Most akkor tényleg vége a kis nyelviskoláknak?

Megmondom őszintén, hogy én is egy kicsit félve és aggódva olvastam az erről szóló híreket. Minket a nyelviskolákkal kapcsolatos törvényi változások érintenek, mivel jelenleg mi is kisméretű angol nyelviskola vagyunk – reményeink szerint ez nem lesz mindig így. Ami rendszeresen visszatér a híradásokban, az három dolog:

1. intézményi akkreditáció
2. milliós nagyságrendű kaució
3. napi szintű adminisztráció

nyelviskolák-angol

A ma napon szeretném közvetíteni a mi álláspontunkat a megváltozott felnőttképzési törvénnyel kapcsolatban, és hogy mi – egy kis angol nyelviskola tulajdonosai – hogyan tekintünk erre az egész történetre.

Amikor neki indultunk a vállalkozásnak, két fő cél lebegett a szemünk előtt:

1. kiváló szolgáltatást nyújtani a diákoknak
2. mindezt törvényes keretek közt

angol-nyelviskolák

Nem feltétlenül értünk egyet minden törvénnyel, rendelettel vagy irányelvvel. Minden területen fellelhetők ésszerűtlen, logikátlan szabályozások, nem csak a felnőttképzés területén. Ezzel nyilvánvalóan tisztában van, aki ezen a bolygón él.

Akkor mégis kis angol nyelviskolaként miért nem estünk pánikba, és miért nem húzzuk le a rolót?

Az utóbbi években teljesen világossá vált számunkra – az iskola tulajdonosai számára – hogy bármilyen nehezek is legyenek a körülmények, van három dolog, amit nem veszthetünk szem elől annak érdekében, hogy nehéz talajon is virágozzunk:

1. jó minőségű termék, vagy
2. jó minőségű szolgáltatás
3. nagyon jó marketing

angol-nyelviskolák-3

Amennyiben egy nyelviskola – legyen nagy vagy kicsi – nem rendelkezik valamelyikkel a fentiek közül, el fog vérezni, teljesen mindegy, hogy van-e milliós nagyságrendű kaució vagy nincs. Mi úgy gondoljuk, hogy a mi túlélésünk leginkább attól függ, hogy a diákjaink milyen mértékben érik el a céljaikat, és mennyire elégedettek velünk. Ha azok, akkor a kaució lesz a legkisebb problémánk. Ebben egészen biztosak vagyunk. Azért nem említem az intézményi akkreditációt és a napi szintű adminisztrációt, mert az eddig is volt, eddig is kellett. Ez mind mellékes.

JÓ MINŐSÉGBEN KELL SZOLGÁLTATNI!

Minden más mellékes. Mindenkit szeretnék megnyugtatni: mi remekül szolgáltatunk. Ezért itt leszünk holnap is, és azután is.

angol-nyelviskolák-buék

Jövőre is várunk mindenkit, addig is Boldog Karácsonyt és BUÉK!!!

 

Share This