SzeptEMBEReld meg magad – Speak! angol nyelviskola

Van egy nagyon ütős Wayne Dyer idézet, amit nemrég olvastam. Így hangzik angolul: „Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it’s always your choice.” Vagyis –szabad fordításban- érezd magad nyomorultul, vagy motiváld magad, mert bármelyik is legyen, ez mindig a Te választásod. Nem tartozom az aforizma-rajongók népes táborához, és nem gondolom, hogy minden élethelyzetet ki lehet fejezni egy bölcs –vagy annak szánt- megjegyzéssel, de ez a három mondat nagyon megragadt bennem. Mert ebben ott van a titok, ami valakiből profi nyelvtanulót, másból pedig örökös sopánkodó válik, ha az angoltanulásról van szó. Kíváncsi vagy rá, hogy Te melyik csoportba tartozol? Szeretnéd tudni, hogyan válthatsz csapatot, ha esetleg most a rossz térfélen állsz? Akkor olvasd el a Speak! angol nyelviskola mai bejegyzését.

angol-nyelviskola-szeptember2

A titkokban az a legjobb, hogy baromira egyszerűek. Gondolj csak Ali baba és a 40 rabló történetére, ahol a „Szezám tárulj” varázsige volt a kulcs a kincseket rejtő barlanghoz, Ali baba kapzsi testvérének mégsem jutott eszébe, amikor arannyal megrakodva megpróbált kijutni a rejtekhelyről.

Az a titok is, ami a profi nyelvtanulót és az örökös sopánkodót választja el egymástól, egy kétszavas „varázsigén” múlik, amit tanácsos nem elfelejteni, ha nem akarod magad bezárni a „barlangba”.

Rajtad múlik. Nem az elfuserált középiskolai nyelvoktatáson, a hagyományos módszerekkel oktató angol nyelviskola hatástalan tanfolyamán, vagy a méregdrága magántanáron.

Csak rajtad áll, hogy a rossz élmények, kudarcok és megpróbáltatások ellenére meg akarsz tanulni angolul, vagy elbújsz a sikertelenséged mögé és feladod. Ahogy Wayne Dyer mondja: érezd magad motiváltnak, vagy nyomorultnak, végső soron Te vagy a felelős azért, ahogy érzel.

Ha profi nyelvtanuló akarsz lenni, akkor először a hozzáállásodat kell megváltoztatnod a nyelvtanuláshoz. Ne mutogass ujjal másokra, ne a rendszert hibáztasd, ne akard áldozatként élni az életedet, mert lehet, hogy igazad van, mégis tévedsz. Egy centivel se fogsz közelebb kerülni a magabiztos nyelvtudáshoz attól, hogy sajnálod magad.

angol-nyelviskola-szeptember

Itt az ősz, a gyerekeknek már becsöngettek. Te is szeptEMBEReld meg magad, kezdj el foglalkozni az angollal és ülj vissza az iskolapadba, ha kell. Nem áldozatként, hanem érett felnőttként. Nem másokra mutogató, durcás kisgyerekként, hanem olyan emberként, aki készen áll arra, hogy átlépjen a múltbéli kudarcokon és új életet kezdjen stabil és kommunikációképes nyelvtudással a zsebében.

Válaszd ki azt a helyet (angol nyelviskola, magántanár, egyéni tanulás stb.) és azt a módszert, amivel elhiszed, hogy meg fogsz tudni tanulni angolul. Mert a magabiztos nyelvtudás a saját magabiztosságod, az önmagadba vetett hit megerősítésével kezdődik. Hajrá – mi szorítunk Neked.

Share This