Üzenj hadat a látszathaladásnak és tanulj meg angolul beszélni- Speak! angol nyelviskola

Először végiggondolod magyarul, hogy mit szeretnél mondani. Aztán azon töprengsz, hogy vajon minden olyan szót ismersz angolul is, amit bele akarsz tenni a mondatba. A fejedben fellapozod az eddig olvasott nyelvkönyveket és vadul keresgéled a megfelelő nyelvtani szerkezeteket. Még legalább 60-90 másodpercig agyalsz az igeidőn, a tökéletes segédigén, vagy a szórenden. Eltelt 5 perc és még mindig nem mondtál egyetlen mondatot sem. Ismerős a szitu? Ha legalább egyszer már megtörtént veled, akkor ezt a bejegyzést muszáj elolvasnod.

Azért blokkolsz le, ha meg kellene szólalnod angolul, mert soha senki nem tanított meg arra, hogyan HASZNÁLD a nyelvet.

Gondolj csak bele! Hogyan tanultad/tanították Neked a középiskolában az angolt? A tanár kisétált a táblához, feldobta rá az aznapi első nyelvtani szerkezetet, elméletben szépen elmagyarázta, hogy miért és mikor kell használnod, majd jött a következő. Esetleg egy gyors szövegértés, közös olvasás, némi fordítgatás, és a futószalagon már érkezett is a következő adag elmélet.

Mit gondolsz, miért van az, hogy 10-ből legalább 7-8 fiatal a középiskola után sem tud, vagy mer megszólalni angolul? Mert soha, senki nem tanította meg őket arra, hogyan csinálják. Túl sok volt az elmélet és túl kevés a gyakorlat. Túl sok volt a tökéletességre való törekvés és túl kevés a kommunikáció.

A probléma ott kezdődik, amikor a rossz módszerek rossz berögződésekké válnak, vagyis Te magad is elhiszed, hogy akkor fogsz tudni magabiztosan kommunikálni angolul, ha az összes igeidőt és legalább 10.000 szót ismersz.

angol-nyelviskola-haduzenet

TÉVEDÉS!

Nem attól fogsz tudni megtanulni angolul beszélni, ha villámgyorsan lenyelsz 5-8 tankönyvet, bemagolod az összes definíciót és kiszótározod Samuel Beckett összes művét. Akkor és csak akkor fogsz tudni és merni megszólalni, ha gondolkodás nélkül, csípőből jönnek a szádra a szavak és szerkezetek.

Ha a 95% elmélet-5% gyakorlat megszokott arányát felcseréled és a tanulásra szánt időd 95%-át GYAKORLÁSRA fordítod.

A magabiztosságod is akkor fog megjönni, ha biztosan tudod, hogy eszedbe fog jutni arra a bizonyos kérdésre a válasz, mert korábban már legalább 100-szor feltetted/feltették neked a kérdést és Te 100-szor meg is válaszoltad. A gyakorlásba fektetett munka mennyisége fogja meghatározni a kommunikációd minőségét és nem a makulátlan elméleti felkészültség.

Ha az utóbbira hajtasz, akkor csak látszathaladást fogsz elérni minden gyakorlati, kézzelfogható eredmény nélkül. Üzenj hadat a látszathaladásnak, ha kell, akkor lassíts a tanulási tempón és sokszorozd meg a gyakorlásba fektetett időt és energiát. Mert így tehetsz szert aktív, magabiztos és az idő múlása ellenére se megkopó nyelvtudásra.

A Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerével így fogsz megtanulni angolul beszélni. Benne vagy?

angol-nyelviskola-haduzenet2

Share This