Hány nyelven kell beszélned ahhoz, hogy megtanulj angolul beszélni? – Speak! angol nyelviskola

Most azon töröd a fejed, hogy elment az eszem? Hogy mi ez a hülyeség, hogy több nyelven kell beszélned ahhoz, hogy megtanulj angolul beszélni? Hát nem evidens, hogy angolul kell megtanulnod hozzá? Ha adsz 5 percet és végigolvasod a Speak! angol nyelviskola mai bejegyzését, akkor talán nem csak én úszom meg verbális verés nélkül ez a napot, hanem Te is kapsz egy „aha”-élményt ajándékba.

Te is azok között vagy, akik meg szeretnének tanulni angolul beszélni, igaz? Respect. Ha már eljutottál eddig a gondolatig, akkor ki is pipálhatod a listán az első nyelvet, amit meg kell tanulnod ahhoz, hogy megtanulhass angolul beszélni.

  1. Meg kell tanulnod a motiváció nyelvén beszélni.

A motiváció nélkülözhetetlen része a sikeres nyelvtanulás folyamatának. Hiába high-tech egy angol nyelviskola, jó a módszer, profik a tanárok, ha nincs belülről fakadó, nagy lángon égő motivációd, akkor nem fogsz tudni megtanulni angolul beszélni. A motiváció fogja táplálni azt a tüzet, aminek végig ki kell tartania, hogy bevilágítsa a célt és a hozzá vezető utat.

angol-nyelviskola-nyelv

  1. Meg kell tanulnod a gyakorlás nyelvén beszélni.

A motiváció abban is segít, hogy folyamatosan, egy angol tanfolyam első órájától az utolsóig erőt adjon ahhoz a munkához, amit bele kell tenned a tanulásba. Nem csak az órákon kell folyamatosan gyakorolnod, hanem otthon, munka közben, vagy egy családi nyaraláson is, ha plusz takarót kell kérned a recepción a gyereknek. A lehető legtöbbször kell használod a nyelvet ahhoz, hogy a nyelvtani alapok megszilárduljanak, a tudás pedig valósággal beleégjen a tudatodba.

  1. Meg kell tanulnod a folyamatos beszéd nyelvén beszélni.

A Speak! angol nyelviskola módszere és mottója, a 100% beszéd, 0% könyv nem egy üres szólam: angolul beszélni tényleg csak beszéd közben lehet megtanulni. Nem kell nyelvésznek, vagy akadémikusnak lenni ahhoz, hogy belássuk ennek a mondatnak az igazságát. Egy nyelvtankönyv, egy tesztfüzet, vagy egy mobilalkalmazás nem fog veled kommunikálni, beszélni. A saját anyanyelvedet se így tanultad meg, hanem ismétléssel, utánzással, más emberekkel beszélgetve, gyakorlatiasan.

  1. Meg kell tanulnod a felelősség nyelvén beszélni.

Felelősséget kell vállalnod a saját tanulásodért. Bull shitnek hangzik? Pedig nem az. Azt látjuk, hogy ha nem Te, hanem a szüleid, a munkahelyed, vagy az állam vállalja magára a tanulásod anyagi terheit, akkor egy idő után jó eséllyel csak félgőzzel fogod tolni a tanulást. De a felelősségvállalás nem csak az anyagiakra vonatkozik. Amikor beiratkozol egy angol nyelviskola tanfolyamára, akkor be kell tartanod a játékszabályokat és a saját „válladra kell venned” a tanulásod napi terheit is. Időt kell szakítanod a leckeírásra, az órákra, a gyakorlásra és ehhez áldozatokat kell hoznod. Ha pedig nem hozod meg, akkor a következményekkel is Neked kell szembenézned.

angol-nyelviskola-team

  1. Meg kell tanulnod a csapat nyelvén beszélni.

Mivel angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni, a beszédhez pedig mindig legalább két ember kell, meg kell tanulnod a csapat nyelvén beszélni. A Speak! angol nyelviskola ezért indít csak és kizárólag csoportos tanfolyamokat. 20 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött azt is tudjuk, hogy egy jó társ nem csak tanít, hanem segít átlendülni a holtponton, megvigasztal, ha szomorú vagy, és mindig megkérdezi tőled, hogy milyen napod volt. Ember az emberrel: csak így működik.

Mit nyersz azzal, ha megtanulsz ezen az 5 nyelven beszélni? Nem csak magabiztos, kommunikációképes és aktív nyelvtudást, hanem egy olyan segítőtársat is kapsz magad mellé a Speak! angol nyelviskola képében, aki nem engedi el a kezed, amíg nem mentél végig az úton. Szerintem ez méltányos ajánlat. Áll az alku?

angol-nyelviskola-handshake

Share This