Kép forrása: marymarkevich – www.freepik.com

Ne hagyd, hogy a hideg időjárás az agyad is lefagyassza! Melegítsd fel angol szókincsed ezzekkel a télies kifejezésekkel.

Jön a hideg idő, közelednek az ünnepek. Ilyenkor sokszor háttérbe kerül az angoltanulás, pedig nagyon sokat tehetsz nyelvtudásodért, ha minden nap akár csak 10-30 percet angolozol.

Ebben segíthet ez a négy havas, illetve jeges angol idióma is. Nem csak agytornának jó, ha megtanulod őket – abban is segíteni fognak, hogy választékosabban és szebben fejezhesd ki magad angolul. Szóval megéri rászánnod egy kis időt.

Íme a 4 angol kifejezés télre

1) To be snowed under (Jelentése: el van havazva valamivel, nagyon el van foglalva valamivel)

Meghatározás: to be very busy or overwhelmed with something
Példa: I’d love to go out to dinner tonight, but I’m totally snowed under at  work. (Szeretnék elmenni ma vacsorázni, de nagyon el vagyok havazva a munkában.)

2) To be on thin ice (Jelentése: vékony jégen járni)

Meghatározás: If you say that someone is on thin ice you mean that they are doing something risky
Példa: You’re on thin ice, Bill. If you come in late one more time, you’re fired! (Vékony jégen jársz Bill! Ha még egyszer késve jössz be, ki vagy rúgva.)

3) Dead of winter (Jelentése: a tél közepe, a tél derekán)

Meghatározás: The middle of winter, when it is very cold
Példa: It was the dead of winter and the ground was covered in deep snow. (A tél közepe volt, és a földet vastagon borította a hó.)

4) To put something on ice (Jelentése: valamit elnapolni, jegelni)

Meghatározás: to delay doing anything about a plan or idea
Példa: Let’s put this project on ice until next year. (Jegeljük ezt a projektet jövő évig.)

Tetszettek a kifejezések, de szeretnéd ennél is komolyabban megedzeni az angoltudásod? Akkor azt javaslom, hogy próbáld ki a beszédközpontú nyelvtanulást. A 100% beszéd, 0% könyv módszerrel egyszerűen és hatékonyan fejlődhetsz, akár online tanulással is – és még élvezni is fogod az angolozást.

Jelentkezem
Share This