Kép forrása: rawpixel.com – freepik.com

Ha csak néhány perced van a tanulásra, ha megpihennél két házi feladat között, vagy éppen az ebédszünetedben jut csak időd arra, hogy letudd a napi angolozást, a videós tartalmak mindig kéznél vannak! Szerintem sok tartalmas és hasznos videó kering a neten angolul, amikből sokat tanulhatsz, ezért összegyűjtöttem neked a kedvenc YouTube-csatornáimat a témában. Remélem, hogy neked is beválnak majd, és tanulsz valami újat belőlük!

Anglophenia

Habár nagy bánatomra a csatorna már több mint öt éve nem frissül új tartalommal, a régi videókat még meg lehet rajta nézni, és rengeteget lehet belőlük tanulni! Minden, amit valaha tudni akartál az angol nyelvről, kultúráról egy nagyon szimpatikus brit lány tolmácsolásában. Ez volt az első, kifejezetten nyelvtanulással kapcsolatos YouTube-csatorna, amit még évekkel ezelőtt követni kezdtem. Hasznos szlengek, a brit és az amerikai angol közti érdekes különbségek, ünnepekkel és hagyományokkal kapcsolatos izgalmas videók: ha dióhéjban szeretném összefoglalni, hogy milyen jellegű videókra számíthatsz, akkor nagyjából ezeket a témákat sorolnám előre.

Az egyik kedvenc epizódomban például brit helységnevek helyes kiejtését ismerhetjük meg, és garantálom, hogy a legtöbb megoldás nagyon meglepő lesz. Igen, nemcsak Worcester neve trükkös ám Nagy-Britanniában.

English with Lucy

Hasznos idiómák, kiejtést gyakorló videók, gyakran vétett hibák és rengeteg inspiráció arra, hogy merj angolul megszólalni! Lucy videói alapvető angoltanulási kérdésekben nagyon sokat segítenek, mindig változatos témákkal rukkol elő, ráadásul hetente újabb tartalommal frissül a csatorna. Kezdőknek is nagyon tudom ajánlani, a videók ugyanis könnyen érthetőek és praktikus, gyakorlati tanácsokkal segítik a tanulást mindezt úgy, hogy a szókincset, a kiejtést és a nyelvtant is fejlesztik.

Gyakran elbizonytalanodsz, mikor beszélgetésre kerül a sor? Akkor segítségedre lehet ez a videó, amiben 50 kérdést találsz arra az esetre, ha a csevegés nem halad semerre, és nehezen találsz közös témát a beszélgetőpartnereddel.

Smashing English!

Laura csatornája annyira szórakoztató, hogy hajlamos vagyok elfelejteni, hogy valójában tanulás céljából nézegetem a videóit. Azt szeretem benne a leginkább, hogy nagyon ügyesen nyúl az aktuális témákhoz, és még a legunalmasabb leckéket is be tudja csomagolni úgy, hogy az könnyen fogyasztható és élvezetes legyen. Sokat beszél Harry Potterről, a brit királyi családról és tipikusan angol dolgokról, úgyhogy már csak ezért is megéri bekövetni őt!

Az angol nyelvtanulás mellett a brit hagyományokat és az angol/brit popkultúrát is belecsempészi a videóiba, így például a birminghami akcentust a Peaky Blinders szereplőivel ismerteti a követőinek.

mmmEnglish

Ezen a csatornán több mint 200 videót találhatsz, amik segítségével építheted az angol szókincsedet, fejlesztheted a nyelvtanodat, megismerhetsz számos angol akcentust és nyelvjárást, sőt, még a kiejtésedet is tökéletesítheted. Ahhoz, hogy folyékonyan tudj angolul beszélni, ez mind elengedhetetlen, de szerencsére Emma videóival a tanulás szinte gyerekjáték. 

Ezzel a videóval például szó szerint színesítheted a szókincsedet, ugyanis 20 olyan szín jelentését tanulhatod meg, amelyekkel pontosabban kifejezheted a különböző árnyalatokat.

Speak! Nyelviskola

A legtutibbat a végére tartogattam, hiszen a Speak! Nyelviskolának is van saját YouTube-csatornája, ahová hetente ingyenesen elérhető leckék kerülnek fel annak érdekében, hogy még gyorsabban és hatékonyabban elérd az angol tanulással kapcsolatos céljaidat. Ha van megválaszolatlan, nyelvtannal kapcsolatos kérdésed, itt egészen biztosan megtalálod rá a választ! Minden videó után házi feladat is vár rád, amivel be is gyakorolhatod az adott anyagot, hogy élesben is magabiztosan tudd majd alkalmazni.

Az egyik legnézettebb videóban például Péter, a nyelviskola egyik alapítója és jelenlegi szakmai vezetője a will és a going to közti különbségeket taglalja, és segít, hogy mikor melyiket érdemes használnod a jövő idő kifejezésére.

Sokféleképpen neki kezdhetsz az angol tanulásnak, de ha szeretnéd kipróbálni milyen egy működő módszer, akkor ismerd meg közelebbről 100% beszéd, 0% könyv módszerünket, és töltsd ki ingyenes szintfelmérőnket! Innen már csak egy ugrás, és vár a hatékony nyelvtanulás a Speak!-ben.

Gerenda Ingrid
szövegíró

Share This