Kép forrása: ArthurHidden – www.freepik.com

Nehéz időket élünk és egészségünk mellett most különösen fontos szellemi jóllétünket is megőrizni. Mutatom hogyan segíthet ebben (is) az angoltanulás.

Nehezen viseled a bezártságot és a szociális élet hiányát? Azt érzed, hogy egyre idegesebb és szomorkásabb vagy? Esetleg elkezdtél befordulni? Harcolj mentális egészségeddel tanulással!

Segít, hogy a pozitívra koncentrál

A nyelvtanulás egyik jótékony hatása az, hogy elvonja figyelmed azokról a problémákról, amiket úgysem tudnál megoldani. Legyünk őszinték, a világszerte kialakult válságos helyzetet valószínűleg nem tudod helyrehozni, de ha folyamatosan arra figyelsz, hogy mennyi rossz zajlik jelenleg, akkor biztosan rosszul fogod érezni magad.

Viszont ameddig tanulsz, addig nem kell a negatívra figyelned és kicsit ki tudsz kapcsolódni. Sőt, olyan tudást szerezhetsz, amivel előnybe kerülsz. Így a jövőben a nehezebb helyzeteket is könnyebben átvészelheted. (Hiszen akár biztosabb megélhetést is jelenthet a nyelvtudás. Illetve lehetővé teszi, hogy a világ bármely táján elboldogulj.)

A nyelvtudás jót tesz agyadnak

Kutatások biztosítják, hogy aki több nyelvet beszél, az olyan extra agytevékenységet végez, ami számos jótékony hatással jár. Például késlelteti a demenciát, de segít még a koncentrációban is.

Szóval jót tesz az agyadnak és jót tehet a hangulatodnak is. Ezért nehéz időkben különösen ajánlott tanulással elütni a szabad órákat.

Ami fontos: jelölj ki egy célt, ami valóban motivál a tanulásra. Enélkül nem lesz olyan hatásos, hiszen csak félgőzzel fogsz tanulgatni, ha nincs ami hajtson előre.

A csoportos tanulás még a társaság élményét is megadja

A magány különösen rossz hatással lehet mentális egészségünkre. Ezért fontos, hogy nehéz időkben külön hangsúlyt fektess a szociális kapcsolatokra. Na de mit tudsz tenni, ha a korlátozások miatt otthonról is alig tudsz kimozdulni?

Ilyenkor jó megoldás lehet egy csoportos online tanfolyam vagy képzés. Hiszen itt a tanulás pozitív hatásai mellett a jó csapat élményét is megkapod. Így az órák biztosan feldobnak majd, és akár barátságot is építhetsz tanulótársaiddal, vagy tanároddal. Az emberi kapcsolatok pedig a motivációban is segítenek majd, hiszen sokkal könnyebb rávenni magad a tanulásra, ha tudod, hogy jó társaság vár. 🙂

Ha kedvet kaptál az online angolórákhoz, akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert:

Jelentkezem

Share This