Muszáj, de nem megy a beszéd? Ingyenes, 5 perces kommunikációs készséghelyreállító tréning a Speak! angol nyelviskola blogján

Sokszor mutattuk meg embereknek, hogy meg tudnak szólalni angolul. Ráadásul ehhez olyan nagyon nagy erőfeszítésre sem volt szükségük. Szeretnéd tudni mi a Speak! angol nyelviskola titka? Akkor olvasd el 5 perces kommunikációs készséghelyreállító tréningünket.

Mert tudod mit erősít a mi tevékenységünk? A képesség (ABILITY) helyreállítását. Véleményünk szerint, ha ezt erősítjük Nálad, akkor fokozatosan meg fog jelenni Benned a hajlandóság (WILLINGNESS), hogy másokkal angolul kommunikálj.

angol-nyelviskola-keszseg2

Ha valaki nem dolgozik gőzerővel ezen a két dolgon, nem fog haladni a célja felé. Sőt, attól rohamosan távolodni fog. Honnan veszed észre, hogy távolodsz a célodtól?

Ha nem haladsz a céljaid felé, akkor két nagyon érdekes érzés lesz úrrá rajtad:

  1. MUST SPEAK (muszáj beszélni)
  2. CAN’T SPEAK (nem tudsz beszélni)

Ebben őrlődsz, és minél inkább nem teszel semmit (DO), annál inkább felerősödnek Benned ezek az érzések, és egyre zaklatottabbá válsz.

Amíg a 1. WANT TO SPEAK (akar beszélni) és a 2. CAN SPEAK (tud beszélni) feelingje el nem kezd legalább kis szikrákban megjelenni Benned, addig fokozatosan távolodsz a céljaidtól.

Érted? Nem teszel semmit, ezért úgy érzed, hogy muszáj beszélned. Muszáj, muszáj, muszáj. Ez pedig kényszeres. És tudjuk, hogy a kényszer hova vezet. Leginkább sehová.

angol-nyelviskola-keszseg

Mi, a Speak! angol nyelviskola ebben vagyunk erősek. Ezért óráról órára, hétről hétre, hónapról hónapra erősítjük Benned ezt a két érzést:

  1. WANT TO SPEAK
  2. CAN SPEAK

Mert a lényeg mégiscsak ez:

  1. MUST SPEAK ⇔WANT TO SPEAK
  2. CAN’T SPEAK⇔ CAN SPEAK

Bármi más csak süket duma.

Te melyik oldalon szeretnél lenni?

peter_2

Dunay Péter, Speak! angol nyelviskola

Share This