Szeretnéd tudni, hogy milyen illata van a változásnak? Kötelező olvasmány, ha épp angol nyelviskola választás előtt állsz!

Van egy tudós körökben népszerű mondás, ami szerint az új felfedezések három fázison mennek át: először kinevetik, másodszor keményen ellenzik azokat, végül azonban már nyilvánvalónak tartják. Mi most járjuk végig ezt az utat 100% beszéd, 0% könyv módszerünkkel. Szeretnéd tudni, hogy pontosan hol tart a Speak! angol nyelviskola és milyen illata van a változásnak? Kötelező olvasmány, ha épp angol nyelviskola választás előtt állsz!

Minden találmány, gondolat, termék, vagy újítás keresztülment ezen az elfogadási folyamaton az autóktól kezdve, a relativitáselméleten át, a Facebook-ig. Azt hiszem mi elég hamar kinőttük az első fázist és valahol a második és harmadik szakasz határánál állunk. Hiszen egyre több diáknak tudunk segíteni hétről hétre leküzdeni az angolul való megszólalás félelmét, és ezzel együtt egyre erősebb „ellenállást” is érzékelünk az emberek és a versenytársaink egy részétől.

Azért is érdemes szétbontani a beszédcentrikus módszer hatékonyságában „kételkedőket” erre a két csoportra (magánemberek és más nyelviskolák), mert amíg az emberek egy része az újabb kudarctól való féleleméből ad hangot a kétségeinek, addig a változás illatában mások a vesztüket szimatolják. (Kezdjük velük, hogy aztán visszatérhessünk a lényegre, Rád és a magyar nyelvoktatás elmúlt két évtizedének más hajótöröttjeihez, oké?)

A 100% beszéd, 0% könyv módszer ami a Speak! angol nyelviskola oktatási programjának szíve és motorja és a diákjaink sikerének soha nem leplezett „titka”, egy hatalmas pofon az elmúlt 20-25 évben megkövesedett nyelvoktatási rendszernek.

 • Pofon az elméleti nyelvtanítás híveinek.
 • Pofon a tankönyv-fetisisztáknak.
 • Pofon a kiscsoportos oktatás mindenhatóságát propagáló pénznyelő mítoszteremtőknek.
 • Pofon a nemtörődöm, lusta, fejkvótákra és állami támogatásokra utazó szolgáltatóknak.
 • És végül egy jól irányzott pofon a titkolózó nyelviskoláknak, akiknek soha nem kellett kitenniük az asztalra „amijük van”.

A változás illata sokaknak azért lehet ijesztő, mert nem csak módszertanilag (elméleti vs. gyakorlati; nyelvtanozós vs. beszédközpontú) vagyunk mások, hanem az elveinkben is.

 • Hiszünk a tisztességes piaci versenyben és ezért nem fogadunk el semmilyen állami támogatást, nem veszünk részt állami programokban, pályázatokon és nem „akciózunk”.
 • Hisszük, hogy a papírnál fontosabb az élet, az elméletnél a gyakorlat, a nyelvtani tökéletességnél a folyamatos kommunikáció.
 • Nálunk nem a diákok döntik el, hogy milyen szinten kezdjék el a tanulást. A szintfelmérőnk lézerpontosan kijelöli a tanulási folyamat kiindulópontját és ezért az értékelésért 100%-ig felelősséget vállalunk.
 • Nem titkolózunk: a bemutatóórán lemodellezzük egy átlagos óránkat, hogy a reménybeli diákjaink kipróbálhassák a módszert, mielőtt elkötelezik magukat a Speak! angol nyelviskola egyik tanfolyama mellett.
 • Hiszünk abban, hogy a diákok csak akkor érhetik el a céljukat, ha képesek önmagukért és a tanulásukért felelősséget vállalni.
 • Minden segítséget megadunk a diákjainknak az órákon és az órákon kívül is ahhoz, hogy megvalósíthassák a célt, amiért idejöttek.

angol-nyelviskola-dave

A szakma egy része ezekért az elvekért és a beszédközpontú módszereinkért tart tőlünk, mert veszélyeztetjük a „minden jó úgy, ahogy van” status quo-t. (Kedves kollégák: ideje felkötni a gatyát, mert jövünk!)

„Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással. Látszik, hogy itt mindenki azon van, hogy jól érezzem magam, fejlődjek, és hogy meggyőzzön arról, hogy jó helyen költöm el a pénzem. Juli nagyon jó fej, jó tanár és mindig van egy két jó szava hozzánk. Rengeteg hasznos dolgot tanultam itt és érzem, hogy egyre jobb nekem, illetve egyre jobb az angolom.” (Takács Dávid, a Speak! angol nyelviskola diákja)

De mi a helyzet azokkal, akik bár csalódtak a hagyományos módszerekben és a tucatnyelviskolákban, mégis bizalmatlanul méregetik a beszédcentrikus nyelvtanítást?

A bemutatóórákon látszik, hogy a módszerünk erősen felkorbácsolja az érdeklődést, DE a korábbi élmények alapján a legtöbben mégis pontosan ugyanazt, pontosan ugyanúgy várják, pontosan ugyanannyi időben és ugyanannyi pénzbefektetéssel remélik. Csak könyv nélkül.

Jó hírem van. Nem csak könyv nincs, de a Speak! angol nyelviskola semmi másban sem követi a hagyományos módszereket és a hagyományos nyelviskolákat. Elméleti magyarázatok helyett alkalmazható és gyakorlati tudást adunk. Teszttöltögetés helyett beszélni tanítunk meg. Nyelvvizsga helyett éles helyzetekre, a mindennapok kommunikációjára készítünk fel. Nincsenek apró betűs részletek, de nincsenek akciós tanfolyamok sem.

„Az összes lehetséges módszert kipróbáltam már, de eddig ettől nyertem a legtöbb tudást és bátorságot. Az A1-2-es szint után nem sokkal beszélnem kellett 5 percig egy cirka 20 fős csoportnak angolul. Mondanom sem kell, hogy nehezen ment az elején, de aztán belejöttem és a tudásszintemhez képest csodásan sikerült. Köszönöm!” (Fülöp Sándor, a Speak! angol nyelviskola diákja)

Többet adunk, de többet is várunk el. Gyakorlásban, órai munkában, házi feladat írásban, jelenlétben és energiában.

Nyílt lapokkal játszunk és az összes kártyánk ott van a kezedben. A döntést Neked kell meghoznod. Minél előbb, annál jobb – Neked.

„A Speak! módszere és tanárai nagyon sokat segítettek abban, hogy egy rozsdás, sok szempontból bizonytalan nyelvtudás-alapra építve eljussak a felsőfokú nyelvvizsgáig és elsőre sikeresen teljesítsem! Nagyon szuper volt ide járni!!! HATALMAS NAGY KÖSZI A SPEAK! TEAM-nek!!!” (Kiss Péter Tamás, a Speak! angol nyelviskola diákja)

angol-nyelviskola-smell

Share This