Tudtad, hogy Te is bevándorló vagy? – Speak! angol nyelviskola

Ha az elmúlt 2 hétben legalább egyszer bekapcsoltad a TV-t, vagy néha olvasol híreket a neten, akkor biztos tudsz róla, hogy a kormány a szerb-magyar határon fel akar húzni egy jó nagy kerítést, hogy távol tartsa az illegális bevándorlókat és az embercsempészeket. De azt tudtad, hogy a bevándorlók már réges-rég átjutottak a falon? És azt, hogy Te is egy vagy közülük? Ha nem, akkor a Speak! angol nyelviskola mai bejegyzése kötelező olvasmány!

Hogy a pokolba jutottak át a Falon? Nem arra célzok, hogy honfoglaló őseink is illegális bevándorlóként érkeztek meg a Kárpát-medencébe és senkitől nem kértek tartózkodási, vagy letelepedési engedélyt. (Bár ez is megérne egy misét.) Arról van szó, hogyha a Speak!-ben tanulsz, akkor egy olyan módszerrel tanulsz, amivel előtted már sok millió bevándorló megtanult angolul.

A Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerének gyökerei a 20. századi Amerikáig nyúlnak vissza. Az USA régóta az 1. sz. célpontja a bevándorlóknak és a vallási, faji, politikai üldözés elől menekülőknek. Az Egyesült Államok kormánya dollár milliárdokat költött és költ ma is a bevándorlók befogadására, integrációjára és képzésére.

angol-nyelviskola-usa

Az 1950-es évektől Latin-Amerikából, nagy tömegben érkező, spanyolajkú bevándorlók és menekültek híresen rosszul, vagy egyáltalán nem beszéltek angolul. A kormány ekkor úgy döntött, hogy szükség van egy olyan nyelvoktatási módszer kifejlesztésére, amivel a lehető leghamarabb munkához lehet juttatni a latinokat, hogy elkezdhessék a saját amerikai álmuk megálmodását.

Így jött létre a 100% beszéd, 0% könyv módszer elődje, a folyamatos beszédre és rengeteg gyakorlásra épülő beszédcentrikus nyelvtanítási technológia, ami átütő és látványos eredményeket ért el. Milliókat juttatott aktív, magabiztos és kommunikációképes nyelvtudáshoz és hozzájárult ahhoz, hogy a spanyolajkú amerikaiak a társadalom hasznos tagjaivá és teljes jogú állampolgárokká váljanak.

Tehát a módszer, amivel tanulsz, és amivel tanítunk, a befogadás, a beilleszkedés módszere. Azokat a nyelvi készségeidet fejleszti, amivel a legkönnyebben és leggyorsabban be tudsz illeszkedni egy angolul beszélő környezetbe. Amivel szabadon dolgozhatsz, tanulhatsz, utazhatsz és léphetsz kapcsolatba másokkal. És mindezt angolul, gyomorgörcs, vagy izzadó tenyér nélkül, bátran és nagy rutinnal.

Ez a módszer nem öncélú. Nem saját magáról, nem a Speak!-ről, de még csak nem is az angoltanulásról szól. Az életről szól. Arról, hogy történjen bármi, jöjjön szembe bármilyen nyelvi akadály, meg tudd állni a helyed és mindig meg tudj és meg merj megszólalni angolul.

angol-nyelviskola-a-fal

*Az illusztráció az index.hu képe alapján készült

A befogadás és a beilleszkedés módszere nem falakban, vagy szögesdrótkerítésekben gondolkodik. Mi, a Speak! angol nyelviskola, le akarjuk bontani azokat a korlátokat és határokat, amik közted és a világ, közted és az álmaid, vagyis közted és a magabiztos nyelvtudás között állnak.

Keresd meg a garázsban a drótvágót és ess neki a kerítésnek! Dobd be magad, foglalkozz az angollal, tanulj, gyakorolj, beszélj és bontsd le a falakat!

Share This