Angol nyelviskola és a választás szabadsága: hogyan választasz jövőt magadnak?

Ma egy egészen más választásról szeretnénk írni, mint ami vasárnap estig lázban tartja az országot. Arról a választásról, amely egy angol nyelviskola és a benne megszerezhető nyelvtudás iránti elköteleződésről szól. A választás szabadsága jó és rossz „hír” is egyben. Miért? Mert megadja a lehetőséget, hogy te dönts, mit teszel, de arra is, hogy mit nem teszel. Ez a szabadság, a választás szabadsága, tehát a felelősség felismerésével is együtt jár. Mert a döntéseink szükségszerűen meghatározzák, hogy miként cselekszünk. Hogy kezdeményezünk, vagy alárendeljük magunkat másoknak. Hogy a kezünkbe vesszük az irányítást, vagy sodródunk az eseményekkel. Hogy komolyan vesszük az iskolát, képezzük magunkat azért, hogy egyszer egy jobb, kényelmesebb, vagy izgalmasabb életet élhessünk, vagy nem vállaljuk a kemény munkával járó áldozatokat és mindenből kimaradunk.

angol-nyelviskola-valasztas-szabadsaga

De mi köze van ehhez egy angol nyelviskola közösségének? Mi abban hiszünk, hogy a nyelvtanulás –történjen egy angol nyelviskola falai között, a közoktatás keretein belül, vagy a magántanítás révén- alapvetően egy döntés. Egy olyan döntés, amelyet az életünk más fontos dolgaihoz hasonlóan, nekünk kell meghoznunk és a megadatott választási szabadság révén ezt külső kényszerektől mentesen megtehetjük. Ennek minden szabadságával és veszélyével együtt. Hiszen ma már nem erőltetik ránk az iskolákban az oroszt és nem áll fölöttünk nádpálcával a latin tanár, de az is igaz, hogy ha valaki ellógja a gimnáziumi angol órákat, senki nem mondja azt neki hivatalból: fiam, szedd már össze magad. A nyelvtudáson az életed múlik. A választás szabadsága tehát a kezünkbe adja a kulcsokat, de azt már nem mondja meg, hogy melyik ajtót nyissuk ki vele. Mert az ajtó kinyitása után több, egymással versengő útvonalon haladhatunk. Haladhatunk az egyszerűbb, könnyebb, kevesebb kihívást és erőfeszítést tartogató úton, de jó, ha tudod kedves olvasó: ez az út nem vezet túl messzire vagy magasra. Vagy dönthetünk úgy, hogy a rögösebb, melósabb utat választjuk, ahol keményebbek a próbatételek, többet hibázhatunk, még az is lehet, hogy csalódunk.

De egy biztos: fejlődünk általa és tanulunk belőle. Mert, ha úgy döntünk, hogy élünk a választás szabadságával egyúttal jövőt is választunk magunknak. Azzal, hogy besétálunk egy angol nyelviskola ügyfélszolgálatára, vagy kitöltünk egy szintfelmérőt, azzal a szó szoros és átvitt értelmében is teszünk egy lépést egy új jövő felé. Mert minden út az első lépéssel kezdődik. Az első lépés után jön majd a következő és így, szépen lassan, lépésről lépésre haladunk a saját célunk felé. Egy jobb állás, egy életre szóló utazás, sorsfordító külföldi ösztöndíj, vagy egy igaz barátság felé.

angol-nyelviskola-valasztas-szabadsaga

A Speak! egy olyan angol nyelviskola, ami nem ígéri a könnyű utat. Nem árulunk a pult alól nyelvtudást adó amuletteket. Nem vagyunk hívei annak a szemfényvesztésnek, amiből sokan mások sportot űznek, hogy néhány hét alatt a kisujjadban lesz az angol. Mi a kemény munkában, a kitartó gyakorlásban és a beszédcentrikus nyelvoktatásban hiszünk. Abban, hogy ha éltek a választás szabadságával és a nyelvtudás megszerzése mellett döntötök, akkor minden falon átmegyünk értetek. A helyes döntés meghozatala csak rajtad múlik. Élj a választás szabadságával, merj többet akarni a könnyű útnál. Tedd meg az első lépést a nyelvtudás megszerzése felé és mi, a Speak! angol nyelviskola közössége, segítünk elérni a céljaidat és valóra váltani az álmaidat. Mi készen állunk. És te?

Share This