Ha én angol nyelviskola tulajdonos lennék, avagy hogyan verjük át azokat, akik hisznek bennünk? 

Örs vezér tere, délután 3 óra, egymást túlkiabáló árusok, hatalmas tömeg. Valaki elkiáltja magát: „270 Ft az akciós angol nyelvtanfolyam”. Jó hangzik, nem? Ezzel bizonyára Te is találkoztál már….DE! Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények közt egy angol nyelviskola és egy minőségi szolgáltatás hosszútávú fenntartása ilyen árakon fizikai képtelenség. Akkor miért hisszük el mégis, hogy működhet?

Arra vállalkozom ma, hogy a fenti „árat” –vagy ha jobban tetszik: szemfényvesztést- jobban kibontom, és arra szeretnék kérni mindenkit, hogy most elsősorban ne diákként, hanem egy angol nyelviskola tulajdonosaként gondolkozzon velem együtt.

angol-nyelviskola-tulajdonos

Először is minden angol nyelviskola tulajdonosa tudja, hogy a felnőttképzési törvény értelmében egy osztályban nem lehet 12 főnél több. Vegyük ezt alapul, tehát a bevételünk egy 45 perces órán: 12*270 Ft = 3 240 Ft. Tehát 3 240 Ft-ból tudunk összesen gazdálkodni. Most meg kell válaszolnunk egy-két kérdést egy angol nyelviskola tulajdonosként annak érdekében, hogy ez az üzlet kifizetődő-e ezzel a bevétellel vagy sem.

Fussunk neki:

–          Mennyi pénzt fogunk fizetni a tanárnak?

–          Mekkora a költség a többi alkalmazott bére, és egyéb járulékai?

–          Mennyibe kerül a marketing?

–          Mennyibe kerül terembérlet?

–          Mennyibe kerül az energia, az áram, a gáz, a víz, a fűtés stb.?

–          Mennyibe kerülnek az irodaszerek, a papír, a nyomtatás, a fénymásolás?

–          Mennyibe kerülnek a szakkönyvek, a dekorációs anyagok, az újságok?

–          Mennyibe kerülnek a tisztítószerek?

–          Mennyibe kerülnek a különböző tartozékok, műszaki eszközök, azoknak karbantartása a teremben?

–          Mekkora a postaköltség, mennyibe kerül a telefon, az internet?

–          Mennyibe kerül a takarítás?

–          Mennyibe kerül a számviteli szolgáltatás?

–          Mennyibe kerül az ügyvédi szolgáltatás?

–          Mekkora költség a bérszámfejtés, a munkaügyi szolgáltatás, a közjegyzői díjak?

–          Mekkora a tulajdonosok haszna?

Ezek azok a kérdések, amelyekre mindenképpen meg kell keresnünk a választ, ha egy angol nyelviskola tulajdonosai vagyunk. Azonban talán egy angol nyelviskola esetében a legfontosabb kérdés, hogy a tanárnak mennyi pénzt adnál ebből a 3240 Ft-ból, hogy még egy hónap múlva is ott legyen?

angol-nyelviskola-tulajdonos

A tapasztalat azt mutatja, hogy a fenti ár oly mértékben irreálisan alacsony, hogy:

  1. vagy megpróbálnak 12 főnél többet beíratni egy csoportba, mert arra számítanak, hogy úgy is nagy lesz a lemorzsolódás – egyébként a visszajelzések mind azt mutatják, hogy közel 40% egy angol nyelviskola tanfolyamain az átlagos lemorzsolódás (nem Nálunk);
  2. vagy olyan időpontban van a tanfolyam, amire biztosan nem tudsz elmenni, a normál időben tartott tanfolyam pedig jóval drágább;
  3. vagy azt hallod a tanártól, hogy ő nem kapta meg a fizetését – rengeteg ilyenről hallani;
  4. vagy vannak még rejtett költségek;
  5. semmire semmilyen garancia nincs.

A jelenlegi gazdasági környezetben ahhoz, hogy nyugodtan lehessen tanulni, alacsony legyen a lemorzsolódás, ne tűnjenek el a megszokott tanárok, kapjunk garanciákat a szolgáltatótól, ne legyenek rejtett költségek, a tanfolyami díjnak átlagosan 1000 Ft – nak kell lennie (plusz – mínusz 20%). Az angol nyelvoktatásban különösen igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve. A teljesen hatástalan, alacsony színvonalú és túlzsúfolt “akciós” angol tanfolyamokra végül vagyonokat költhetsz el. A Speak! Nyelviskola korrekt árakon nyújt minőségi szolgáltatást. Nem kertelünk: a tanfolyamok szintjétől, intenzitásától függően nálunk 800-1300 Ft/óradíjjal tudsz számolni. Nincs jegyzetköltség, nincsenek rejtett kiadások. Nem hajszolunk bele fölösleges könyvvásárlásba. Minden információt és tudást megkapsz a tanfolyamon, amire szükséged lehet a sikeres szintzáróvizsgára, vagy a nyelvvizsgához. Speak!: az új generációs angol nyelviskola.

Ez nem vélemény.

Ez matek.

Share This