Miért veszítheted el a motivációdat? – Speak! angol nyelviskola

Pető Zsanett, a Speak! angol nyelviskola tanára és szolgáltatási vezetője mai bejegyzésében arra keresi a választ, hogy vajon mikor és miért veszítheted el a motivációdat az angoltanulás során és hogyan segíthet egy angol nyelviskola abban, hogy ez ne történjen meg.

A motiváció nagyon sokszor szóba kerül, ha a tanulás a téma. Nehéz megszerezni, nehéz olyan környezetet találni, ahol rengeteg a pozitív impulzus, ami továbblendít és ami fenntartja az érdeklődésünket, viszont nagyon könnyű elveszíteni, ha nem úgy alakulnak a dolgok. Érdekes megvizsgálni, hogy mi miatt veszíthetik el a diákok a motivációjukat, és hogy mi hogyan tudunk abban segíteni, hogy ez ne történjen meg.

angol-nyelviskola-motivation1
Egyik diákunk számolt be arról egy beszélgetés során, hogy mennyire fontos neki, hogy csoportban tanulhat, és hogy ezt nem akárhol, hanem nálunk teheti meg. Nagyon kitartó és céltudatos emberről van szó, akit semmi sem állíthat meg a céljai elérésében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a szakmai csapat véleményére maximálisan adva mindent elkövet, hogy haladjon. Ha ez plusz órákat vagy extra házi feladatokat jelent, akkor megcsinálja őket, kérdés nélkül. A maximális bizalom és a nyílt kommunikáció a két kulcstényező, ami lehetővé teszi ezt a fajta együttműködést.

És hogy ezt hogyan értük el? Szerintem azzal, hogy rendszert vittünk az életébe, és egy olyan módszerrel ismertettük meg, amivel sikerei lehettek gyakorlatilag az első pillanattól. Felismerte azt, hogy ez mennyit jelent. Hogy ha itt tanul, akkor nem kell újra a korábban nem működő módszerekhez visszatérnie, és nem kell úgy éreznie, hogy a tanulás nyűg.

Tudja, hogy akármilyen nehéz is néha, a mi módszerünk segíteni fog neki elérni a kitűzött célt, és hogy mi bármikor szívesen meghallgatjuk a visszajelzéseit, és komolyan is vesszük őket. 
pető-zsanett
Pető Zsanett, Speak! angol nyelviskola
Share This