óta nem használt lábbelinket.

3. I’m coughing and my nose is running because of my pollen allergy – A virágpor allergiám miatt köhögök és folyik az orrom

Ha magad is szenvedsz a pollenallergiától, akkor azért, ha pedig nem, akkor azért érdemes megtanulnod ezt a mondatot, mert így gyorsabban megértheted mások problémáit. Sajnos a tavasz a számtalan kellemes élmény mellett néhány ingen kellemetlennel is tud szolgálni, az allergia pedig éppen egy ezek közül.

+1. What kind of beverage do you like to drink? – Milyen italt szeretsz/szeretnél fogyasztani?

Tavasz van, a parkok és a vízpartok tele vannak jó kedélyű emberekkel, akik általában valamilyen alkoholos vagy alkoholmentes itallal emelik az időtöltés fényét.

Ha te sem szeretnél ebből kimaradni, nem árt, ha meg tudod kérdezni a társaságot, hogy mit szeretnének inni. Sőt, ha éppen angolul kell udvarolnod, a korábban írt listánk mellé ezt a mondatot is felveheted.

Ha ezeket az alapvető mondatokat megtanulok, máris felszabadultabban várhatod a tavasz nyújtotta élményeket, ráadásul ma is tettél valamit azért, hogy fejlődjön a nyelvtudásod.

Share This