Mi a közös benned és Picassóban? – Speak! angol nyelviskola

Picasso, Monet, Caesar, Michelangelo, Mozart, Kolumbusz, Magellán, Da Vinci, Vivaldi, Napóleon, Einstein, Edison, Darwin, Churchill Rubik, Hawking, Márquez, Jobs, Zuckerberg, Kertész. Felfedezők, művészek, tudósok, államférfiak, akiknek a nevét mindenki ismeri. De nem csak a nagyság köti őket össze. Van egy olyan közös tulajdonságuk, amelyek révén a nevük halhatatlanná válhatott. És ez a valami ott van Benned is. Szeretnéd tudni, hogy mi az? Hogy mi lehet a közös benned és Picassóban? Hogy mit kell tenned ahhoz, hogy felszínre hozd a benned élő Edisont, Mozartot, vagy Jobsot? Akkor olvasd tovább a Speak! angol nyelviskola mai bejegyzését…

Ez a kötelék nem más, mint a tökéletességre való törekvés. A vágy, hogy olyat alkossanak, amit korábban még senki. Hogy közöljenek, formáljanak, hatással legyenek, nyomot hagyjanak, ösztönözzenek. A nagybetűs regénnyel. A tökéletes képpel. A világot felforgató felfedezéssel. A találmánnyal, ami civilizációs fordulópontot jelent. Az ötlettel, ami milliók életét változtatja meg. A beszéddel, ami nagy tettekre inspirál egy egész nemzetet.

angol-nyelviskola-picasso2

A tökéletességre való törekvés –különösen, ha zsenialitással párosul-, hegyeket mozgat meg. De nem kell zseninek lennünk ahhoz, hogy jó, fontos, építő munkát végezzünk. Ehhez elég, ha sokat tanulunk és keményen dolgozunk. A tanulás, az önfejlesztés, a problémák megoldására való törekvés, a kitartó munka pedig egy másik tényező függvénye. A motivációé.

Nem születik mindenki zseninek és a bevezetőben felsorolt figurák közül sem volt mindenki az. A tehetség adomány és kiindulópont. De a motiváció a motor, ami meghajtja az emberi vágyak, gondolatok és tettek bonyolult gépezetét és ösztönöz folyamatosan a következő lépés megtételére.

Helyes, belső motiváció nélkül nincs jó teljesítmény, jó teljesítmény nélkül pedig nincs se korszakalkotó, se fontos, se hasznos, se jó munka. Sőt, egyáltalán munka sincs. Lehet, hogy nem festesz úgy, mint Picasso, nem írsz úgy, mint Kertész, nem játszol úgy a zongorán, mint Mozart és nem tudnád leprogramozni a Facebook-ot, de nem is ez számít. Csak az számít, hogy a céljaidért mit tudsz, mit akarsz, és mit fogsz megtenni.  

A siker mértékegysége nem az IQ, vagy a tehetség, hanem a motiváció. A céljaid elérése 99%-ban azon múlik, hogy mennyire vagy elkötelezett. Mennyire vagy szorgalmas és kitartó. Mennyire vagy hajlandó elmenni a falig és miről mondasz le a céljaidért. Mennyi munkát fektetsz bele és mit teszel, ha szembesülsz az első akadállyal. Feladod, vagy átugrod? Megállsz a fal előtt és lehajtott fejjel hazasétálsz, vagy fogsz egy kalapácsot és addig ütöd, amíg le nem omlik?

A sikeres nyelvtanulás sem tehetség kérdése, mert nyelvérzék nem létezik. Igen, van, akinek könnyebben, másoknak talán nehezebben megy a nyelvtanulás. De azoknak az embereknek az elsöprő többsége, akik beszélnek angolul, nem nyelvzseni. Egyszerűen csak megdolgozott a tudásért. Így vagy úgy, de beletette a munkát, a kitartást, a szorgalmat a tanulásba.

angol-nyelviskola-picasso

Ahhoz, hogy egy angol nyelviskola tanfolyama sikeres legyen, motivált szereplőkre van szükség. Motivált szolgáltatóra, aki megteremti a tanulás feltételeit és nyugodt, rendezett környezetet hoz létre. Motivált tanárokra, akik nem csak a tanítás iránt éreznek elkötelezettséget, de a diákjaik fejlődése iránt is és ösztönzően hatnak a tanítványaikra. De legfőképpen motivált diákokra, akik nem csak vágynak a tanfolyamon megszerezhető tudásra, de hajlandóak megdolgozni is érte.

Ha nincs motiváció, nincs siker. Ahogy motiváció nélkül nem lett volna Facebook, iPod, Rubik-kocka, Guernica, Varázsfuvola, Mona Lisa, Száz év magány és Sorstalanság sem és Amerika helyén még mindig egy nagy fehér folt lenne a térképen.

Share This