Kép forrása: Freepik

Örök kérdés, hogy mennyi idő eljutni a jó angoltudásig. Mégis a legtöbben teljesen rossz oldalról közelítik meg, így soha nem kapnak pontos választ…

Bevallom, hogy engem meg szokott lepni, amikor valaki csak annyit kérdez hogy „Mennyi idő alatt tudok megtanulni angolul?” Pedig rengetegszer találkozom a kérdéssel, és logikus, hogy a tanulókat foglalkoztatja a téma.

Hát akkor mi benne a meglepő?

Az, hogy erre a kérdésre a legtöbb ember úgy vár választ, hogy nem tudja pontosan hova szeretne eljutni, és hol tart most. Így pedig elég nehéz megválaszolni.

Olyan mintha valaki csak annyit ütne be a Google keresőjéve, hogy „Mennyi idő átutazni egy másik országba?” Nem fog tudni erre pontos választ kapni, hiszen ahhoz a keresőnek (vagy a estünkben a válaszadónak) először tudnia kellene 3 dolgot:

A három kérdés, ami elvezet a valódi válaszhoz

  1. Honnan indulsz?
    Az utazásnál is tudnod kell hogy honnan indulsz, különben nem tudod kiszámolni mikor érsz célba. Angoltanulás esetén ez a kiindulási pont a tudásszinted azaz, hogy például kezdő vagy, vagy haladó.
  2. Hova tartasz?
    Nem mindegy, hogy Szlovákiába vagy Japánba utazol, hiszen teljesen más az odavezető út hossza. És nem elég, ha azt mondod szeretnél megtanulni angolul. Hiszen ez takarhatja azt is, hogy a célod az, hogy 1-2 mondatot el tudj mondani külföldi utazásaid során. De jelentheti azt is, hogy az a célod, hogy folyékonyan tudj anyanyelvi beszélőkkel csevegni.
  3. Mivel mész?
    Hosszabb lesz az utazás autóval, mint repülővel. És a nyelvtanulásnál sem mindegy, hogy milyen módszerrel és segítséggel vágsz neki az útnak.

Ha érdekel a válasz

Ha szeretnéd tisztázni a választ mindhárom kérdésre, majd megtudni, hogy pontosan mennyi idő lenne elérni célod, akkor azt javaslom kezdd online szintfelmérőnk kitöltésével. A felmérőből megtudod honnan indulsz. Majd felhívunk átbeszélni elért eredményed, és segítünk, hogy pontosan lásd azt is hova tartasz. Végül pedig ellátunk pár tanulási tanáccsal is telefonon, hogy tudd mivel érdemes menned ahhoz, hogy célba érj. Így látni fogod mennyi idő alatt, illetve hogyan tudsz megtanulni angolul.

Kattints ide és töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőt!

Share This