Kép forrása: stockking – www.freepik.com

Az élet legtöbb területén a csőlátás hátrányt jelent, de ha angolul tanulsz, akkor sokat segíthet. Elmondom miért, tanulságos lesz.

Ha valakit csőlátásúnak nevezünk (és a szót nem orvosi értelemben használjuk), akkor élesen kritizáljuk az illetőt. De ha egy nyelvtanulóra mondjuk ugyanezt, akkor azt kifejezetten bókolásnak lehet venni. Hiszen a tanulásnál hatalmas előnnyel jár a csőlátás. Hogy miért?

A sikertelenség egyik oka a figyelem szétszóródása

Sok tanulási kudarc hátterében egyszerűen áll az, hogy a tanulók elaprózzák magukat. Azaz ezer különböző módon próbálnak egyszerre tanulni. Például letöltenek több alkalmazást is, vagy megvesznek egy halom könyvet és szókártyát. Majd nem jut idejük arra, hogy mindegyik tanulási módban elmélyüljenek, így mindegyikbe csak belekóstolnak, aztán rohannak is tovább a következő tanulási formára.

Ezzel az a baj, hogy a tanuláshoz kitartásra van szükség. Semmi nem fog eredményt hozni, amivel pár órát foglalkozol csak. Szóval sokkal többre mész azzal, ha egy fajta tanulási módba ölsz sok-sok órát, mintha sok-sok tanulási mód felé apróznád el ugyanazt az időd. A lényeg az lenne, hogy találj egy módszert, ami neked beválik és elmélyülj benne.

Ezután pedig „kapcsold be” a csőlátásod és koncentrálj csak erre az egy módszerre. Ne fogj bele minden izgalmas újdonságba, inkább tarts ki amellett, ami már bevált. És ne sajnáld bele fektetni az időt és energiát. Csak így fogsz tudni komoly fejlődést elérni.

Mi legyen az a módszer, amire rákoncentrálsz?

A válasz egyszerű: az, ami a legjobban működik neked. Amivel élvezed a tanulást és érzed az eredményeket is.

Ha még nem találtál ilyen módszert, akkor a csőlátásod „bekapcsolása” előtt koncentrálj arra, hogy megtaláld! (Valószínűleg te is a hagyományos, elméletre koncentráló módszer különböző verzióit próbáltad eddig, így érdemes valami sokkal modernebb megoldás után nézned, ha az nem vált be.)

Mi a 100% beszéd, 0% könyv módszerben hiszünk, amivel úgy tanulhatod az angolt, ahogy anno az anyanyelvedet tanultad meg – beszédgyakorlás által, könnyedén és jól szórakozva.

Jól hangzik? Akkor próbáld ki módszerünket, ami már online is elérhető:

Jelentkezem
Share This