Gyere, bemutatlak egy régi barátomnak – Speak! angol nyelviskola

A lakásunk jelenleg úgy néz ki, mint egy katasztrófa sújtotta övezet. Ujjnyi vastag por lepi be a fürdő és előszobát, a konyhában halmokban áll a törmelék, a padlón ott hevernek az átmenetileg levett radiátorok, és a fúrók, vésők és kalapácsok zaja pattog faltól-fülig. Reggel 8-tól este 8-ig. Megállás nélkül. A házban, ahol lakunk, éppen teljes csőcsere zajlik, ami egyfelől jó, másfelől egy rémálom. Viszont legalább eszembe jutott erről egy jó példa a nyelvtanulással kapcsolatban. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan lehet kibírni egy felújítást, és mit jelent, ha száll a sitt egy angol nyelviskola folyosóján, akkor olvass tovább.

Tudod mit jelent az éjszakába nyúló takarításon kívül, ha száll a téglapor és szanaszét repülnek a leszakadt törmelékdarabok a szobában? Felújítást. Munkát. Kreatív rombolást.

Biztos kitaláltad, hogy nem (csak) egy sima csőcseréről beszélek, hanem régi barátunkról, az erőfeszítésről. Arról az erőfeszítésről, áldozatról, amit megéri vállalni, mert tudod, hogy valami jobbhoz, többhöz vezet.

angol-nyelviskola-diy

Az elmúlt másfél évben több százan fordultatok már meg nálunk és rengeteg sztorit mondtatok el arról, hogy mennyire nehezen szántátok rá magatokat a nyelvtudásotok „tatarozására”. Érthető, hogy ódzkodtatok a „felújítástól”. Senki sem szereti a plusz munkát, a plusz kiadást, a zajt, a port és a kényelmetlenséget.

Butaság lenne tagadni, hogy egy „felújítás” fenekestül felforgatja az életedet. Megváltoztatja a napi rutinodat, átrendezi a környezetedet, uralni kezdi a gondolataidat, belepasszírozza magát a naptáradba és még esténként se hagy nyugodtan aludni.

Abban is biztos vagyok, hogy sokan mind a mai napig ezért nem vágnak bele. Most nekiállhatnék érvelni, szakmai szempontokat felsorakoztatni a nyelvtudás fontossága mellett, de inkább hadd forduljatok hozzátok egy kérdéssel: mi az alternatíva? Milyen életet, jövőt tervezel magadnak magabiztos nyelvtudás nélkül? Vagy már eleve úgy rendezted be az életed, hogy még véletlenül se kelljen megszólalnod angolul?

Kerülgetheted egy ideig a váratlan helyzeteket és elbújhatsz a „felújítás” elől, de azzal azt kockáztatod, hogy rád dől az egész. Vagy dönthetsz úgy, hogy beiratkozol egy angol nyelviskola tanfolyamára és megelőzöd az „összeomlást”.

angol-nyelviskola-diy2

A nyelvtudást nem a gólya, vagy a Jézuska hozza, hanem az erőfeszítés. Lehet, hogy a szürke porfelhőtől nem mindig látszik olyan tisztán a cél, de ott van. Lehet, hogy az új „csővezeték” elbújik a fal mögött és nem is fogod látni, de beépül a lakásba, ami ettől biztonságosabb, élhetőbb, értékesebb lesz.

A Speak! angol nyelviskola diákjai jó kapcsolatot ápolnak régi barátommal, az erőfeszítéssel. Ők már bevállalták a kényelmetlenséget és elkezdték a munkát. Sokan pedig már a végeredményt élvezik. Most rajtad a sor.

Share This