Szigorúan bizalmas: a hatékony nyelvtanulás titkos receptje –Speak! angol nyelviskola

2015-ben végre el szeretnéd érni az angollal kapcsolatos célodat? Meg akarsz szabadulni attól a tehertől, hogy nem mersz, vagy tudsz megszólalni angolul? Vagy egyszerűen csak magasabb szintre akarod emelni a tudásodat? Szuper! Akkor kiérdemelted, hogy elolvasd a Speak! angol nyelviskola hét lakat alatt őrzött, titkos nyelvtanulási receptjét.

Szerinted jól csinálod? Jól haladsz a célod felé? Tényleg mindent megteszel azért, hogy ezúttal sikerüljön? Ha bármelyik kérdéstől elbizonytalanodtál egy kicsit, most mutatok egy 3 lépésből álló feladatot, amit saját magadnak kell elvégezned, de a végén biztos lehetsz abban, hogy jó úton jársz a céljaid elérése felé.

Készen állsz? Akkor kezdjük! Íme a Speak! angol nyelviskola hét lakat alatt őrzött, titkos nyelvtanulási receptje.

  1. FOGALMAZD MEG ÉS ÍRD LE A CÉLODAT

Ez a legfontosabb, a 0. lépés. Egy friss tanulmány szerint azok az emberek lettek igazán sikeresek a céljaik elérésben, akik leírták, hogy mit szeretnének elérni. Ennyire egyszerű.

Fontos: ne homályos vágyképeket fogalmazz meg! Legyél konkrét, egyértelmű és félreérthetetlen. Miért fontos ez? Vegyük egy Karib-tengeri utasszállító hajó példáját. Mit eredményezne az, ha ez a hajó úgy térképezné fel az útirányát, hogy „valamelyik kikötőt szeretném elérni az óceánon valamikor 2015-ben”? Káoszt. Sőt: az a hajó valószínűleg ki sem futna a kikötőből.

Ne csak úgy általánosságban akarj megtanulni angolul, mert ebben túl sok a bizonytalanság. Hasonlítsd össze ezt a bizonytalan célt egy ilyen konkrét céllal:

„Idén annyi tanfolyamot fogok elvégezni, amivel bátran és rutinosan fogok tudni kommunikálni a külföldi munkatársakkal és nem okoz gondot egy angol nyelvű üzleti konferencia előadásainak követése.”

Na, szerinted melyik a jobb cél?

angol-nyelviskola-secret

  1. TERVEZZ ÚTVONALAT

Most, hogy megvan a konkrét célod és felpörgött a motivációs motorod, ideje részletes útvonalat tervezned arra, hogyan fogod elérni. 5 szempont, amit figyelembe kell venned a tervezés során:

  • A nagy cél eléréséhez vezető utat mindig bontsd le kis lépésekre. Step by step – ez a sikeres és hatékony angoltanulás alapja.
  • Gondold végig, és ha kell, rendezd át az időbeosztásodat, hogy beleférjen a tanulás.
  • Beszéld meg előre a munkahelyeddel és a családoddal, hogy a tanulásod hogyan érinti majd őket.
  • Készíts költségvetést, hogy reálisan lásd mibe fog kerülni anyagilag a célod elérése.
  • Tájékozódj, mérd fel a terepet, járj utána, hogy melyik angol nyelviskola milyen szolgáltatásokat nyújt, mennyire megbízható, mennyire tartja be, amit ígért stb.. Vesd össze az ajánlatukkal a megoldandó problémádat és a célodat: ha sok ponton találkoznak, akkor tudni fogod, hogy jó helyen vagy. Ha nem, keress más nyelviskolát. (Van egy angol nyelviskola, amit jó szívvel tudok ajánlani.)
  1. KÉPZELD EL MAGADAT, AHOGY ELÉRED A CÉLOD

Képzeld el magad 5 év múlva, amikor már elérted az angollal kapcsolatos célod és a fejedben ott lapul a magabiztos nyelvtudás. Képzeld el magad az új állásodban, amit az angoltudás segítségével szereztél meg. Képzeld el magad, ahogy egy dublini pubban lazán kérsz egy korsó sört a pultnál. Képzeld el magad, ahogy lehengerlő prezentációt tartasz egy konferencián. Jó érzés?

Miért fontos ez?  Mert a tanulás során folyamatos ösztönzésre lesz szükséged, hogy mindig legyen erőd folytatni, kitartó maradj és szembenézz a kísértésekkel. Keményen kell hajtanod és ehhez nagy lángon égő belső motivációra, sok sikerélményre és a cél utáni erős vágyódásra van szükség. Persze egy jó angol nyelviskola is nagy lökést ad a tanuláshoz, de még a legjobb tanár is kudarcot vall, ha Te nem akarod eléggé.

angol-nyelviskola-secret2

Még egyszer a sorrend: fogalmazd meg és írd le, készítsd útvonalat és motivál magad, hogy elérd a célodat.

Ezzel a módszerrel és max. 5 perces feladattal a 2015-ös év a Te éved lesz. Kezd el tervezni a jövődet még ma. Mi, a Speak! angol nyelviskola munkatársai segítünk fogunk megvalósítani.

Share This