Milyen életet szeretnél élni? Mit tehet a céljaid eléréséért egy angol nyelviskola?

Szeretjük úgy érezni, hogy célja és értelme van a létezésünknek. Hitünktől, neveltetésünktől, megélt tapasztalatainktól, személyiségünktől függően ezt tulajdoníthatjuk a sorsnak, Istennek, a végzetnek, vagy saját magunknak. A legtöbb ember ösztönösen kapaszkodik valamibe, amit magánál erősebbnek, bölcsebbnek, hatalmasabbnak érez. Miért? Mert ez ad értelmet az életünknek. Mert az emberi természet válaszokat, logikai kapcsolatokat, összefüggéseket és rendezettséget keres, máskülönben elveszettnek, fölöslegesnek és magányosnak érzi magát. Emiatt a feszítő belső késztetés miatt tűzünk ki célokat is magunk elé. Mi köze ennek egy angol nyelviskola blogjához? Olvass tovább és megtudod.

angol-nyelviskola-célok

„Milyen életet szeretnél élni?” Jogos a kérdés és sok formában találkozunk vele az életünk során. Megkérdezik tőlünk otthon a szüleink, az iskolában a tanító néni, később –jobb helyeken- a pályaválasztási tanácsadó, kamaszkorunkban pedig önmagunkat gyötörjük ezzel folyamatosan. Azt hiszem a vágyott célok eléréséhez először is saját magunkkal kapcsolatban kell tisztán látnunk. Egy 2 éves gyerek még pontosan tudja mit szeretne elérni: egy ölelést, egy simogatást, egy ínycsiklandó édességet a boltból és nagyon tudatosan, célratörően ezt az esetek többségében ki is tudja követelni magának. Tudja, hogy mit akar és nem fél kinyújtani érte a kezét. Mire felnövünk, már nem vagyunk ennyire „gátlástalanok”. A szülői nevelés, az iskola és a társadalom megtanít minket a vágyaink elnyomására. Arra, hogy tekintettel legyünk másokra, mérlegeljük a döntéseink következményeit, a döntésünkkel járó előnyöket és hátrányokat. Emiatt a legjelentéktelenebb dolgokban –pl. megegyünk-e egy csokit vagy sem, melyik ruhát válasszuk a boltban? stb.- is döntésképtelenné válhatunk. Hát még az igazán nagy dolgokban.

Pedig célokat megfogalmazni látszólag nem tűnik nehéznek. Le akarok fogyni a nyári szünetig, új autót szeretnék venni, be akarok iratkozni egy angol nyelviskola tanfolyamára. De vajon valódi-e a cél, amit kitűzünk ilyenkor magunk elé? Nem lehet, hogy ezek a „célok” valójában csak eszközök, amik a valódi vágyaink eléréséhez vezetnek? Lehet, hogy a fogyással az egészségünket akarjuk védeni, vagy az önbizalmunkat szeretnénk növelni, az új autóra pedig azért van szükségünk, mert a család kinőtte a régi Skodát. Egy angol nyelviskola tanfolyama pedig lehet, hogy csak az első lépés, amit egy jobb állásért, egy kiszámíthatóbb, biztonságosabb, anyagi gondoktól mentes életért teszel meg.

angol-nyelviskola-célok

Egy szót, mint száz: meg kell ismernünk önmagunkat és fel kell szabadítani a képzelőerőnket. Tudnunk kell mit várunk az élettől és őszintén, ösztönösen kell válaszolnunk a saját kérdéseinkre. Ha már vannak válaszaink, vagyis valódi céljaink –jobb állás, külföldi utazások, új kapcsolatok, jobb önértékelés, diploma-, akkor meg kell találnunk az utat, amely a célok eléréshez vezet. Egynél mindig több út vezet föl a hegyre, de mi ismerünk egy ösvényt, amivel biztos célja jutsz. Ez a Speak! angol nyelviskola.

Ezt az utat azért tapostuk ki, hogy megkönnyítsük a feljutást azoknak, akik már sokszor próbálkoztak, de vagy eltévedtek, vagy belefáradtak a kudarcokba. Akik számára fontos a nyelvtudás, de vagy elhitték, vagy elhitették velük, hogy nem képesek megtanulni angolul. A nyelvtudás –akárcsak a fogyás, vagy az új autó- egy eszköz, amellyel a valódi céljaink megvalósításának nyomába eredhetünk. Egy angol nyelviskola többről kell, hogy szóljon tehát, mint a szűken vett tanulásról, tanításról. Beszélnünk kell a vágyakról, motivációkról, arról a belső hajtóerőről is, ami minden nehézség, megbotlás, vagy kudarcélmény után is arra késztet, hogy tovább menjünk.

A Speak! nem egy hagyományos angol nyelviskola: nem csak azt érezzük fontosnak, hogy megtanítsunk angolul, hanem azt is, hogy elég önbizalmat, erőt és hitet adjunk a céljaid eléréshez. Mert angol nyelviskola ide, angol nyelviskola oda, nekünk nem csak egy sorszám vagy a fizetési listán, hanem a csapat tagja, akiért átmászunk a legmagasabb falon is.

Share This