Mikor nem lesz izomlázad az angoltanulástól? Avagy miért lőtte lábon magát a közoktatás akkor, amikor odakötözött a székedhez és papírbilincset rakott a csuklódra? – Speak! angol nyelviskola

Az iskolában utáltál házi feladatot írni? Kényszerítened kellett magad arra, hogy leülj, és addig ne állj fel, amíg nincs kész? Vagy egyszerűen csak lemásoltad a szünetben az eminensek füzetét? Nem a Te készülékedben volt a hiba. A Speak! angol nyelviskola mai bejegyzéséből az is kiderül, hogy miért lőtte lábon magát a közoktatás akkor, amikor odakötözött a székedhez és papírbilincset rakott a csuklódra.

Az időrabló házi feladatok, amiket az iskolában kaptál, azért voltak annyira lélekölők és unalmasak, mert nem jó célt szolgáltak. Nem a gyakorlásról, hanem a túlterhelésről, nem a motivációról, hanem a megtörésedről szóltak.

Nem csak a házi feladat írásra, hanem az élet más dolgaira is igaz, hogy azt csináljuk igazán jól, amit szeretünk. Az utált, kikényszerített, rád erőltetett feladat nem építi, hanem roncsolja a testedet és megmérgezi a lelkedet. Gúzsba köt, leterhel és ellopja a pihenésre és feltöltődésre szánt idődet. Az időrabló iskolai házik pedig pontosan ilyen utált, kikényszerített, rád erőltetett feladatok voltak.

angol-nyelviskola-hw2

A jó házi feladat nem arra való, hogy a tanár felkészületlensége és lustasága, vagy az átgondolatlan és életszerűtlen tanterv miatt kimaradt órai anyagot otthon, egyedül tanuld meg. A jó házi feladat nem arra való, hogy papírbilincsbe zárjon, odaszögezzen egy kényelmetlen székhez és tonnányi feladattömeget tegyen a válladra.

A jó házi feladat olyan, mint egy könnyű edzés. Szinte meg se érzed, mégis segít abban, hogy formában maradj. Mozgásban tart, sikerélményt ad és nem lesz tőle izomlázad.  A Speak! angol nyelviskola tanfolyamain a házi feladat ezért olyan, mint egy ujjgyakorlat. Erőlködés nélkül, könnyedén csinálod és közben észre sem veszed, hogy egyre mélyebben és mélyebben ég bele a tudatodba az órai anyag.

Nem megszívat, hanem megnyugtat. Nem új adatot táplál az agyadba, hanem elmélyíti a tudást, ami az utolsó órád óta már ott van benne. Nem megutáltatja veled az angolt, hanem segít megtanulni angolul.

angol-nyelviskola-hw3

Készülj fel rá lélekben, hogy a Speak! angol nyelviskola óráin mindig lesz házi feladat, amit mindig meg is kell csinálnod, de hidd el: ezzel érdemes is lesz foglalkozni.

Share This