Lezárult a Speak! angol nyelviskola jótékonysági gyűjtése. A beérkezett könyv plüssállat, társasjáték, és egyéb játék adományokat átadtuk a Baptista Szeretetszolgálatnak, akik mélyszegénységben élő családokhoz juttatják el őket karácsonyra.

Elképzelni is nehéz, hogy mennyi olyan család él Magyarországon, akiknél a karácsony nem a csillogó ajándékokról és a finom ünnepi ételekről szól, hanem a nélkülözésről. 2017-es adatok alapján több mint 125 ezren élnek mélyszegénységben az országunkban. Sok olyan település van, ahol se bölcsőde, se óvoda nincs, így a hátrányos helyzetű gyermekek sokszor 6 éves koruk előtt még játékokkal és könyvekkel sem igazán találkoznak – hiszen csak otthon vannak, ahol ilyen luxuscikkekre sajnos nem telik.

A Speak! Nyelviskola szeretné bearanyozni a rászorulók karácsonyát, ezért jótékonysági gyűjtést rendeztünk 2021. november 1. és 30. között. A hatalmas összefogás hatására 3031 db könyv, 741 db plüssállat, 502 db társasjáték, és 307 egyéb játék gyűlt össze. Tehát egy igazán óriási és sokszínű adománycsomaggal tudtunk segíteni a nagyoknak és a kicsiknek is.

Hova kerülnek az adományok?


A begyűjtött adományokat 2021. december 9-én adtuk át a Baptista Szeretetszolgálatnak, ők gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek. A Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként intézményein keresztül naponta mintegy 15 ezer rászorulónak nyújt segítséget. Csodálatos munkájuk valóban emberéleteket ment és fordít jobbá.
A tőlünk begyűjtött könyvek és játékok nagy része a Baptisták karácsonyi Cipősdoboz Akciójához kerül felhasználásra: cipősdobozokat töltenek meg ajándékokkal, majd a dobozok rászoruló gyerekek karácsonyfája alá kerülnek. Gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, és civil szervezetek kapnak cipősdobozokat.
Miért könyveket és játékokat gyűjtöttünk?
Ugyan a Speak! Nyelviskola az angoltanításban a tankönyvmentesség (és beszédközpontúság) híve. De ettől még tudjuk, hogy a könyvek óriási értéket adnak. Segítenek, hogy a rászoruló gyerekek kicsit közelebb kerülhessenek egy boldogabb jövőhöz. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg különösen sokat jelenthetnek, hiszen a könyvekkel sokkal könnyebb elviselni a nehéz körülményeket – legyen szó akár a vírushelyzetről, akár a szegénységgel járó mindennapos nélkülözésekről.


A karácsony közeledte miatt pedig adta magát, hogy útközben elkezdjünk játékokat is gyűjteni, hiszen sokan a könyvadományok mellé hoztak plüssállatokat, társasjátékokat és egyéb játékokat.



Köszönjük mindenkinek, aki velünk jótékonykodott!

Share This