1 éves a Speak! angol nyelviskola

Nem tudom felidézni az első születésnapomat. Nem tudom milyen ajándékot kaptam, milyen volt a torta, ahogy arra is csal a képekről „emlékszem”, hogy milyen ruhába öltöztetett aznap anyukám. Arra viszont nagyon is élénken emlékszem, hogy minden későbbi szülinap nagyjából hasonló forgatókönyv szerint zajlott le. Délelőtt fürdés, fogmosás, öltözés, aztán 11 körül megérkeznek a lufikkal felszerelkezett nagyszüleim. Együtt ülünk az asztalhoz és együtt megyünk át ebéd után a nappaliba. Még most is szinte az orromban érzem anya „szülinapi csokitortájának” az illatát, amely egész nap átjárta a lakást. Aztán jött a kicsit kínos „ez a nap más, mint a többi”, a tortavágás és végül heves szívdobogás kíséretében a „jól megérdemelt” ajándék. Egyszóval a családi szülinapoknak mindig megvoltak a maguk „íratlan törvényei”. Hagyományok, amelyekhez minden körülmények között ragaszkodtunk és ösztönösen követtük az előírásait. (Na jó, az éneklésről sikerült lebeszélnünk az „öregeket” a nővéremmel 13 éves koromban.) Azóta rájöttem, hogy az első születésnapom is ezért volt fontos. Nem a szinte visszaidézhetetlen emlékek, hanem a hagyomány miatt. Mert anya és apa ekkor teremtette meg az én életemben is az ünnep hagyományát. Ez a bejegyzés is a hagyományteremtés szándékával született. Abból az alkalomból, hogy 1 éves lett a Speak! angol nyelviskola. Kell ennél jobb pillanat az ünneplésre? Aligha. Olvass tovább és ünnepelj velünk!

angol-nyelviskola-birthday

Egy gyermek egyéves születésnapja fontos esemény az egész család számára. Szülőként, nagyszülőként, testvérként is felejthetetlen emlék a baba születése, ezért teljesen természetes, ha különleges alkalommá szeretnénk tenni az évfordulót. Feldíszítjük a lakást, a hétköznapi ruhát ünnepire cseréljük, sokfogásos ebédet főzünk, süteményt sütünk, meghívjuk a rokonokat és a barátokat, ajándékkal készülünk. Egy vállalkozás „születésnapja”, amilyen a Speak! angol nyelviskola évfordulója is, nem sokban különbözik ettől. Mi is határozott céllal készültünk, készülünk az eseményre. (Apropó kedves volt és jelenlegi diákunk: nézd meg a postaládádat, ha szeretnél egy kis ajándékot találni benne tőlünk, neked.) Hogy mi ez a cél? Szeretnénk egy hosszú évekre, évtizedekre szóló hagyományt teremteni. Hívjuk most egybe a „családot”, a barátokat és ismerősöket, és idézzük fel az elmúlt 12 hónap legszebb emlékeit.

Egy évvel ezelőtt, amikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk a Speak! angol nyelviskola megalapításába még mi sem tudtuk egészen pontosan, hogy mi lesz ebből és mi vár ránk. Csak azt tudtuk, hogy valami mást, többet, jobb és hatékonyabb szolgáltatást akarunk nyújtani a diákjainknak, mint a „hagyományos” angol nyelviskolák. Nem ismertük előre az összes akadályt. Nem tudtuk, hogy a beszédközpontú és teljesítménycentrikus oktatási szemlélet érdekelni fog-e bárkit is rajtunk kívül. Nem tudtuk, de hittünk benne. És sikerült. Fantasztikus egy év áll mögöttünk, tele örömmel, felemelő és megható pillanatokkal, fejlődéssel és változással. Nem csak az iskolánk és a diákjaink, hanem mi magunk is sokat fejlődtünk, tanultunk ez alatt az egy év alatt.

angol-nyelviskola-birthday

De tudjuk, hogy ez a siker nem csak a miénk. Ez a mi, közös sikerünk. Mert nélkületek ma nem lehetnénk itt és nem ünnepelhetnénk az első születésnapunkat. A ti bizalmatok, szorgalmatok és tanulni vágyásotok nélkül ma még mindig csak egy álom lenne a beszédközpontú angoloktatás Magyarországon. De az elmúlt egy évben igazi csapattá váltunk és együtt, közös erővel végrehajtottuk a „lehetetlen küldetést”. Nem csak talpon maradtunk, de hónapról hónapra fejlődünk, növekedünk és az elveinkhez is hűségesek tudtunk maradni. Ez pedig egy igazi csoda, ami immár több mint 12 hónapja tart.

Ma már nem az a kérdés, hogy van-e létjogosultsága azoknak a módszereknek, elveknek és szemléletnek, amit képviselünk, hanem, hogy hol van a határ. És az elmúlt egy év alapján megkockáztathatunk egy bátor „jóslatot”. Azt, hogy nincs határ. Mert nincs előttünk leküzdhetetlen akadály, megoldhatatlan probléma, ledönthetetlen korlát. Mert egy olyan mindenre elszánt, sikerre éhes és profi csapat áll a Speak! angol nyelviskola mögött, amely nem csak tanul a hibáiból, de képes a falon is átmenni a diákjaiért. És azért, mert itt vagytok ti. Diákok és volt diákok, rokonok, barátok és ismerősök, szimpatizánsok és hangos „drukkerek”, akikre akkor is számíthattunk, amikor még kevesen hittek bennünk.

Nélkületek nem lennénk itt. És nem lenne az a Speak! angol nyelviskola sem, ami.

Egy valódi sikertörténet.

Boldog születésnapot kívánunk a Speak! minden családtagjának!

angol-nyelviskola-birthday

Share This